Kijev – Nova godina 2020

Doček Nove godine 2020 / Autobusom

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUS

Kijev – Grad koji nazivaju „Jerusalim severa“ i „Majka svih ruskih gradova“. Kijev je grad crkava, kestenja, prelepih trgova i neobičnih građevina, grad na reci Dnjepar kojom ćemo krstariti i fotografisati veličantvene prizore na obalama. Pridružite nam se u novogodišnjoj avanturi i otkrijte svoj magični Kijev.

Kijev  – Kijev je glavni i najveći grad Ukrajine. Nalazi se na severu države na obali reke Dnjepar. Kijev je grad sa izuzetno bogatom i zanimljivom istorijom. Osnovan je u V veku, a status grada dobija 1487. Po legendi, osnovala su ga trojica braće: Horiv, Kij i Šcek, koji su pripadali istočnoslovenskom plemenu Poljani. Dok je grad dobio ime po Kiju, koji se smatra naj značajninijim, a po nekima i jedinm osnivačem. Univerzitet u Kijevu osnovan je 1834. U gradu postoji 99 visokih škola, 25 muzeja, planetarijum, pozorište, botanički i zoološki vrtovi. Zbog velikog broja crkava i manastira i značaja za pravoslavni svet, od srednjeg veka grad nosi nadimak „Jerusalim severa“ (danas češće: „Jerusalim istoka“). Zbog svoje istorijske uloge, kao prestonica Kijevske Rusije, Kijev je poznat i kao „Majka ruskih gradova“. Kijev je bio centar prve ruske države poznate kao „ Kijevska Rusija “. Taj period trajao je od devetog do trinaestog veka.

CENOVNIK PAKET ARANŽMANA (DEVIZNI DEO IZ TABELE + DINARSKI DEO 490 rsd):

SMEŠTAJ USLUGA 1/2Standard room 1/2Economy room
HOTEL TOURIST*** BB 150€
130€
145€
 
SMEŠTAJ USLUGA 1/6 1/8
HOSTEL SUN CITY 2 RO 105€ 105€

ND- noćenje sa doručkom 

29. decembar 2019. (nedelja) Beograd – Srbija – Mađarska – Ukraina:

Polazak autobusa oko podneva sa glavne beogradske autobuske stanice. Očekuje nas dnevna i noćna vožnja preko Mađarske i Ukrajine uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

30. decembar 2019. (ponedeljak) – Ukrajina – Kijev:

U prepodnevnim časovima stižemo do našeg prvog odredišta, Kjeva. Prestonica Ukrajine, metropola mogućnosti, raskrsnica istočne i zapadne kulture…grad koji će vas ugodno iznenaditi svojim atraktivnim sadržajima, naročito ako ste prvi put u poseti. Smeštamo se u sobe. Slobodno vreme za kraći odmor. Nakon toga sledi pešačka info tura razgledanje starog jezgra grada. Slobodno vreme do večernjih sati kada sledi organizovan odlazak na žurku! Povratak u hotel. Noćenje.

31. decembar 2019. (utotak) – Ukrajina – Kijev:

Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnosti odlaska na fakultativni izlet, panoramsko razgledanje Kijeva na kojoj ćemo videti poznati trg i market Besarbski, Majdan Nezalezhnosti (Trg Nezavisnosti), mesto gde je počela Ukrajinska revolucija 2014. godine. Spomenik nezavisnosti, poznati hotel Ukrajina, aleja i spomenik blaženih 100, zgrada ukrajinskog parlamenta, Palata Marijinski koja je službena rezidencija ukrajinskog predsednika. Stadion Valerij Lobanovski, Muzej vode, Luk nazvan „ prijateljstvo naroda „ koji simbolizuje dobre odnose između Ukrajine i Rusije, Obići ćemo impresivni spomenik „Otadžbina mati„ kao i jedan od najznačajnijih spomenika Pravoslavne vere za Ruse i Ukrajinu „Kijevsko-pečerska lavra„. Slobodno vreme ili organizovani odlazak na žurku. Doček Nove godine!!! Noćenje.

01. januar 2020. (sreda) – Ukrajina – Kijev:

Doručak. Mogucnost fakultativnog izleta u Pirogovo. Jugozapadno od Kijeva, pod otvorenim nebom smešten je muzej arhitekture i života Ukraine – Pirogovo. Ujedno, to je i najveći zaštićeni kompleks u istočnoj Evropi. Iz cele zemlje na taj prostor doneti su najlepši primerci drvene arhitekture od 16 – 19 veka. Na površini od 150 hektara čuvaju se palate, vetrenjače, udobne kolibe boljestojećih gradjana opremljene tradicionalnim nameštajem, crkve i još oko 70.000 različitih predmeta vezanih za svakodnevni život. Svaki objekat je uredjen u skladu sa tradicijom vezanom za kraj iz kog je donet. Repriza novogodišnje noći. Noćenje.

02. januar 2020. (četvrtak) – Kijev – Ukrajina – Mađarska:

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima napuštamo Kijev. Sledi noćna vožnja preko Ukrajine, Mađarske i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje…

03.januar 2020. (petak) Beograd:

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

Hotel Tourist

Ovaj hotel u neposrednoj blizini u turistickom kompleksu hotela koji se nalayi na samo par kilometara od centra grada. U ponudi su dvokrevtne sobe u čiju cenu su uključeni besplatan bežični internet i doručak na bazi švedskog stola. Hotel Tourist nudi šarmantan smeštaj u klasičnim stilu I kategorizovan je sa 3 zvezdice. Svaka soba poseduje kupatilo, radni sto, telefon, besplatan bežični internet.