RIM NOVA GODINA 2023.

Sa posetom Napulju i Bolonji

RIM,  fatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso, pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine. Zato stara izreka glasi SVI PUTEVI VODE U RIM!

DAN 1 (29.12) BEOGRAD – SLOVENIJA: Sastanak putnika kod Kuće cveća u 15:30h, polazak u 16:00h. Vreme i mesto okupljanja proveriti sa agencijom dva dana pre polaska na put. Direktna noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije ka Italiji.
DAN 2 (30.12) SLOVENIJA – ITALIJA: Nastavak vožnje do Italije. Nakon prolaska pored Venecije, Padove, Bolonje i Firence, dolazak u Rim u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
DAN 3 (31.12) RIM – DOČEK NOVE 2023. GODINE: Doručak. Organizovano besplatno razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku od 08h. Upoznavanje sa Rimom. Obilazak i razgledanje iz autobusa i pešačka tura. Obilazak Koloseuma-najvećeg amfiteatra u Italiji koji datira iz prvog veka nove ere, obilazak čuvene fontane Di Trevi, upoznajte čari Rima obilaskom najpoznatijih trgova ove svetske metropole poput Piazza Navona, Piazza del Popolo, Campo de Fiori… Zavirite u zidine Vatikana, poseta Crkvi Svetog Petra i Pavla. Kraj obilaska oko 13h. Povratak u hotel i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Poslednji šoping u 2022. godini do 15-16h. Doček Nove godine. Srećna Nova 2023. godina! Noćenje.
DAN 4 (01.01) RIM – FAKULTATIVNI IZLET (JEZERO ALBANO – CASTEL GANDOLFO – FRASCATI) – RIM: Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet oko 13h do jezera Albano i Papine letnje rezidencije Castel Gandolfo, poseta Frascatiju uz večeru. Jezero Albano predstavlja jednu od najlepših prirodnih darova okoline Rima. Ovo jezero duboko 170 m, nastalo je 69.000 godina pre nove ere i to spajanjem dva vulkanska kratera. Castel Gandolfo – mesto od blizu 8.500 stanovnika, i pravna svojina države Vatikan. Castel Gandolfo ujedno je i letnja Papina rezidencija. Pozicioniran je na 30 km od Rima, odmah do jezera Albano. Uz bogatu istoriju, ovo malo mesto poznato je po breskvama, vinu i ribama iz jezera Albano. Odlazak u vinogorje u blizini Rima, poseta Frascatiju. Upoznavanje sa kulturom vina u okolini Rima. Degustacija najprefinjenijih vina. Večera uz neograničenu konzumaciju vina. Povratak u hotel. Noćenje.
DAN 5 (02.01) RIM – FAKULTATIVNI IZLET NAPULJ – RIM: Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet do Napulja, trećeg po veličini grada u Italiji. Obilazak i razgledanje grada. Okusite po mnogima najlepšu kafu u celoj Evropi i upoznajte se sa čarima najkontraverznijeg grada u Italiji. Kako funkcioniše grad gde crveno svetlo na semaforu predstavlja samo sugestiju, ali ne i naredbu, možete videti tokom posete Napulju. Kraljevska palata, crkva San Francseco di Paola, Via Toledo i Cia Chiaia su samo neke od znamenitosti koje ćete upoznati prilikom posete ovom gradu. Centar ovog grada je pod zaštitom UNESCO-a, a pored kafe, ovde možete probati i sjajnu picu, za koju legenda kaže da je ovde nastala. Povratak za Rim. Noćenje.
DAN 6 (03.01) RIM – BOLONJA – SLOVENIJA: Doručak i odjavljivanje iz hotela. Polazak ka Srbiji oko 08h. Nakon vožnje od 4h, dolazak u Bolonju. Obilazak Bolonje. Upoznavanje sa gradom koji ima najstariju gradsku četvrt u Italiji. Renesansne palate ovog grada sa crvenkastosmeđim građevinama, podsetiće vas na duh Italije od pre nekoliko vekova. Obilazak spomenika Neptunu, Bazilike San Petronio, Univerziteta, Due Tori, Palata Notai Trga Mađore… Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.
DAN 7 (04.01) SLOVENIJA – HRVATSKA – BEOGRAD: Dolazak na polazno mesto u jutarnjim satima. Kraj programa.

