Maroko 12 dana

Avio karta + hotel 4* + transferi + usluga vodiča + UKLJUČENI SVI IZLETI

Zemlja arapske tradicije i afričkih običaja, nasmejanih ljudi, raskošnih palata i vrtova

 • Ruta
 • Marakeš
 • Fes
 • Rabat
 • Kazablanka

Plan i program putovanja:

Program putovanja:

Dan 1 (05.05.2021) Beograd – Istanbul

Okupljanje putnika 3h pre leta u 06:00h na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Let avio kompanijom Turkish Airlines u 09:10h (TK1082). Sletanje u Istanbul u 12:00h po lokalnom vremenu.

Dan 2 (06.05.2021) Istanbul – Marakeš

Let za Marakeš u 11:30h ujutru (TK619) po lokalnom vremenu. Sletanje u Marakeš u 14:55h po lokalnom vremenu. Dobrodošlica na aerodromu od strane predstavnika partnerske agencije. Transfer do hotela u Marakešu i smeštanje u hotel. Počinje upoznavanje sa ovom arapskom zemljom prepunom intenzivnih boja, mirisa i ukusa, koja odmah pleni svojim šarmom i lepotom. Izlazak u neki od barova u Marakešu. Noćenje.

Dan 3 (07.05.2021) Marakeš – obilazak Marakeša

Doručak u hotelu. Izlet: obilazak Marakeša. Obići ćemo džamiju Kutubiju iz 12. veka, kojom dominira minaret visine 77m. Ona se nalazi preko puta trga Đema el – Fna i jedna je od najlepših džamija muslimaskog sveta. U samom srcu grada čućete mnoge pripovedače priča starog doba, videti ukrotitelje zmija, ulične svirače kao i prodavce najrazličitije robe i suvenira. Ulični štandovi prepuni raznovrsne marokanske hrane probudiće sva vaša čula i odvesti vas u svet mašte. Prošetaćemo živopisnom kazbom i medinom u kojoj se nalaze sukovi i najlepša pijaca začina. Obići ćemo najautentičniji deo medine – Melu, tj. jevrejski kvart. Lutajući sukovima i medinom videćete talentovane marokanske rukotvorce tradicinalnih zanata kako pažljivo i ponosno rade na stvaranju predmeta kakve su koristili njihovi preci, poput metalnih lampi ili predmeta od kože i vune. Posetićemo ćemo palatu El Bahiju iz 19. veka, koja je poznata kao ,Palata omiljenih”. Prolazimo pored kraljevskih grobnica Saadi, kao i pored raskošne palate El Badi, sagrađene u 16. veku od strane kralja dinastije Saadi, Ahmada al Mansura, čije ime znači ,,Neuporediv”. Noćenje.

Dan 4 (08.05.2021) Marakeš – Esauira

Doručak u hotelu. Izlet: Esauira. Na ovom izletu posećujemo šarmantni gradić koji nosi nadimak ,,Grad vetrova’’. Uživamo dok prolazimo pored maslinjaka, starih farmi, plantaži pomorandža i radosno se približavamo okeanu. Na ovom putu nalazi se dolina drveta argana, koji je poznat po tome što se na njegove grane penju kozice, što danas predstavlja čuvenu turističku atrakciju. Usput se zaustavljamo kod male radionice kako bismo videli proces pripreme ulja od argana. Ljubazni domaćini ispričaće nam priču kako nastaje ovo zlatasto ulje koje se dosta primenjuje u medicini, kozmetici i ishrani. Put konačno nastavljamo ka Esauiri, gradu koji je ujedno lokacija koja predstavlja čuveni grad Astapor iz serije ,,Igra prestola’’. Najčuvenije scene Astapora su snimane na obali gde se nalazi impresivna sat kula okružena plavim ribarskim čamcima. Samo ime Esauire na berberskom jeziku znači ,,Zidani grad“. Zaputićemo se u autentične uličice koje odišu portugalskim duhom, posetićemo istorijske bedeme i ribarsku luku. Za kraj ostavljamo neki od mnogobrojnih restorana na otvorenom i uživanje u ribljim i ostalim morskim specijalitetima, kao i u čuvenom čaju od mente na trgu Moulay el Hassan. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5 (09.05.2021) Marakeš – Fes

Doručak u hotelu. Odjavljivanje iz hotela. Prepodnevni transfer do Fesa. Dolazak u Fes. Kasno popodnevno smeštanje u hotel. Izlazak u neki od najpopularnijih šiša barova Fesa. Noćenje.

