Andaluzija - 8 dana

Evropski gradovi 2020 / Avionom

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, prostire se na 87.000 km² i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Evrope. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne lepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa. Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu "Sunce se ponovo rađa". Al-Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom delu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija na svetu.

ANDALUZIJA

Malaga–Benalmadena–Ronda–Marbelja–Puerto Banus–Granada–Alhambra–Kordoba–Sevilja

polazak: 22.april,  8 dana, avionom

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!                                                                                 Cena po osobi za navedeni period u €

Hotel/kategorija

Tip sobe

usluga

22.04. – 29.04.2020.

8 dana / 7 noćenja

ESTIVAL TORREQUEBRADA 4*/ Benalmadena

 LOS OMEYAS 2*/ Kordoba

 TRH ALCORA 4*/ Sevilja

1/2

BB

1099

1/1

1369

     Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

  • Avio prevoz na relaciji Beograd-Minhen-Malaga / Sevilja-Minhen-Beograd kompanijom Lufthansa
  • Aerodromske takse 154 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
  • 7 noćenja sa doručkom u navedenim hotelima (3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Benalmadeni, 1 noćenje u hotelu kategorije 2* u Kordobi i 3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Sevilji)
  • Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu
  • Ulaznice za lokalitete prema programu (Meskita džamija u Kordobi i tvrđava Alhambra u Granadi)
  • Vodič na srpskom jeziku
  • Troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:

  • Putno zdravstveno osiguranje

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u evrima. Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 3 mesečne rate).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA - uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 3 mesečne rate, dospevaju svakog 15-og u mesecu.
5. PREKO RAČUNA - uplata na račun
6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Oktopod Travel ima ugovor, do 3 mesečne rate

Organizator putovanja zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude

OPISI HOTELA:

ESTIVAL TORREQUEBRADA 4*, Benalmadena   www.estivaltorrequebrada.com

Lokacija: Nalazi se na plaži, u letovalištu Benalmadena. Od centra Malage je udaljen oko 15 km, a od aerodroma 12 km. 

Sobe: Ukupno 350 soba, svaka ima kupatilo (tuš/wc), fen, TV, wi-fi internet konekciju, klima uređaj, mini bar i balkon.

 Hotelski sadržaj: Osim restorana, hotel ima spoljašnji i unutrašnji bazen, wllness centar, bar i kazino.

LOS OMEYAS 2*, Kordoba  www.hotel-losomeyas.es

Lokacija: Nalazi se u staroj jevrejskoj četvrti, nedaleko od svih najznačajnijih turističkih znamenitosti. 

Sobe: Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, TV, klima uređaj, sef i wi-fi internet konekciju. 

Hotelski sadržaj: U sastavu hotela su restoran i bar.

TRH ALCORA 4*, Sevilja  www.trhalcora.com

Lokacija: Nalazi se oko 4 km od centra Sevilje, sa kojim je dobro povezan organizovanim shuttle bus prevozom uz doplatu. Od aerodroma je udaljen oko 13 km. 

Sobe: Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, TV, klima uređaj, wi-fi internet konekciju, mini bar i sef. 

Hotelski sadržaj: Osim bazena, hotel u svom sastavu ima restoran, bar i fitnes centar.

 

Malaga–Benalmadena–Ronda–Marbelja–Puerto Banus–Granada–Alhambra–Kordoba–Sevilja

polazak: 22.april,  8 dana, avionom 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (22.april)  Beograd – Minhen – Malaga - Benalmadena

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Minhen u 06:30h, kompanijom Lufthansa na liniji LH1739, dolazak u Minhen u 08:00h. Nastavak putovanja za Malagu na liniji LH1832 u 10:30h., dolazak u Malagu u 13:30h. Sledi panoramsko razgledanje grada na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije. Poznat je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Panoramsko razgledanje grada, a potom i pešačka tura, obuhvataju: glavnu ulicu Alameda, obilazak centralne gradske četvrti, katedrale, plaže Malageta, kao i nekih od najlepših gradskih trgova... U ranim večernjim časovima sledi transfer do hotela u Benalmadeni. Ovaj popularni turistički centar regije Costa del Sol, 12 km zapadno od Malage, odlikuje blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana u toku godine i idealan je za odmor i zabavu i tokom cele godine. Dolazak u hotel. Noćenje.

2.dan (23.april) Benalmadena – Ronda - Benalmadena                              

Doručak. Nakon doručka sledi izlet do Ronde, grada koji je poznat kao mesto u kome je nastala današnja korida. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelepog “novog mosta”. Povratak u Benalmadenu u popodnevnim časovima. Noćenje.

3.dan (24.april) Benalmadena – Marbelja – Puerto Banus – Benalmadena                           

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet do Marbelje, mondenske prestonice turizma „Obale Sunca“ (Costa del Sol), koju osim 320 sunčanih dana u toku godine, krasi i zanimljiv spoj mediteranskog duha i mavarske arhitekture. Šetnja živopisnim starim gradom (Kasko Antigvo), u čijem se srcu nalazi Naranžasti trg sa fontanom, guvernerovom kućom iz XVI veka, kapela Santjago i stari arapski zid. Posebnu atrakciju u Marbelji predstavlja luka Puerto Banus (oko 8 km južno od Marbelje), stecište bogatih i slavnih. Marinu je projektovao arhitekta Hose Banus, prijatelj Generala Fransiska Franka. Osim luksuznih barova, restorana i prodavnica, marinu od 2004.-te godine krasi i statuta nilskog konja u čipki, delo Salvadora Dalija. Povratak u Belnalmadenu u popodnevnim časovima. Noćenje.

4.dan (25.april)  Benalmadena – Granada (Alhambra) - Kordoba       

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Granade, najposećenijeg grada Španije, u podnožju venca Sijera Nevada. Jedan od najvažnijih spomenika kulture u Evropi, utvrđenje Alhambra iz IX veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ), nalazi se upravo ovde. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba. Poseta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife...Poseta Granadi obuhvata i obilazak stare arapske četvrti i vidikovac San Cristobal, odakle se pruža najlepši pogled na grad. Sledi vožnja do Kordobe i dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

5.dan (26.april)   Kordoba – Sevilja                

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Odlazak na panormasko razgledanje grada smeštenog na reci Gvadalkivir, u podnožju planinskog venca Sijera Morena. Kordoba je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posetu Meskiti – jednoj od najlepših džamija na svetu, kojoj su španski vladari promenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Sledi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima (patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Sledi vožnja živopisnim predelima Andaluzije do Sevilje. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

6.dan (27.april)  Sevilja       

Doručak. Odlazak na razgledanje četvrtog po veličini grada Španije, koji je ujedno kulturna i finansijska prestonica Andaluzije. Grad u kom se prepliću čari sunca, vina, flamenka sa zvucima kastanjeta i gitare. Mesto na kom se spajaju mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz sa baroknom Španijom. Razgledanje grada obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije, kvart Santa Kruz, katedralu Giralda (ulazica nije uračunata u cenu) – treću po veličini na svetu... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje.

7.dan  (28.april)  Sevilja         

Doručak. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

8.dan  (29.april)  Sevilja – Minhen – Beograd

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodorma. Let za Minhen na liniji LH1823 u 13:55h, dolazak u Minhen u 16:40h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1738 u 21:05h, dolazak u Beograd u 22:35h. Kraj programa.