Vize

Argentina

Srpskim državljanima, nosiocima običnih pasoša, nije potrebna viza za turističku posetu i boravak u Argentini do 90 dana.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

vi strani državljani mogu ući u Argentinu vazdušnim putem uz obavezu da, najranije 48 sati pre puta, elektronski popune tzv. izjavu o odgovornosti (Declaración jurada) https://ddjj.migraciones.gob.ar/app/home.php, u kojoj će navesti svoj status što se tiče vakcinacije protiv COVID-19. Takođe, moraju da poseduju zdravstveno osiguranje, koje pokriva i troškove bolničkog lečenja od COVID-19.
Informacije o uslovima ulaska u Argentinu kopnenim putem dostupne su na sajtu https://www.argentina.gob.ar/interior/migraciones/ddjj-migraciones
Osobama koje nisu potpuno vakcinisane, argentinske vlasti preporučuju da se testiraju na COVID-19 24 časa nakon ulaska u zemlju.

Austrija

Državljanima Republike Srbije viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.

Australija

Državljanima Republike Srbije potrebna je viza za ulazak u Australiju.

Sve informacije o vrsti, tipu i uslovima za pojedine kategorije viza se mogu naći na: https://covid19.homeaffairs.gov.au/i-want-apply-visa

Zahtev za vizu se može podneti elektronskim putem, registrovanjem na linku „ImmiAccount“ – www.homeaffairs.gov.au/trav/visa/immi.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Od 6. jula 2022. putnici koji ulaze ili izlaze iz Australije više neće morati da pruže dokaz da su potpuno vakcinisani, odnosno da su primili bar dve doze odobrene vakcine protiv COVID-19.
Nevakcinisani australijski državljani, lica sa stalnim boravkom i posetioci sada mogu da uđu i izađu iz Australije u bilo kom trenutku bez potrebe za pribavljanjem individualnog izuzeća za putovanje.

Etiopija

Državljanima Republike Srbije potrebna je viza za ulazak u Etiopiju.

Viza se pribavlja u Ambasadi Etiopije u Rimu ili preko veb-sajta etiopske vlade https://www.evisa.gov.et/ u jednostavnijem i jeftinijem postupku.

Za ulazak u Etiopiju neophodno je posedovanje potvrde o vakcinaciji protiv žute groznice („žuti karton“) i protiv kolere ako se dolazi iz područja zahvaćenog epidemijom.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Etiopiju uz obavezno posedovanje digitalnog sertifikata kojim se dokazuje da je putnik negativan na Covid 19. Potrebno je da se na sajtu trustedtravel.panabios.org kreira nalog i detaljno sledi uputstvo (http://www.addisababa.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Travel_Guide_Simplified.pdf) u vezi sa dobijanjem digitalnog sertifikata.
Posedovanje digitalnog sertifikata je obavezno za sve putnike koje ulaze, tranzitiraju i napuštaju Etiopiju.
Detaljnije informacije možete pronaći na internet stranici Ambasade R. Srbije u Adis Abebi http://addisababa.mfa.gov.rs/cir/newstext.php?subaction=showfull&id=1623312354&ucat=106&template=HeadlinesCir&#disqus_thread .

Filipini

Državljanima Republike Srbije potrebna je viza za ulazak na Filipine.

Za više informacija potrebno je obratiti se Ambasadi Filipina u Beogradu, ili detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji možete pogledati na sajtu http://philippineconsulate.rs/vize/

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu da uđu na Filipine ukoliko poseduju vizu, a s obzirom da je ukinut karantin, stranci su dužni da izveste lokalne vlasti ukoliko imaju neki simptom Covida. Za ulazak je potrebna puna vakcinacija kao i negativan PCR test ne stariji od 48 sati ili laboratorijski Antigen test ne stariji od 24 sata. Takođe, potrebno je da stranci koji posećuju Filipine imaju polisu osiguranja koja pokriva lečenje Covida od minimum 35.000,00 USD.
S obzirom da je za ulazak na Filipine potrebna viza kao i zbog stalnih promena u vezi ulaska u vezi Covida, potrebno je kontaktirati najbližu Ambasadu Filipina ili Počasni konzulat Filipna u Beogradu.

