Nova godina u Madridu - 6 dana

Doček Nove godine 2020. / Avionom

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko... Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu...Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti.

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!

  Cena po osobi za navedeni period u €

Hotel/kategorija

Tip sobe

usluga

28.12.2019. – 02.01.2020.

6 dana / 5 noćenja

RAFAEL VENTAS 4*

1/2

BB

599

treća osoba

579

dete 2-12 god.

569

jednokrevetna soba

839

       Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela)

 

NAPOMENA:

Deca od 0-2 god. plaćaju 20 eur u pratnji dve punoplatežne osobe. Nemaju sedište u avionu, kao ni ležaj u hotelu.

OPIS HOTELA:

RAFAEL VENTAS * * * *                                                                                                                                                                     

www.rafaelhoteles.com                                                                                                                                                                                    

Lokacija: Hotel se nalazi u jednoj od najpoznatijih avenija Madrida, calle Alcala, poznatoj i po mnogobrojnim prodavnicama i restoranima. U neposrednoj blizini je i čuvena zgrada Las Ventas, arena u kojoj se održavaju koride. Od glavnog gradskog trga Sol, hotel je udaljen nekoliko stanica vožnje metroom, direktnom linijom. Metro stanica El Carmen je udaljena svega 100 m od hotela.

Sobe: Hotel raspolaže sa 111 soba, svaka ima kupatilo, klima uređaj, SAT TV, mini bar, internet konekciju (uz doplatu), sef i fen.

Hotelski sadržaj: U sastavu hotela je El Capote restoran u kome se poslužuju tradicionalna španska i internacionalna jela i bar. Na raspolaganju su i parking i WI FI internet uz doplatu.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Segovija  –Cena izleta: 60 €*

Toledo - Cena izleta: 69 €*

 

Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

*Sve cene su informativnog karaktera, za minimum 15 prijavljenih putnika.

*Datumi realizacije izleta su podložni promeni

 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

  • Avio prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Madrid-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa
  • Aerodromske takse 154€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)
  • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  • 5 noćenja sa doručkom u navedenom hotelu 4*
  • Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča
  • Vodič na srpskom jeziku
  • Troškovi organizacije putovanja

 

U CENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:

  • Fakultativni izleti
  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Individualni troškovi

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 3 mesečne rate).

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 3 mesečne rate, svakog 15-og u mesecu.

5. PREKO RAČUNA - uplata na račun

6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Oktopod Travel ima ugovor, na 3 mesečne rate

 

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

 

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na  prostor u vašoj sobi.

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan      28.decembar 2019.  Beograd – Frankfurt – Madrid

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Frankfurt u 13:50h, kompanijom Lufthansa na liniji LH 1407, dolazak u Frankfurt u 15:50h. Nastavak putovanja za Madrid na liniji LH 1122 u 16:50h, dolazak u Madrid u 19:25h. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan      29.decembar 2019.   Madrid – Segovija - Madrid

Doručak. Odlazak na panoramsko ragledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabe... Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Segoviju, grad koji se nalazi u regiji Kastilja i Leon,udaljen oko 90 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac Alkazar. Grad još karakterišu i zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Noćenje.

3.dan    30.decembar 2019.   Madrid

Doručak. Slobodno vreme za odmor i pripreme za individualni doček Nove godine. Predlažemo odlazak na Trg Sol, kao jedno od najpopularnijih mesta za odbrojavanje do ponoći i slavlje. Noćenje.

4.dan    31.decembar 2019.     Madrid – Toledo – Madrid

Doručak. Fakultativni izlet u Toledo, srednjovekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70 km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija, narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari...) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid... Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem 16. i početkom 17.veka...Povratak u hotel. Individualni odlazak na doček Nove Godine. Predlažemo odlazak na Trg Sol, kao jedno od najpopularnijih mesta za odbrojavanje do ponoći i slavlje.Noćenje.

5.dan     01.januar 2020.  Madrid

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Noćenje.

6.dan     02.januar 2020.   Madrid – Frankfurt – Beograd

Rani doručak ili doručak za poneti. Transfer do aerodroma. Let za Frankfurt na liniji LH 1121 u 06:10h, dolazak u Frankfurt u 08:50h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH 1406 u 11:05h, dolazak u Beograd u 12:55h. Kraj programa.