PULJA – Bari - 4 dana

Doček Nove godine 2020. / Avionom

Pulja je jedna od 20 pokrajina u Italiji. Nalazi se na jugoistoku zemlje i geografski bi mogla da se podeli na dve celine. Severni deo čini Bari, glavni grad regije i poluostrvo Gargano, dok je južni deo poznat po interesantnim gradićima kao što su Alberobelo i Leće. Bari je glavni grad ove pokrajine i deveti po veličini grad u Italiji, poznat je i kao grad Svetog Nikole čije se mošti nalaze u gradskoj katedrali. Pulja je poznata i po slikovitom opisu “peta italijanske čizme”. Ime je dobila po drevnom narodu Apulima, koji su naseljavali ovo područje još pre starog Rima. Kao zemlja između dva mora, Jadranskog i Jonskog, ovo je izrazito pomorska oblast sa dugom obalom. Ovde su nastajale legende i stvarali se heroji, a svoje puteve ukrštali Grci, Rimljani, Iliri, Vizantinci i Arapi, čiji su se brodovi, ljudi, roba i kulture oduvek mešale i kretale između dve obale,između Zapada i Istoka. Pulja sa svojim prepoznatljivim belim gradićima, utvrđenjima, ravnom, nerazuđenom obalom i kristalno čistim morem predstavlja jedan od najinteresantnijih delova Italije, drugačiji po arhitekturi, neotkriven i zanimljiv.

ULTRA LAST MINUTE

CENOVNIK PAKET ARANŽMANA:

Hotel/kategorija

Tip sobe

usluga

30.12.2019. – 02.01.2020.

4 dana / 3 noćenja

HI HOTEL BARI 4*

1/2 eco soba

 

BB

399 €

1/2 standard

424 €

treća osoba

369 €

dete 2-12 god.

369 €

1/1

599 €

 Legenda: 1/2 standard - standardna dvokrevetna soba, 1/2 eco - dvokrevetna soba iste kvadrature kao i standardna, poseduje bračni ležaj 200x140cm, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela)

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 Avio prevoz na relaciji Beograd-Bari-Beograd kompanijom Air Serbia 

Aerodromske takse 40,40 eur (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) 

Transfer aerodrom-hotel-aerodrom 

3 noćenja sa doručkom u navedenom hotelu 4* 

Panoramsko razgledanje grada na dolasku u pratnji vodiča 

Vodič na srpskom jeziku 

Troškovi organizacije putovanja 

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje:
  • 1,25€ dnevno (od 18 do 65 god.) /
  • 1€ dnevno (ispod 18 god.) do osigurane sume 35.000€ – plaćanje u agenciji,
   Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Fakultativni izleti
 • Individualni troškovi

NAČIN PLAĆANJA:

Cene su izražene u Evrima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate.  U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana;
 • Platnim karticama: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express
 • Plaćanje na rate-bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa
 • Administrativnom zabranom
 • Uplata čekovima građana u više rata: Uplata akontacije u iznosu od 40%, ostatak uplate čekovima građana na na 3 mesečne rate
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a.
 • Kredit: Max travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući račun;

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

30.decembar 2019. / Beograd – Bari
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Direktan čarter let za Bari, kompanijom Air Serbia u prepodnevnim časovima. Po sletanju u Bari odlazak na panoramsko i pešačko razgledanje grada sa vodičem (bez ulaska u objekte): katedrala Svetog Sabinija, bazilika Svetog Nikole, normanski zamak Svevo, stari grad…Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

31.decembar 2019. / Bari (fakultativni izlet Alberobelo i Polinjano)
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Alberobela koji je poznat po tradicionalnim kućicama (truli) koje predstavaljaju jedan od najvećih vanvremenskih primera italijanske narodne arhitekture. Lokalni stanovnici su došli na ideju građenja Truli, jedinstvenih privremenih kuća građenih od kamena. Proces transformacije i oporavka, kao i originalnost rada, obezbedili su ovim građevinama priznanje Svetske baštine. Šetnja gradom sa vodičem a nakon toga slobodno vreme. U povratku ka Bariju poseta primorskom gradiću Polignano koji je 2016.-te godine proglašen za jednu od pet omiljenih destinacija za letovanje Italijana. Povratak u hotel. Individualan doček Nove godine. Noćenje.

01.januar 2020. / Bari (fakultativni izlet Matera i Altamura)
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Materu. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera koja će biti Evropska prestonica kulture 2019. godine, ovaj grad je postao poznat u Italiji po starom gradu Sassi di Matera (Kamenje Matere). Poseta starom gradu koji se zbog svojih karakteristika nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Današnji grad broji oko 60.000 stanovnika, a zanimljivo je da mnogi meštani žive u kućama svojih predaka koje su napravljene pre više od 9.000 godina. Zahvaljujući svom položaju, Matera je stari izgled sačuvala tokom vekova. Slobodno vreme, možete posetiti katedralu koja je posvećena Svetoj Mariji od Bruna i videti dela koja potiču iz 13. Veka. U povratku ka Bariju poseta gradu Altamura, čuveni grad hleba. Razgledanje starog gradskog jezgra, kratko slobodno vreme. Povratak u Bari. Noćenje.

02.januar 2020. / Bari – Beograd
Doručak.Odjavljivanje iz hotela (koferi se mogu ostaviti u sobi za prtljag). Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer do aerodorma. Direktan čarter let za Beograd u popodnevnim časovima. Kraj programa.

HI HOTEL BARI 4*

Hotel se nalazi u modernom rezidencijalnom kvartu Poggiofranco, u blizini brojnih restorana i barova. Od samog centra grada je udaljen oko 7 km, a stanica gradskog prevoza je udaljena od hotela oko 700m. Hotel raspolaže se 88 moderno uređenih soba, od kojih svaka ima: kupatilo (tuš/wc), TV, wifi internet i sef. U sastavu hotela su restoran u kom se služi doručak, bar, mali fitnes i spa centar, parking.
Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet ili se mogu prijaviti na ceo paket od 2 navedena izleta:

IZLET OBAVEZNO PLAĆANJE U AGENCIJI
Alberobelo i Polinjano 40
Matera i Altamura 40
PAKET IZLETA 75