Grčka

Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu bez ikakvih ograničenja ući i tranzitirati kroz Republiku Grčku.

Dominikanska Republika

Državljanima Republike Srbije viza nije potrebna za boravak do 60 dana, u okviru perioda od 6 meseci.

Potreban je važeći pasoš i turistička propusnica – „Tarjeta de Turista“ (za turistički boravak do 30 dana), koja se pribavlja na šalterima pre pasoške kontrole.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani R. Srbije mogu da uđu u Dominikansku Republiku, bez dodatnih potvrda o vakcinaciji i bez PCR testa. Na međunarodim aerodromima vršiće se nasumični antigenski test.

Iran

Državljanima R. Srbije koji putuju u Iran potrebna je viza. Sve informacije o vizama, putnici mogu dobiti na sajtu Ambasade Irana https://serbia.mfa.gov.ir/en .Trenutno je obustavljeno izdavanje turističkih viza.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani Republike Srbije koji ulaze u IR Iran moraju imati potvrdu o primljene dve doze vakcine (od druge doze mora proći najmanje 15 dana) i negativan PCR test star između 48 i 72 sata u vreme dolaska.
Takođe, nadležni organi mogu da urade dodatno PCR testiranje na graničnom prelazu, o trošku putnika. Putnici čiji rezultat PCR testa bude pozitivan moraju period karantina provesti u mestu svog prebivališta.
Za ulazak u Iran priznaju se sledeće vakcine: Pfizer, Moderna, Astrazeneka, Kueischild, Johnson&Johnson, Sinofarm, Sinvak, Bharat.

Indonezija

Potrebna viza – odluka Vlade Indonezije, važi privremeno dok traje pandemija COVID 19.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Zbog pandemije, za ulazak u Indoneziju potrebna je viza. Takođe u Indoneziju mogu ući i državljani Srbije koji imaju stalnu (KITAP) ili privremenu boravišnu dozvolu (KITAS). Stranci koji ulaze na teritoriju Indonezije treba da poseduju sertifikate o vakcinaciji (nema karantina za one koji su primili punu dozu vakcine najmanje 14 dana pre datuma dolaska u Indoneziju), negativan test na Koronu (ne stariji od 48 sati) i ukoliko je telesna tepmeratura osobe koja ulazi u Indoneziju niža od 37,5 S ne radi se ponovo PCR test.
S obzirom da je za ulazak u Indoneziju potrebna viza kao i zbog stalnih promena u vezi ulaska u pogledu Covida, potrebno je kontaktirati Ambasadu Indonezije u Beogradu.

Indija

Državljanima R. Srbije koji putuju u Indiju potrebna je viza, koja se pribavlja u Ambasadi Indije u Beogradu. Od 2016. godine državljani R. Srbije mogu da apliciraju za elektronsku turističku vizu, koja se pribavlja onlajn, odnosno formular za vizu i propratna dokumenta se podnose onlajn. Sve informacije o vizama su dostupne na internet prezentaciji Ambasade http://www.eoibelgrade.gov.in/ odeljak Consular Services.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Indiju ukoliko prilože dokaz o potpunoj vakcinaciji ili negativan PCR test (ne stariji od 72 sata). Takođe potrebno je da popune formular na  Air Suvidha portalu https://www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration.
Zahtev za izdavanje neophodne vize za ulazak u Indiju može se podneti preko https://indianvisaonline.gov.in/ . Validne su turističke vize izdate od 06. oktobra 2021. godine.
Detaljnije informacije mogu se naći na sajtu Ambasade https://eoibelgrade.gov.in/public_files/assets/pdf/Travel_Advisory_14_F… .

