Kasandra

Image

First minute popust

Image

First minute popust

Image

First minute popust

Image

First minute popust

Image

First minute popust

Kasandra je jedan od tri ‘prsta' , ili poluostrva Halkidikija i jedna od najpopularnijih letnjih destinacija u Grckoj. Ponos Kasandra poluostrva je u njenim carobnim plazama. Mekan, zlatkasti pesak i plavo more stapaju se sa zimzelenim drvecem i stvaraju idilican prizor za uzivanje i odmor.

Poluostrvo Halkidiki prostire se jugoistočno od Soluna i kompletno je okruženo Egejskim morem. Na južnoj strani Halkidikija nalaze se tri  "prsta" - Kasandra, Sitonija i Atos (Sveta gora). Halkidiki je poznat po planinama pokrivenim borovom šumom, a peščane plaže ubrajaju se među najlepše u grčkom priobalju. Halkidiki privlači svake godine veliki broj turista zbog svoje unikatne prirode, mnoštva očaravajućih zaliva, kristalnog mora, prelepih malih ostrva i slikovitih mesta gde svako može da se divi tradicionalnoj arhitekturi. Ovo poluostrvo ujedinjuje more i planinu, mir i noćni život, antičku i modernu kulturu. Svaki grad ima svoju jedinstvenu mitološku priču i savremenu lepotu. Plaže Halkidikija imaju reputaciju da su najlepše plaže Grčke, slične tropskim, sa tirkizno čistom vodom i najfinijim belim peskom. Jedna od specifičnosti je i ta što se ove rajske obale pretapaju sa bujnom vegetacijom šuma, pružajući posetiocima prizor i osećanje da su na najsavršenijem mestu na svetu. Pored prelepih plaža, gde svi sportovi na vodi postaju pravo zadovoljstvo, Halkidiki ima mnoštvo arheološkog blaga i istorijskih spomenika. Osim kulturnog nasleđa, prirodnih lepota, kristalno čiste vode i puno sunca, tu je i mnoštvo restorana, taverni, barova koji će, uz poznatu gostoljubivost lokalnog stanovništva, učiniti boravak na rajskom poluostrvu nezaboravnim.

Kasandra je jedan od tri ‘prsta' , ili poluostrva Halkidikija i jedna od najpopularnijih oblasti Grčke, jer je blizu Tesalonikija (Solun). Na ovom području nema planinskih oblasti ali prelepe plaže, sjajni hoteli i barovi na otvorenom odišu kosmopolitskom atmosferom. Svi gradovi na poluostrvu obezbeđuju širok izbor restorana, taverni i klubova za sve vrste noćnog i dnevnog provoda. Mesta na Kasandri su izuzetno slikovita, ispunjena zelenilom drveća u kaldrmisanim ulicama i kućama sa tradicionalnom arhitekturom. Ponos Kasandra poluostrva je u njenim čarobnim plažama. Mekan, zlatkasti pesak i plavo more stapaju se sa zimzelenim drvećem i stvaraju idiličan prizor za uživanje i odmor. Predeli prekriveni zelenilom i bujne borove šume su idealna atrakcija za istraživanja i šetnju kroz prirodu. Veliki broj gradova i manjih mesta poseduju kulturne znamenitosti koje odišu duhom antičke istorije i mitoloških priča. Sa bogatstvom prošlih civilizacija i šarmom modernih vremena, uz lepote i čari koje priroda pruža, Kasandra poluostrvo će ispuniti svačija očekivanja.

Kasandra