Black Friday akcija 209€

Redovna cena 249€

* Broj mesta ograničen. Redovna cena 249€ važiće za rezervacije nakon 28.11.2022.*

Prevoz i smeštaj:

 • Prevoz visoko-turističkim autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u hotelu sa 3*(izvan centra grada, sa
  dobrom povezanošću gradskim prevozom) na bazi usluge Noćenje sa doručkom u dvokrevetnim sobama ili dvokreetnim sobama sa dodatnim krevetom
  (jednokrevetne sobe rade se na upit);
 • Usluge stručnog vodiča tokom celog putovanja na srpskom jeziku;
 • Obilaske i razgledanja prema programu;
 • Usluge stručnog vođenja putovanja i predstavnika agencije na srpskom jeziku;
 • Troškovi realizovanja putovanja.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: Rim – Hotel 3* (Hotel Valery 3* ili slični, smešten na periferiji grada ali sa doborm povezanošću sa centrom gradskim linijama); Sve sobe imaju TV, klimu, telefon, mini bar i kupatilo. U svim hotelim hrana se služi na bazi švedskog stola – samoposluživanje. Hotel sa 3* u skladu sa standardima Evrope.

Jedinstvena cena aranžmana ne obuhvata:

 • Fakultativne izlete: Poseta jezeru Albano, Castel Galdonfo i Frascatiju sa večerom i neograničenom degustacijom vina; Celodnevni izlet do Napulja uz razgledanje grada u pratnji vodiča,
 • Putno zdravstveno osiguranje i Covid osiguranje (1.595 din sa COVID pokrićem, mogućnost uplate u agenciji),
 • Individualni troškovi tokom boravka,
 • Fakultativna mogućnost polaska iz Niša (30 eur), Kragujevca (20 eur), Čačka (25 eur) i ostalih mesta duž trase auto-puta E75 (minimalan broj putnika za realizaciju transfera je 10). U slučaju manjeg broja putnika postoji mogućnost povećanje cene transfera.

CENE I NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Poseta jezeru Albano, Castel Galdonfo I Frascatiju sa večerom i neograničenom degustacijom vina – 35 EUR; Celodnevni izlet do Napulja uz razgledanje grada u pratnji vodiča – 50 EUR. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika (najčešći minimum za realizaciju izleta je 5 punoplatežnih putnika). U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena izleta se povećava. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Način plaćanja:

Uplata akontacije 50% gotovinom ili karticom, a ostatak najkasnije 20 dana pre polaska. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po Srednjem kursu Narodne banke Srbije; Čekovima gradjana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak u ratama do 15.03.2023, čekove datumirati isključivo na 1, 5, 10. ili 15. u mesecu; Administrativna zabrana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak do 15.03.2023.; Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak najkasnije do 15.03.2023.

Zbog trenutne situacije prouzrokovane virusom COVID postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu dostupni u terminu boravka ili da neki od lokaliteta na destinaciji rade sa izmenjenim radnim vremenom ili budu zatvoreni i agencija ne snosi odgovornost za bilo kakve promene ovog tipa. Sprovođenje svih programa putovanja agencije Barcino Tours zavisi od epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Republike Srbije, krajnje destinacije kao i države tranzita. Važno je napomenuti da su moguće izmene uslova za realizaciju putovanja, u smislu ukidanja pojedinih mera ili uvođenje novih, od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja. Za realizaciju putovanja, relevantni su uslovi putovanja važeći na dan početka putovanja. Uvođenje novih epidemioloških mera koje ne isključuju realizaciju putovanja na ugovoreni način, ne može biti osnov za otkaz ugovorenog putovanja od strane putnika. U cilju realizacije ugovorenog putovanja svi putnici su u obavezi da prihvate i poštuju sve državne mere važeće na dan početka putovanja.

S obzirom na epidemiološku situaciju prouzrokovanu virousom COVID 19, sve destinacije se vode protokolima i pravilima koje je predložila Svetska zdravstvena organizacija.

Svaki pojedinac je pozvan da poštuje mere za sprečavanje korona virusa, a sve u cilju očuvanja ličnog zdravlja kao i zdravlja drugih ljudi.

Na svim destinacijama u svim askpektima, primenjuju se mere fizičke i socijalne distance, tako da osobe koje ne pripadaju istoj grupi putnika, kao što su porodice ili osobe koje putuju zajedno, mogu da zadrže rastojanje od najmanje 2 m. Nasumično testiranja putnika na destinaciji je takođe moguće. Na aerodromima, u svim smeštajnim objektima i svim drugim javnim punktovima biće dostupna sredstva dezinfekcije.