Irska

Državljanima Republike Srbije koji putuju u Irsku potrebna je viza.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu da uću i tranzitiraju kroz Irsku.
Ukinute su sve važeće restrikcije što podrazumeva da putnici koji dolaze u Irsku više nisu u obavezi da pre putovanja popune lokator formular, niti da pri ulasku poseduju negativan PCR test ili dokaz o vakcinaciji ili preležanoj bolesti.

Kanada

Državljanima Republike Srbije potrebna je viza za ulazak u Kanadu.

Zahtev za vizu se podnosi u Centru za podnošenje zahteva za vizu u Beogradu,

ul. Skenderbegova 3, tel: +38117320035, imejl-adresa:

[email protected]. Zahtev je moguće podneti i on-line: http://vfsglobal.ca/canada

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

U Kanadu turistički mogu ući samo potpuno vakcinisani državljani R. Srbije. Ova kategorija putnika je izuzeta iz obaveznog 14-dnevnog karantina i testiranja na aerodromu po dolasku, kao i testiranja nakon 8 dana po dolasku. Moguće je da, metodom slučajanog uzorka, neko od putnika po dolasku na aerodrom u Kanadu bude testiran.
Potpuno vakcinisanim putnicima za ulazak u Kanadu nije potreban negativan PCR test.
Pod pojmom “potpuno vakcinisani“ podrazumevaju se putnici koji su primili najmanje dve doze sledećih vakcina: Astra Zeneca/Covax, Moderna, Novavax, Pfizer-BioNTech, Sinopharm, Sinovac, ili jednu dozu Janssen/Johnson, s tim da je od poslednje doze proteklo najmanje 14 dana pre ulaska u Kanadu.
Nevakcinisani kanadski državljani, kao i oni sa regulisanim stalnim boravkom u Kanadi, mogu ući u Kanadu, pod određenim uslovima – obavezan karantin u trajanju od 14 dana, testiranje na aerodromu, kao i testiranje nakon 8 dana od ulaska u Kanadu.
Svi nevakcinisani putnici stariji od 5 godina moraju pre putovanja, odnosno ukrcavanja, priložiti jedan od sledećih dokaza:
-Negativan antigenski test ne stariji id 24 sata pre planiranog putovanja, ili
-Negativan PCR test ne stariji od 72 sata pre planiranog putovanja, ili
-Pozitivan PCR test uzet najmanje 10 dana pre i ne stariji od 180 dana pre planiranog putovanja.
Svi putnici, pre ukrcavanja na let, dužni su da pruže odgovarajuće informacije o putovanju, kontakt podatke, kao i plan samoizolacije u trajanju od 14 dana nakon ulaska u zemlju, preko “Arrive CAN” aplikacije.
Tranzit je dozvoljen uz poštovanje viznog režima bez izlaska iz tranzitnog prostora.

Kuba

Državljanima Republike Srbije koji putuju na Kubu nije potrebna je viza.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani R. Srbije mogu da uđu u Republiku Kubu, bez dodatnih potvrda o vakcinaciji i bez PCR testa. Na međunarodim aerodromima vršiće se nasumični antigenski test.
(Od 6. aprila ulazak na Kubu, u vezi sa Kovid -19, je slobodan. Nije potreban PCR niti potvrda o vakcinaciji).

Meksiko

Za ulazak u Meksiko, državljanima Republike Srbije je potrebna viza. Viza je besplatna, a dobija se u Ambasadi Meksika u Beogradu.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko. Meksiko nije usvojio ograničenja ulaska stranaca u zemlju, ali se preduzimaju odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus. Po dolasku u Meksiko, putnici su dužni da popune upitnik za identifikaciju faktora rizika (https://afac.hostingerapp.com/).

