Kokino Nero

Image

VILA KOSTAS / KOKINO NERO

Lokacija:  Vila je odlicno pozicionirana,nalazi u mirnom delu mesta, udaljena je  20m od mora. Opis:  Vila ... detaljnije

Image

VILA AFRODITA / KOKINO NERO

Lokacija: Vila je odlično pozicionirana i nalazi se u centru mesta, preko puta plaže, udaljena  oko ... detaljnije

Image

VILA IVONA / KOKINO NERO

Lokacija: Vila se nalazi u mirnom delu mesta, udaljena je oko 250m od mora i ima ... detaljnije

Image

VILA KATARINA 1 / KOKINO NERO

Lokacija: Vila je odlično pozicionirana i nalazi se u centru mesta, preko puta plaže, udaljena  oko ... detaljnije

Image

VILA KATARINA 2 / KOKINO NERO

Lokacija: Vila je odlično pozicionirana i nalazi se u centru mesta, preko puta plaže, udaljena  oko ... detaljnije

Image

VILA ELEFTERIA / KOKINO NERO

Lokacija: Vila ima lepu, veliku baštu sa roštiljem i pogledom na more u pozadini, udaljena je ... detaljnije

Image

VILA HRISA / KOKINO NERO

Lokacija: Vila je dobro pozicionirana, nalazi se u centru mesta, udaljena je oko 150m od plaže. Opis: U ... detaljnije

Kokino Nero je turističko mesto sa bogatom florom i faunom kao i specifičnom klimom koja proizilazi iz jedinstvenog spoja i blizine planine i mora. Nalazi se nedaleko od kanjona Tembi, u podnožju planine Ossa. Kucupia je malo turističko mesto, u podnožju istočnih obronaka planine Kissavos, u okrugu Melivoia. poznato po lepim plažama, od mešavine kamena i peska zlatne boje.

Kokino Nero je turističko mesto sa bogatom florom i faunom kao i specifičnom klimom koja proizilazi iz jedinstvenog spoja i blizine planine i mora. Nalazi se nedaleko od kanjona Tembi, u podnožju planine Ossa, na oko 140km od Soluna i oko  70km od Paralije.  Prema nalazima arheologa, ovo je jedna od najstarijih naseobina na ovim prostorima. Ime Kokino Nero (crvena voda) je dobilo po termalnim izvorima iz kojih teče voda puna mineralnih soli sa visokim procentom gvožđa, koje joj daju specifičnu crvenkastu boju ali i lekovita svojstva, zbog kojih je postalo popularno za turiste još početkom dvadesetog veka. Ovo slikovito mesto se nalazi u hladu raskošnih krošnji platana, kestena i javora, ispresecano potocima i mostićima, u njemu pored šetnje i opuštanja, možete uživati i u sunčanju i kupanju, kako u kadama sa termalnom vodom tako i na šljunkovitim ili peščanim plažama. Na samoj obali, nekoliko taverni/restorana i lokalne kafeterije samo upotpunjavaju ugođaj i čine ovo malo mesto idealnim za miran odmor i uživanje u netaknutoj prirodi i čistom moru. U neposrednoj blizini, na samo 2-3 kilometra, nalaze se još dve jako lepe plaže, Platia Ammos i Koutsoupia. 

Kucupia je malo turističko mesto, u podnožju istočnih obronaka planine Kissavos, u okrugu Melivoia. poznato po lepim plažama, od mešavine kamena i peska zlatne boje. Nalazi se na oko 2 kilometra od mesta Kokino Nero. Ime je dobilo po prelepom drvetu (koutsoupia-judino drvo), kojim su okolna brda prekrivena i koje u proleće kada cveta, svojim roze cvetovima, čini bujnu prirodu još lepšom i impozantnijom. Pored mnogobrojnih prirodnih atrakcija, u neposrednoj blizini mesta, na samo 15ak minuta hoda, nalaze se i Koutsoupia vodopadi, skriveni u gustoj šumi kestena predstavljaju pravu oazu mira i zelenila. Ovo mesto je omiljeno letovalište za grke iz okolnih gradova, koji inače ovde čine većinu turista. Na kraju plaže se nalazi mala luka u kojoj lokalni ribari svakodnevno pristaju brodićima i nude svoj ulov. Nekoliko porodičnih taverni, dve prelepe plaže, netaknuta priroda i blizina planine čine ovo malo mesto idealnim za miran, porodični odmor i uživanje u kristalno čistom moru, suncu i zelenilu.

Kokino Nero