Rafting Tarom

Rafting

Rafting centar RT je najveći dom adrenalinskih aktivnosti, avanture, vrhunske hrane i odličnog provoda na Balkanu. Nalazi se u Republici Srpskoj (BiH) nedaleko od Šćepan polja (graničnog prelaza između BiH i Crne Gore) na mestu gde se sastaju NP Durmitor, NP Sutjeska i Park prirode Piva. Baš na tom mestu fascinantna reka Tara završava svoj tok i zajedno sa rekom Pivom čini neobično zelenu, bistru i snažnu reku Drinu. Od Beograda je udaljen oko 360km. Kapacitet rafting centra RT je preko 220 ležajeva, raspoređenih u bungalovima i sobama, od kojih su gotovo svi sa sopstvenim kupatilom i grejanjem. Bungalovi i sobe su po strukturi dvokrevetni, trokrevetni, četverokrevetni, petokrevetni i šestokrevetni. Svi naši bungalovi i sobe su novi, kreveti su sa antialergijskim dušecima a čistoća rafting centra RT je na zavidnom nivou. Besplatan odličan Wi-fi u celom kompleksu. U sastavu rafting centra RT gosti mogu koristiti i terene za mali fudbal, paintball, odbojku na pesku, bilijar, stoni fudbal i pikado.

Termini:
Jun: 19 – 21. jun /  26 – 28. jun,
Jul: 03 – 05. jul  / 10 – 12. jul  / 17 – 19. jul /  24 – 26. jul /  31 – 02. avgust,
Avgust: 07 – 09. avgust /  14 – 16. avgust /  21 – 23. avgust /  28 – 30. avgust.

CENOVNIK SMEŠTAJA

smeštaj

usluga

1/1

1/2

1/3

1/4

1/5

1/6

Standard

HB

80€

80€

80€

80€

/

/

Comfort

HB

/

105€

100€

100€

90€

90€

Superior

HB

/

125€

110€

/

/

/

   HB - Polupansion

AUTOBUSKI PREVOZ IZ

(CENA ZA OBA SMERA)

Beograd

35€

Novi Sad

35€

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- 2 noćenja u navedenim smeštajnim kapacitetima – najam,
- 4 obroka u restoranu domaće kuhinje (subota – doručak i večera, nedelja – doručak i ručak),
- Rafting, opremu za rafting, prevoz do početne tačke raftinga, usluge licenciranih skipera, osiguranje svih učesnika tokom raftinga,
- Sve pripadajuće takse,
- Organizaciju putovanja u celini.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- Prevoz do/od rafting centra RT iz Novog Sada i Beograda – 35€,
- Doplata za večeru (peti obrok) – organizovana večera po dolasku u kamp prvog dana – 10€,
- Fakultativne izlete,
- Konzumaciju pića u rafting centru RT,
- Individualne troškove putnika,
- OBAVEZNO međunarodno putno i zdravstveno osiguranje: 1.25€ dnevno (od 18 do 65 god.) / 1€ dnevno (ispod 18 god.) do osigurane sume 35.000€ - plaćanje u agenciji (Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaj).

NAPOMENA: Subotom zbog gužve na reci može biti organizovano više polazaka na rafting od 09h, 11h i 13h.

NAČIN PLAĆANJA:

Gotovinsko plaćanje:
- 2000 RSD prilikom rezervacije (akontacija u naznačenom iznosu je bespovratna),
- 3000 RSD 15 dana nakon rezervacije,
- Ostatak 20 dana pre početka aranžmana.

Kreditne kartice: Visa, Dina, Maestro, Master card, Visa electron, American express.
Mogućnos tplaćanja Visa i Master card karticama Banke Intesa do 6 mesečnih rata bez uvećanja.
Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Max travel-a
Kredit: Max Travel izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke gde je klijentima otvoren tekući račun.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNjEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Obilazak kanjona reke Pive i Pivskog jezera (25€),
- Obilazak kanjona reke Pive,  Pivskog jezera i zip line (40€),
- Obilazak NP Sutjeska, prašume Perućica,foto safari, vodopad Skakavac, vidikovac Prijevor (35€),
- Celodnevni izlet u kanjonu Tare i poseta ergeli konja (45€),
- Jeep safar i Durmitorski prsten (60€),
- Vožnja quad-a (od 20€),
- Paintball (15€),
- Kanjon Nevidio (99€),
- Kanjon Hrčavke (115€),
- NP Sutjeska i Trnovačko jezero (45€).

NAPOMENE:

1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.
2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. 
3. Neophodna viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).
4. Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.
5. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja. Putnici koji poseduju putno i zdravstveno osiguranje, potrebno je da prilože kopiju polise osiguranja prilikom prijave za putovanje ili da uplate osiguranje u agenciji.
6. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
7. Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.
8. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
9. Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.
10. Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
11. Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.
12. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.
13.  Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana.
14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene. 

 

Rok za prijavljivanje je 30 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta.

Svi koji se prijave 30 i manje dana pred polazak dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

Aranžman je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta. 

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Max Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Max Travel” uskljadjeni sa YUTA standardom.

 

Programbr. 1 od 09.06.2020.                     Licenca APR registarturizmakategorije OTP br. 118 / 2020 od 01.02.2020.