Dan 6 (10.05.2021) Fes – obilazak Fesa

Doručak u hotelu. Izlet: obilazak Fesa. Fes je mesto sa dugom i očaravajućom tradicijom, zamrznutom u vremenu. U svom vrhuncu privukao je velike astronome i teologe, naučnike i filozofe. Kraljevi su darivali džamije i medrese, najbolje zanatlije su gradile kuće, dok su trgovci nudili proizvode od svile. Izlet započinjemo šetnjom po medini, najstarijem delu grada, Fes el Bali, prolazeći kroz kapiju Bab Boujloud. Medina je naseljena još od 10. veka i predstavlja najveću urbanu zonu bez automobila na svetu. Videćemo najčuveniju radionicu za preradu i bojenje kože, brojne medrese, fontanu Nezerin i prelepe ušuškane rijade, kao i džamiju Kairauine, koja je sve do izgradnje džamije Hasana II u Kazablanki bila najveća džamija Maroka. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 7 (11.05.2021) Fes – Šefšauen

Doručak u hotelu. Izlet: Šefšauen. Dan planiran za posetu najfotogeničnijeg, plavog grada, koji je podignut na samoj planini Rif. Uživamo u šetnji autentičnim plavičastim ulicama u kojima se nalazi čitav spektar različitih nijansi te boje koja osvaja svačije oko. Usput saznajemo legende o nastanku plavetnila dok upijamo lepotu svakog detalja ovog bajkovitog gradića, za čiji originalan izgled su najzaslužniji Jevreji. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 8 (12.05.2021) Fes

Doručak u hotelu. Slobodno vreme za samostalno istraživanje i razgledanje grada. Dan koristimo za šetnju uskim mističnim uličicama najlepše marokanske medine i svih njenih tajnovitih kutaka, jer se taj doživljaj ne propušta. Preporučujemo da se popnete na neki roof top lokalnih kafea sa kojih se pruža pogled na grad i uživate u čarobnom zalasku sunca. Noćenje.

Dan 9 (13.05.2021) Fes – Rabat

Doručak u hotelu. Odjavljivanje iz hotela. Prepodnevni transfer do Rabata. Dolazak u Rabat, smeštanje u hotel i popodnevni izlet: obilazak Rabata. Bulevari okruženi palmama, predivna plaža i atraktivna medina današnjeg glavnog grada kraljevine ostavljaju nas bez daha. Proći ćemo pored Kraljevske palate, rezidencije marokanske kraljevske porodice, koja je dizajnirana od strane francuskih arhitekti inspirisanih tradicionalnim arapskim motivima. Šetnju nastavljamo do rimske nekropole, jednog od najinteresantnijih mesta u Rabatu. Ova nekropola podignuta je na ostacima drevnog rimskog grada i danas se smatra ,,najromantičnijim mestom u Maroku“. Spuštamo se do Hasanove kule koja je u centru velikog šetališta. Nastavljamo do remek dela arhitekture – mauzoleja Muhameda V, sa bogato ukrašenom fasadom, šarenim mozaičkim pločicama i gipsanim rezbarjem. Za kraj ostavljamo obalu reke Bou Regreg, gde prolazeći kroz kapiju grada, Bab Udaja, ulazimo u srce samog grada, kazbu Udaja, šetajući kroz lavirint uličica i pored plavo – belih kućica. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 10 (14.05.2021) Rabat – Kazablanka

