Upoznajte Istanbul - grad koji se prostire na dva kontinenta!

Avionski prevoz + takse + smeštaj u hotelu + transferi prema programu + panoramsko i pešačko razgledanje grada + vodič

Plan i program putovanja:

Istanbul – grad koji se prostire na dva kontinenta i koji je jedan od najposećenijih svetskih metropola. Smešten je na Bosforu, koji je ujedno granica između dela Istanbula koji leži na evropskom i dela na azijskom tlu. U pitanju je grad koji privlači milione turista godišnje, i to zahvaljujući bogatom sadržaju koji nudi, građevinama, kulturno-istorijskim znamenitostima… Samo neke od najpoznatijih građevina u Istanbulu su Aja Sofija, Plava džamija, Topkapi i Dolmabahče palata, Galata kula, ali i čuveni Grand Bazaar, Spice Bazar i mnoge druge atrakcije.

DAN 1. BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na aerodromu ,,Nikola Tesla” kod šaltera za informacije u 06:50h. Poletanje za Istanbul u 08.50h kompanijom Turskish Airlines (TK 1082).

Dolazak u Istanbul u 12.35h po lokalnom vremenu. Po sletanju, sastanak sa vodičem na srpskom jeziku i odlazak na panoramsko razgledanje grada (autobusom). Na putu do hotela bićete u mogućnosti da vidite obalu, bosforski most, staru luku Istanbula, zidine Topkapi palate, zidine najstarijeg dvorca, riblji market, stare kuće Istanbula, luku Eminonu… Nakon razgledanja, transfer do hotela. Slobodno poslepodne. Noćenje.

DAN 2.  ISTANBUL
Doručak u hotelu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet.
SULTANAHMET OLD TOWN: Po dolasku u stari deo grada Istanbula, obilazak startuje na Sultanahmetovom trgu gde se vide najpoznatije turističke znamenitosti: Hipodrom, Nemačka Fontana, Plava Dzamija, Aja Sofija, Basilika Cistern, Topkapi Palata (ulaznica u palatu baziliku nije uključena u cenu). Nakon obilaska grada sledi povratak u hotel.

DOLMABAHCE PALACE: Nalazi se u Istanbulskom distriktu Beksitas koji se nalazi u evropskom delu. Palata je sluzila kao administrativni centar turskog carstva u period od 1856-1887. godine, kao i u periodu od 1909-1922. godine. Ulaznica u palatu nije ukljuena u cenu.

ORTAKOY VILLAGE : Duž obale Bosforskog zaliva sa evropske strane Istanbula, nalazi se niz sela. Svako selo je drugačije – slikovito i atraktvino na svoj način.

TAKSIM TRG I ULICA ISTIKLAL: Moderan je deo Istanbula kroz koji dnevno prošeta oko 3 milona tursita. Ovaj deo Istanbula predstavlja poseban mikroskosmos, mešavinu modernih zgrada, restorana i lanaca brze hrane, ali i ostataka starog i tradicionalnog Istanbula. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3. ISTANBUL
Posle doručka u hotelu, na raspolaganju je slobodan ceo dan.

Za one koji žele organizovaće se krstarenje Bosforom i poseta Fener i Balat Distriktu. Krstarenje Bosforom pruža mogućnost da se upiju sve atrakcije i zvuci azijskog i evropskog dela grada. Fener i Balat distrikt – ova dva poznata distrikta predstavljaju istorijski nabogatije delove koji se prostiru uz čuveni zlatni rog. Nakon toga sledi poseta Bugarskoj crkvi i kratka pauza za kafu. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 4. ISTANBUL – BEOGRAD
Posle doručka u hotelu na raspolaganju je slobodan ceo dan. Za one koji žele organizovaće se fakultativna poseta bazaru začina (Spice Bazar – Grand Bazaar). Nijedna poseta Istanbulu nije potpuna ukoliko se ne prošeta kroz atmosferu čuvenog bazara začina. Bazar je sagrađen 1664. godine kao deo yemi – camii kompleksa. U literaturi se ovaj bazar prevodi i kao egipatski bazar, dok je u turskom jeziku poznat kao misir carsisi. Sastanak sa vodičem ispred hotela oko 15.00h i transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 19.40h (TK 1083). Sletanje u Beograd u 19.20h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

 Hotel Hermanos 3*
 Hotel Ramada Grand Bazaar 4*

U cenu je uključeno:

-Avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Turkish Airlines)
-Aerodromske takse
– Smeštaj u odabranom hotelu prema datoj kategorizaciji u dvokrevetnim sobama, na bazi noćenja sa doručkom.
– Transferi prema programu
– Pešačko razgledanje grada
– Usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja

U cenu nije uključeno:

-Fakultativni izleti
-Ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu nabrojane kao uključene
– Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI

-Sultanahmet old town, Dolmabache Palace, Ortakoy Village, Taksim trg i ulica Istiklal – cena: 35€. U cenu je uključena ulaznica za Dolmabahče palatu, transfer i usluge vodiča.
-Krstarenje Bosforom i poseta Fener i Balat Distriktu – cena: 40€. U cenu su uključene i usluge vodiča.
– Spice Bazar – Grand Bazaar – cena: 20€

Uslovi plaćanja:

-50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.
– Čekovima gradjana: 50% akontacija, ostatak u jednakim mesečnim ratama (maksimalan broj rata je 6) do 01.04.2022. uz mesečno uvećanje svake rate za 2% na ime troškova obrade čekova. Čekovi mogu biti datumirani samo na datume 01., 05. i 10. u mesecu.
– Administrativna zabrana: 50% akontacija, ostatak do 01.04.2022. uz mesečno uvećanje svake rate za 2% na ime troškova obrade administrativne zabrane (maksimalan broj rata je 6).
– Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak na najviše šest mesečnih rata, ali najkasnije do 01.04.2022.
– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Važne napomene:

Za putovanje u Tursku putna isprava/pasoš mora važiti najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja!!!

Ostale napomene:
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
– Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
– Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
– Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici zbog TAX FREEa.
-Za ulazak u Republiku Tursku do daljnjeg je neophodan negativan PCR test ne stariji od 72h ili negativan antigenski test ne stariji od 48h od trenutka putovanja.

Program je radjen na bazi minimum 10 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja ili agencija preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom.

Cenovnik broj 1 od 28.10.2021. Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours, Vrnjačka Banja, MB: 20106182, Licenca OTP 453/2020 A25 od 02.12.2020. Eurojt nastupa u svojstvu posrednika. Web sajt www.eurojet.rs, www.barcino.travel i Opšti Uslovi Putovanja Barcino Tours-a su sastavni deo ovog cenovnika.

Pošaljite nam Vaš utisak:

Home
Last minute
Kontakt