Nova godina u Lisabonu - 6 dana

Doček Nove godine 2020. / Avionom

Lisabon, glavni grad Portugalije, nalazi se na ušću reke Težo u Atlantik. Grad su osnovali Feničani, nakon kojih dolaze Rimljani, u čije vreme vladavine se Lisabon razvija u važnu luku i centar trgovine, nakon Rimljana dolaze Mavari pod čijom se vlašću još više razvija. U XVII veku grad pogađa veliki zemljotres kada je poginulo između 60 000 i 90 000 ljudi. Ipak, nakon višegodišnje obnove, grad je uspeo da povrati stari sjaj i svoje mesto centra Portugala. Grad obiluje prelepim građevinama nastalim uglavnom u periodu nakon zemljotresa 1755. godine. Izdvajaju se Lisabonska katedrala koja je pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja srce Lisabona i kula Belem, odakle je Vasco de Gama započeo svoja istraživanja. Svojom raskoši, šepurenjem bogatstvima kolonijalnog doba, moćnih kraljeva, brojnim muzejima, ovaj grad će zasigurno izmamiti vaše uzdahe divljenja.

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!

                Cena po osobi za navedeni period u €

HOTEL

TIP SOBE

USLUGA

29.12.2019-03.01.2020

OLISSIPPO MARQUES DE SA 4*

Po osobi u dvokrevetnoj

BB

699

treća osoba

619

dete 2-11 god.

429

Po osobi u jednokrevetnoj

909

Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela).

 

Opis hotela:

Olissippo Marques de Sa 4*, Lisabon www.olissippohotels.com

Lokacija: Hotel se nalazi u mirnom delu Lisabona, na 100 m udaljenosti od tržnog centra El Corte Ingles. U neposrednoj blizini je i muzej Gulbenkian i metro stanica.  Sobe: Raspolaže sa 164 sobe raspoređene na 9 spratova. Svaka ima kupatilo (tuš/wc), fen za kosu, klima uređaj, telefon, SAT TV, sef, mini bar i wi fi internet. Hotelski sadržaj: U sklopu hotela nalaze se restoran, bar i sala za sastanke.

 

U CENU ARAŽMANA JE UKLJUČENO:

-Avionski prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Lisabon-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa

-Aerodromske takse 165€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)

-Smeštaj u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama

-Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom

-Poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku

-Troškove organizacije putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

-Gradska taksa 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela

-Fakultativni izlete po programu

-Zdravstveno putno osiguranje

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 3 mesečne rate).

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 3 mesečne rate, svakog 15-og u mesecu.

5. PREKO RAČUNA - uplata na račun

6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Oktopod Travel ima ugovor, na 3 mesečne rate

 

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na  prostor u vašoj sobi.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (29.decembar – nedelja)  Beograd – Frankfurt – Lisabon

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre leta za Frankfurt na liniji LH1407 u 13:35h. Dolazak u Frankfurt u 15:35h. Nastavak putovanja za Lisabon u 20:50h na liniji LH1172, dolazak u Lisabon u 22:50h. Nakon sletanja transfer, smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan (30.decembar – ponedeljak)   Lisabon (panoramsko razgledanje grada)

Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Pombalov trg, Avenija Slobode, Trg Restauradores, Rosio, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima… Slobodno posle podne. Preporučujemo odlazak u shopping centar Vasco Da Gama ili obilazak Okeanarijuma koji predstavlja jednu od poznatijih atrakcija grada. Okeanarium je otvoren 1998.godine povodom čuvene svetske izložbe EXPO, prilikom obilaska imaćete osećaj da “šetate” obalama Atlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskog okeana. U večernjim časovima postoji mogućnost fakultativnog odlaska na veče Fado muzike. Cena izleta je 50 po osobi, u cenu je uključena večera u restoranu, odlazak i povratak u individualnoj režiji. Noćenje.

3.dan (31.decembar – utorak)  Lisabon (fakultativno Sintra i Kaškaiš)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sintru i Kaškaiš. Šetnja gradićem koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god, obilazak Kraljevske palate, nastavak za Kaškaiš. Cena izleta je 60€ za minimum 15 prijavljenih. Povratak u hotel. Uveče individualan doček Nove Godine 2020. Noćenje.

04.dan (01.januar – sreda)  Lisabon

Doručak. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivosti. Noćenje.

05.dan (02.januar – četvrtak)  Lisabon (fakultativno Batalha, Nazare i Obidoš)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Batalhu, Nazare i Obidoš. Prilikom obilaska Batalhe, gotskog gradića, predviđen je ulazak i obilazak manastira Santa Maria Da Vitoria. Nakon Batalhe odlazak u Nazare, malo ribarsko mesto, gde je predviđena pauza za ručak u individualnoj režiji. Nastavak i obilazak srednjevekovnog grada Obidoš, opasanog zidinama tvrđave očuvane do danas. Cena izleta je 60€ za minimum 15 prijavljenih. Povratak u hotel. Noćenje.

06.dan (03.januar – petak)  Lisabon – Frankfurt – Beograd

Transfer na aerodrom u ranim jutarnjim satima. Let za Frankfurt na liniji LH1173 u 05:05h, dolazak u Frankfurt u 09:10h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1406 u 11:05h, dolazak u Beograd u 12:50h. Kraj usluga.