1. dan: PETAK / NOVI SAD - BEOGRAD – RAFTING CENTAR RT:

Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive u 14:00h. Lagana vožnja do Beograda, odakle je planiran polazak putnika u 15:30h sa parkinga kod ARENE. Vožnja kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u rafting centar RT u kasnim večernjim satima (okvirno vreme 22h). Smještaj u bungalove ili sobe. Večera (uz doplatu). Druženje uz muziku i logorsku vatru. Noćenje. Gostima preporučujemo da se dobro odmore jer nas sutra čeka uzbudljiv dan.

2.dan: SUBOTA / RAFTING CENTAR RT:

Sa prvim jutarnjim zracima videćete i lepote okoline i samog rafting centra koji je uređen u etno stilu, sa drvenim bungalovima sakrivenim u hladovini drveća koje nas okružuje iznad reke Drine, koja mirno prolazi pored i poziva na druženje svojom kristalno čistom bojom. Doručak. Očekuju nas domaći specijaliteti datog podneblja – domaća pršuta, uštipci, domaći med, jaja, pite sa sirom, sve ono što će vam dati neophodnu energiju jer avantura ubrzo počinje. Nakon doručka, podeliće vam se oprema neophodna za rafting. Svako dobija neoprenska odela koja su specijalno namenjena za duži boravak u vodi i koja će vas zaštiti od hladne vode reke Tare, cipele tj. čizme, takođe napravljene od neoprena, prsluke za spasavanje, kao i kacige. Zatim sledi odlazak našim vozilima do Brštanovice, početne tačke ove uzbudljive avanture. Sledi kratak brifing koji će održati naši licencirani skiperi o sigurnosti i pravilima ponašanja na čamcu. Na samom raftingu vas očekuje preko 30 uzbudljivih bukova koji će vas svojom silinom i brzinom ostaviti bez daha i zbog kojih ćete doživeti pravi osećaj avanture i adrenalina. Ukoliko ste zaboravili da ponesete nešto za piće slobodno se nagnite nad čamcem i zahvatite osvežavajuću vodu reke Tare, jer je njena voda celom dužinom sliva pitka, zbog čega je reka Tara i dobila naziv „suza Evrope“. Nakon nekih 3-4 sata, koliko traje sam spust, dolazimo u podnožje našeg rafting centra. Nakon povratka sa ratinga i razduživanja opreme, sumiramo utiske i odmaramo kako bi povratili snagu od uzbudljive avanture, a zatim odlazimo na Večeru i ponovno druženje uz logorsku vatru i muziku. Savetujemo da obavezno ponesete topliju garederobu jer iako su dani veoma topli noći pored reke umeju da nas iznenade svojom hladnoćom. Noćenje.

3.dan: NEDELJA / RAFTING CENTAR RT – BEOGRAD – NOVI SAD:

Doručak (domaći specijaliteti). Nakon doručka nas očekuje mnoštvo fakultativnih aktvnosti ili slobodno vreme za odmor i uživanje u netaknutoj prirodi. Ručak. Ponovo su na meniju specijaliteti našeg podneblja: domaći hleb i lepinje pripremljene u peći na drva, domaća teleća čorba, supa sa domaćim rezancima i griz knedlama, bela čorba, teletina ispod sača spremljena na licu mesta u našem ognjištu, aromatizovani pekarski krompir, sveža domaća salata (kupus, mešana, paradajz, krastavac...), nekoliko vrsta domaćih kolača (lenja pita, čupavci, baklava, pite sa jabukama i višnjama...). Nakon ručka sledi polazak za Beograd/ Novi Sad (okvirno vreme polaska je 15h). Prvu pauzu ćemo napraviti u Višegradu. Prošetaćemo mostom o kome smo nekada davno čitali u knjizi našeg jedinog nobelovca Ive Andrića “Na Drini ćuprija”. Upoznaćemo se sa mostom, saznaćete ko stoji iza njegove gradnje i kakvu istoriju nam most priča. Obići ćemo i novoizgrađeni Andrićgrad ili Kamengrad, grad izgrađen po zamisli našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice a u spomen na Ivu Andrića, kako mu i samo ime govori. Planirano zadržavanje u Višegradu je 2 sata uz mogućnost organizovanja fakultativne vožnje turističkim brodićem po Drini za zainteresovane. Lagana vožnja do Beograda i Novog Sada gde je predviđen dolazak u kasnim večernjim satima (oko 22h)

Rafting

Rafting centar

Rafting
Rafting
Rafting
Rafting

Standard bungalovi – po želji naših gostiju koji su tražili autentičan smeštaj kao u nekadašnja vremena. Bungalovi nemaju sopstveno kupatilo. Gosti smešteni u ovim bungalovima koriste zajednička kupatila smeštena na samo par metara od bungalova. Objekat sa toaleteima i tuševima se održava 24/7 a topla voda je uvek dostupna. Gosti smešteni u ovim bungalovima koriste sve pogodnosti našeg Rafting centra RT kao i svi ostali gosti.

Comfort bungalovi/sobe – smeštaj u sobama i bungalovima sa sopstvenim kupatilom i grejanjem. Drveni bungalovi ušuškani u zelenilo i prirodu,miris hrastovog drveta ,zauvek će Vam ostati urezani u sećanje.Većina naših smeštajnih kapaciteta je u comfort bungalovima.

Superior bungalovi / sobe – smeštaj u sobama i bungalovim sa sopstvenim kupatilom i grejanjem. Takođe ove sobe poseduju televizore sa kablovskim kanalima,sef, kao i mini bar.