Doručak u hotelu. Odjavljivanje iz hotela. Prepodnevni transfer do Kazablanke. Dolazak u Kazablanku, smeštanje u hotel i popodnevni izlet: obilazak Kazablanke. Kazablanka je ekonomska i finansijska prestonica Maroka, ona spaja istok i zapad, i predstavlja najveći i najnaseljeniji grad u Maroku. Često nazivana ,,Belim gradom’’, ovo je definitivno metropola u kojoj koegzistiraju moderan dizajn i tradicija. U ovom gradu su kolonijalni neboderi i bulevari okruženi palmama u oštrom kontrastu sa šarmantnim četvrtima, tržnicama medine i uskim krivudavim uličicama. Dolazimo do džamije Hasana II, koja je smeštena na obali okeana. Ona predstavlja jednu od najznačajnijih znamenitosti čitavog Maroka. Njen najlepši detalj je minaret visine 210 m koji predstavlja glavni orijentir u gradu. Ovo je najbolji primer marokanskog zanatstva, ručno rezbaren kamen i drvo, zamršeni mermerni podovi, pozlaćeni stropovi od kedra i izuzetan mozaik od pločica. Šetnju nastavljamo do medine, najstarijeg sačuvanog dela grada. Stari deo grada krije pregršt palata, medresa, džamija, skrivenih rijada, bezbroj prodavnica i čajdžinica, ali i jedinstvenih radionica u kojima se obrađuje i boji koža. Potom prolazimo duž obale, kroz čuveni deo grada Korniče koji se naziva i ,,južnom plažom Maroka“. Korniča je prepuna restorana, noćnih klubova, pozorišta i hotela. Sledeća stanica je katolička katedrala u srcu Kazablanke, smeštena na samom rubu parka Ligue Arabe. Izuzetan arhitektonski spoj art deko, mavarskog i neogotičkog stila gde dominiraju očaravajući vitraži i dva tornja bliznakinje koji nalikuju minaretima. Za kraj ostaljamo prolazak pored Kraljevke palate (Royal palais), pravog remek dela islamske arhitekture i glavne rezidencije kralja Maroka u Kazablanki gde se održavaju mnogi važni događaji i svečani prijemi. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 11 (15.05.2021) Kazablanka – aerodrom Kazablanka – Istanbul

Doručak u hotelu. Odjavljivanje iz hotela, slobodno vreme za uživanje i još koju fotografiju za uspomenu do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Kazablanki. Dolazak na aerodrom 3h pred let i čekiranje na let za Istanbul u 16:10 (TK618) po lokalnom vremenu. Sletanje u Istanbul u 22:45h po lokalnom vremenu.

Dan 12 (16.05.2021) Istanbul – Beograd

Čekiranje na let za Beograd u 07:40h (TK1081). Dolazak na aerodrom u Beogradu u 08:20h. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA:

TERMIN: 05.05.2021.
FIRST MINUTE CENA: USKORO
REGULARNA CENA: USKORO

 

Cena aranžmana je izražena u evrima po osobi, a placanje se vrši dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

First minute cena aranžmana važi najkasnije do 01.02.2021. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Cena aranžmana obuhvata:

Prevoz:

 • Povratna avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Istanbul – Marakeš i Kazablanka – Istanbul – Beograd, u ekonomskoj klasi, sa 30kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transferi: Marakeš – Fes, Fes – Rabat, Rabat – Kazablanka

Smeštaj:

Smeštaj u hotelima sa 4* na bazi noćenja sa doručkom:

 • (3 noćenja) Hotel 4* u Marakešu
 • (4 noćenja) Hotel 4* u Fesu
 • (1 noćenje) Hotel 4* u Rabatu
 • (1 noćenje) Hotel 4* u Kazablanki
 • *Napomena za smeštaj: 1/3 sobe mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer treći krevet uglavnom ne odgovara standardima za odraslu osobu i ne ostvaruje se popust na isti. Sve sobe su sa sopstvenim kupatilom.

Obilasci i ekskurzije:

 • Obilazak Marakeša
 • Obilazak Esauire
 • Obilazak Fesa
 • Obilazak Šefšauena
 • Obilazak Rabata
 • Obilazak Kazablanke

*Napomena za izlete: usluge lokalnog vodiča se realizuju isključivo na engleskom jeziku, bez mogućnosti prevođenja na srpski jezik na licu mesta.

– Usluge predstavnika agencije na putovanju

– Troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Međunarodno putno osiguranje Sava koje pokriva Covid-19 (može se uplatiti u našim poslovnicama, cena za 13 dana iznosi 4.704,00 dinara)
 • Viza za Tanzaniju (50 USD), plaća se na granici na aerodromu pri sletanju
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (600 EUR)
 • Troškovi dodatnih usluga u hotelima, van programa
 • Ostale nenavedene i nepomenute usluge

50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 45 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.

