Sitonija

Image

First minute popust

Image

First minute popust

Image

First minute popust

Image

First minute popust

Image

First minute popust

Sitonija je srednje poluostrvo Halkidikija. Rogobatni, uzbudljivi pejzaži, prelepe male luke, divlje zlatkasto-bele plaže, usamljeni zalivi pored velikih plantaža maslina i zapanjujuća arhitektura kuća i crkava predstavljaju samo neke od njenih lepota. Posetite ovu sarmantnu letnju destinaciju.

Poluostrvo Halkidiki prostire se jugoistočno od Soluna i kompletno je okruženo Egejskim morem. Na južnoj strani Halkidikija nalaze se tri  "prsta" - Kasandra, Sitonija i Atos (Sveta gora). Halkidiki je poznat po planinama pokrivenim borovom šumom, a peščane plaže ubrajaju se među najlepše u grčkom priobalju. Halkidiki privlači svake godine veliki broj turista zbog svoje unikatne prirode, mnoštva očaravajućih zaliva, kristalnog mora, prelepih malih ostrva i slikovitih mesta gde svako može da se divi tradicionalnoj arhitekturi. Ovo poluostrvo ujedinjuje more i planinu, mir i noćni život, antičku i modernu kulturu. Svaki grad ima svoju jedinstvenu mitološku priču i savremenu lepotu. Plaže Halkidikija imaju reputaciju da su najlepše plaže Grčke, slične tropskim, sa tirkizno čistom vodom i najfinijim belim peskom. Jedna od specifičnosti je i ta što se ove rajske obale pretapaju sa bujnom vegetacijom šuma, pružajući posetiocima prizor i osećanje da su na najsavršenijem mestu na svetu. Pored prelepih plaža, gde svi sportovi na vodi postaju pravo zadovoljstvo, Halkidiki ima mnoštvo arheološkog blaga i istorijskih spomenika. Osim kulturnog nasleđa, prirodnih lepota, kristalno čiste vode i puno sunca, tu je i mnoštvo restorana, taverni, barova koji će, uz poznatu gostoljubivost lokalnog stanovništva, učiniti boravak na rajskom poluostrvu nezaboravnim.

Sitonija je srednje poluostrvo Halkidikija. Rogobatni, uzbudljivi pejzaži, prelepe male luke, divlje zlatkasto-bele plaže, usamljeni zalivi pored velikih plantaža maslina i zapanjujuća arhitektura kuća i crkava predstavljaju samo neke od njenih lepota. Svako mesto i grad su podjednako različiti koliko i unikatni i zavodljivi svojim šarmom.

Sitonija je popularna oblast za odmor zbog spoja različitih atributa koje nudi. To je raj za uživanje turista iz celog sveta, ali sa dobrim balansom mediteranskih i svetskih uticaja. Putovanje i razgledanje ovog poluostrva je istinsko uživanje, jer su njene svojstvenosti neuporedive i svojim fantastičnim pejzažima oduzimaju dah. Sitonia uspeva da uspešno kombinuje tradicionalnu lepotu i gostoljubivost sa savremenim zadovoljstvima koja su neizbežna dolaskom na ovo poluostrvo.

Sitonija