Nova godina u Atini - 5 dana

Doček Nove godine 2020 / Autobusom

Atina- grad u kome se sudaraju antika, istok i postmodernizam. Istorijsko nasleđe koje poseduje ovaj grad, jedinstveno je u Evropi. Slavu su joj doneli istaknuti umetnici, filozofi, naučnici, vojskovođe i državnici. O njenoj veličini i moći svedočenjene antičke građevine - uzori savršenstva i jedinstvenosti. Atina je živ, vibrantan grad koji svakome ima nešto da ponudi. Iako se smatra izvorištem evropske civilizacije, grad ima daleko više istočnog šmeka. Nad gradom dominira Akropolj, veličanstven iantički centar.

Termin

RANE UPLATE DO 05.12. 

Cena aranžmana

29.12 - 02.01.2020.

129 €

179 €

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 

 

USLOVI PLAĆANJA: 
• 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.
• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).
• ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE
• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

 

 CENA  ARANŽMANA  OBUHVATA:

* prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili double decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu

* smeštaj u Atini na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni-švedski sto) u hotelu 3* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama

* obilaske prema programu (Atina – panorama grada)

* troškove organizacije i vođstva puta

* usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

 

CENA  ARANŽMANA  NE OBUHVATA:

* ulaznice i fakultativne izlete

* individualne troškove

* putno osiguranje

* obavezna gradska komunalna taksa za Atinu, koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 1,5€ po noćenju / po osobi.

 

CENE  FAKULTATIVNIH  IZLETA:

Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):

 

* Akropolj - 35€ (cena uključuje ulaznicu za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča) 

* Grčko veče u taverni na Plaki - 35€

* Izlet do Peloponeza sa ulaznicama za Epidaurus i Mikenu  - 55€

* Sunion - 25 €

 

DOPLATA  ZA 1/1 SOBU: 80% OD CENE ARANŽMANA

 

OPISI HOTELA:

 

HOTEL OSCAR 3* http://oscar.gr/en/

Lociran u širem centru Atine, u blizini železničke i metro stanice Larisis, na desetak minuta hoda do trga Omonia. U sklopu hotela nalazi se bar nakrovu hotela (otvoren tokom letnjih meseci), restoran, konferencijska sala, bazen na krovu hotela (otvoren tokom letnjih meseci). Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om, TV-om, klima uređajem i telefonom, balkon ili terasu tipične za gradske hotele. Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluživanje).

HOTEL CRYSTAL CITY 3*http://www.crystalcity.gr/

Lociran na trgu Karaiskaki, 300 m od trga Omonia. Elegantan hotel sa 84 sobe, većina sa balkonom I pogledom na Akropolj.Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, TWC, klimu, satelitsku TV, minibar, sef, telefon. U sklopu hotela nalazi se bar,restoran internet caffe ,WI FI u celom hotelu.

HOTEL BALASCA 3*http://hotelbalasca.gr/

Mali ekonomičan hotel u centru Atine. Sa terase se pruža predivan pogled na Akropolj, Likabet i mali park. Na dobroj je lokaciji, omogućava lako upoznavanje sa znamenitostima glavnog grada Grčke. Ljubazno osoblje, prijatna atmosfera. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem,TWC, klima, satelitsku TV, ,telefon. U sklopu hotela nalazi se bar,restoran.

 

NAPOMENA ZA HOTEL:

Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.

Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta:

www.oktopod.rs

PROGRAM  PUTOVANJA:

1. dan 29.12.2019 (nedelja) BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda u 16:30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme polaska biće poznato 2 dana pre putovanja ). Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

2. dan 30.12.2019 (ponedeljak) ATINA

Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada uz pratnju stručnog vodiča. Razgledanje trgova Omonia i Sintagma, vožnja Avenijom ambasada, kraće zadržavanje pored kasarne grčke garde i starog Olimpijskog stadiona, obilazak Zevskovog hrama, Hadrijanovog slavoluka, Parlamenta, zgrade Akademije, Univerziteta i Biblioteke. Mogućnost fakultativnog izleta Akropolj. Poseta antičkom svetilištu posvećenom boginji Atini, zaštitnici grada, pokojoj je grad dobio ime. Obilazak lokaliteta gde se nalaze najstariji i najvažniji antički hramovi: Propilei, Parthenon, Erehtejon. Nakon razgledanja slobodno vreme do smeštaja u hotel (po hotelskim pravilima oko 14h). Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog odlaska na grčko veče u jednoj od tradicionalnih grčkih taverni na Plaki. Noćenje.

3. dan 31.12.2019 (utorak) ATINA – PELOPONEZ (Epidaurus - Napflion - Mikena)

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog celodnevnog izleta na Peloponez. Prelazak preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem.Obilazak Epidaurusa rodnog mesta Apolonovog sina Eskulapa-boga farmacije.Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.ere koje je poznato po svojoj akustičnosti, u kome se i dan danas izvode Sofoklove i Euripidove tragedije.Nastavak putovanja do Napfliona nekadašnje prestonice Grčke. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Mikeni.Obilazak Atrejeve riznice i ulazne kapije Mikene,Lavlja vrata ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu, kiklopske zidine...Povratak u Atinu. Priprema za doček Nove Godine 2020. Individualna organizacija uz preporuku vodiča. Noćenje.

 

4. dan 01.01.2020 (sreda) ATINA – SUNION

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog popodnevnog izleta do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva, rta Sunion. Poseta Posejdonovom hramu. Povratak u Atinu. Polazak za Beograd u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja uz kraće usputne pauze.

 

5. dan 02.01.2020 (četvrtak) BEOGRAD

 

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima u zavisnosti od uslova na putu i obavljanja graničnih formalnosti. Kraj programa.