Čekovima gradjana: 50% akontacija, ostatak u jednakim mesečnim ratama najkasnije do 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Čekovi mogu biti datumirani samo na datume 01, 05. i 10. u mesecu.

Administrativna zabrana: 50% akontacija, ostatak do 3 meseca nakon povratka sa putovanja.

Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak na najviše šest mesečnih rata, ali najkasnije do 3 meseca nakon povratka sa putovanja.

Sve cene su izražene u evrima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Prijavljivanje: Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata. U slučaju nedobijanja vize, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Preporučujemo da se putnici informišu o uslovima ulaska u Maroko (vizni režim, zdravstveno osiguranje…) na web stranici ambasade Maroka. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja i izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja usled nepredviđenih okolnosti (zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, štrajk, gužve u saobraćaju, klimatske i vremenske nepogode…).
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme leta i da se informišu o polasku. Nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
 • Putnicima se preporučuje da sa sobom ponesu sredstvo protiv komaraca, faktor za sunčanje, osnovne lekove protiv bolova, temperature i stomačnih problema, kao i sredstva za dezinfekciju.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini – bar, TV, WiFi, klima uređaj…) Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino je validan pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Program putovanja je rađen na bazi od minimum 10 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja ili agencija preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom.

Dodatne napomene:

 • Organizator putovanja ima pravo promena pojedinih sadržaja u programu zbog vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i opštim uslovima putovanja A. Barcino Tours.
 • Putnici su dužni da dva dana pred početak putovanja provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Za aranžmane koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nije moguće refundiranje istih. Avio karte se najčešće kupuju nekoliko meseci unapred. Ukoliko putnik nakon uplate otkaže putovanje, dužan je da plati troškove avio karte skladno uslovima avio kompanije. Ova obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova i itinerer letova navedeni u planu i programu podložne su promeni i zavise od avio kompanije.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Za sve dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za aranžman.
 • Putnik koji ne izmiri dugovanja prema agenciji do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i ukoliko ne obavesti agenciju na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka plaćanja, biće tretiran kao da je odustao od aranžmana.
 • Putnik je dužan da vodi računa o svojim putnim ispravama, novcu i ličnim stvarima u toku trajanja putovanja. U slučaju gubitka ličnih stvari, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati na prigovore i žalbe vezane za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju. Zdravstveno stanje putnika je stvar njegove lične odgovornosti.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Organizator putovanja, A. Barcino Tours, ima pravo rasporeda putnika po sobama, skladno strukturi soba smeštajnog objekta.
 • Smeštajni kapaciteti određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator ne može klijentima da potvrdi tip kreveta (francuski ležaj ili razdvojeni kreveti), kao ni tip sobe, osim ako to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa navedenim uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta. Putnik sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane smeštajnog objekta.
 • Putnici su u dužni da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata i ne može da garantuje dobijanje vize.
 • Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putnik ne dobije vizu.
 • Cena aranžmana ne obuhvata putno osiguranje. Agencija preporučuje zaključenje osiguranja, koje nije zakonom obavezno, i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ako organizator putovanja i posrednik imaju u ponudi putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje između putnika i osiguravajuće kompanije, kome se zahtevi direktno upućuju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan o paketima putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku savetuje da isto obezbedi, budući da to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da putnik mora sam platiti troškove eventualnog lečenja.

Cenovnik br. 1 važi od 07.10.2020,

Program broj 21, Maroko – grupni polasci, važi od 07.10.2020. Program je rađen na bazi minimum 10 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz je 5 dana pre početka putovanja. Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours, Vrnjačka Banja, MB: 20106182, Licenca OTP 292 A40 od 05.02.2020. Web sajt www.barcino.travel i Opšti Uslovi Putovanja Barcino Tours-a su sastavni deo ovog cenovnika.

-Ovlašćeni subagent Eurojet-

EUROJET – putovanja na visini!

Pošaljite nam Vaš utisak:

Home
Last minute
Kontakt