Upotreba klima uređaja sa redovnim uplivom svežeg vazduha, deo je obavezne procedure kao i provetravanje zatvorenih prostorija. Između korišćenja biće dezinfikovane sve kontaktne površine , dok će se vozila kojima se obavlja transfer putnika takođe redovno provetravati.

Za maksimalno bezbedan boravak, primenjivaće se sve mere i protokoli u svim hotelskim i apartmanskim objektima. Kompletno osoblje po potrebi dužno je da nosi zaštitne maske. U cilju što manjeg kontakta sa gostima svi zaposleni prošli su odgovarajuće obuke. Prijava na recepcijama hotela biće sprovedena uz minimalni kontakt i maksimalnu predostrožnost. Specijani protokoli biće primenjeni ukoliko se primete bilo kakvi znaci bolesti.

Osoblje hotela dužno je da izvrši dezinfekciju svih ključeva i kartica, dok će beskontaktno elektronsko prijavljivanje i odjava na recepciji biti predviđeno za pojedine objekte. Propisano rastojanje od 2 m između stolova u barovima i restoranima biće obavezno. Ishrana gostiju po principu samoposluživanja biće regulisana postavljanjem zaštitnih barijera, dok će osoblje biti zaduženo za serviranje hrane. Neki objekti imaće izmenjeni sistem posluživanja hrane i pića. Gosti prvi dan boravka ulaze u predhodno dezinfikovane smeštajne jedinice. Pojedini mini klubovi za decu radiće sa smanjenim kapacitetima , dok u pojedinim objektima uopšte neće biti otvoreni. Kako bi kontakata sa gostima bilo što manje, održavanje higijene smeštajnih jedinica biće na zahtev gostiju.

Objekti imaju pravo izmene koncepta bez predhodne najave za koje organizator putovanja ne snosi odgovornost, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije. Svi opisi objekata iz ponude Barcino Toursa su pravljeni u trenutku objavljivanja programa putovanja za predmetni program i informativnog su karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se mere sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih.

Zakon o zdravstvenom osiguranju, član 114, pokriva lečenje naših državljana koji imaju regulisanu zdravstvenu zaštitu u Srbiji (uredne zdravstvene knjižice), da
se mogu lečiti za vreme privremenog boravka u inostranstvu o trošku svog srpskog zdravstvenog osiguranja. Da bi osigurana lica ostvarila pravo na korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu:

*u zemljama sa kojima R. Srbija ima zaključene sporazume o specijalnom osiguranju potrebno je da pre polaska na put pribave dvojezični obrazac (osim Poljske i V. Britanije za koje je potreban samo dokaz o osiguranju i putna isprava;

Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Italije ili u zemlje tranzita. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. Dužine trajanja obilaska, termina polaska…).

Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Zbog poštovanja satnice i programa putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu zbog regulisanja povraćaja sredstava, po osnovu “tax free”.

Između Republike Srbije i Republike Italije na snazi je bezvizni režim. Nosiocima biometrijskih pasoša Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Državljani Republike Srbije u Republiku Italiju mogu da uđu ukoliko poseduju biometrijsku putnu ispravu koja važi najmanje 6 meseci nakon planiranog datuma napuštanja teritorije Italije. Po pravilu, osim putne isprave, traže se na uvid i dodatna dokumenta kao što su povratne karte, rezervacija hotela ili pozivno pismo i dokaz o posedovanju dovoljne količine novca za planirani boravak (min. 40-50 eur po danu) na teritoriji Republike Italije.

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. Gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima. Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Svi dodatni koferi, veće kese se naplaćuju po tarifi prevoznika. Program br. 1, cenovnik br. 1 od 23.11.2022.

Program je rađen na bazi minimum 60 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz je 5 dana pre početka putovanja. Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours Beograd, Zaplanjska 32, MB: 20106182, Licenca OTP 183/2021 A kategorija od 19.11.2021. Web sajt www.barcino.travel i Opšti Uslovi Putovanja Barcino Tours-a su sastavni deo ovog cenovnika.

Organizator putovanja je Barcino Tours i agencija Eurojet Travel Company nastupa u svojstvu posrednika.

Pošaljite nam Vaš utisak:

Home
Promo ponude
Kontakt