Maroko

Državljanima Republike Srbije potrebna je viza.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Za ulazak u Maroko potrebno je:
-potvrda o kompletnoj vakcinaciji (treća doza treba da se primi 4 meseca nakon druge doze. Za one kojima se vakcinalna šema sastoji od jedne doze, dodatna, druga doza je predviđena, takođe, nakon 4 meseca od prve. Za one koji nisu primili drugu/treću dozu, a u međuvremenu su oboleli od korona virusa, dodatna doza – buster se može primiti nakon 28 dana od dana obolevanja);
ili
-negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.
Prilikom ulaska u avion/na brod, putnici moraju da imaju popunjenu „zdravstvenu knjižicu“ (fiche sanitaire), koja se može preuzeti online (http://www.onda.ma/form.php), a koja se, takođe, distribuira u avionu ili na brodu (naročito se skreće pažnja da se napiše tačna adresa tokom boravka u Maroku, kao i 2 broja telefona na koja će putnik biti dostupan, ukoliko je potrebno kontaktirati ga tokom prvih 10 dana boravka u Maroku).
Deci mlađoj od 12 godina nisu potrebni nikakvi uslovi za ulazak u Maroko, dok se za decu stariju od 12 godina, primenjuju isti uslovi kao za odrasle.
Ove mere se primenjuju na sve putnike, iz svih zemalja.

Malezija

Državljanima Republike Srbije koji putuju u Maleziju nije potrebna je viza.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu ući u Maleziju ukoliko imaju negativan rezultat PCR testa ili potvrdu o punoj imunizaciji, bez obzira na proizvođača vakcine.

Maldivi

Državljanima Republike Srbije koji putuju na Maldive nije potrebna je viza.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu da uđu na Maldive. Granice su otvorene i nije potreban PCR test ili sertifikat o vakcinaciji.

Mauricijus

Državljanima Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak na Mauricijus.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Za putovanje nije potreban negativan PCR test, kompletan protokol pročitajte viđe informacija na https://mauritiusnow.com/

SAD

Državljanima Republike Srbije je potrebna viza za ulazak u SAD. Informacije o postupku podnošenja zahteva za vizu i Ambasade SAD u Beogradu www.belgrade.usembassy.gov.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani Republike Srbije, mogu da putuju u SAD pod uslovom da su vakcinisani (sa izuzetkom američkih državljana, nosilaca Zelene karte i useljeničkih viza, kao i diplomatskih viza). Za više informacija o uslovima ulaska: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/testing-internation…

Potpuno vakcinisanim putnik se smatra:
– 2 nedelje (14 dana) nakon dana primanja vakcine za COVID-19 koja se daje u jednoj dozi
– 2 nedelje (14 dana) nakon dana primanja druge doze vakcine za COVID-19 koja se daje u dve doze
– 2 nedelje (14 dana) nakon dana primanja pune serije aktivne COVID-19 vakcine u okviru testiranja AstraZeneca ili Novavax u SAD
– 2 nedelje (14 dana) nakon dana primljene druge doze bilo koje kombinacije prihvaćenih vakcina  za COVID-19 koje su dobijene u razmaku od najmanje 17 dana

SAD prihvataju dokaz o vakcinaciji sledećim vakcinama: Janssen/J&J, Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Covishield, BIBP/Sinopharm i Sinovac

Šri Lanka

Državljanima Republike Srbije potrebna je viza , aplicira se on-line ( https://srilankaembassy.at/ ) ili se dobija po sletanju i iznosi oko 40USD

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Dozvoljen ulazak državljana Srbije uz potvrdu o vakcinaciji i PCR testa (ne stariji od 72h) ili antigen testa (ne stariji od 48h), kompletan protokol pročitajte na linku https://www.srilanka.travel/helloagain/

Sejšeli

Državljanima Republike Srbije viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Za vakcinisane putnike nije potreban test ukoliko su primili 2 doze vakcine i buster ako je prošlo više od 6 meseci od druge doze. Nevakcinisani putnici moraju imati negativan PCR test (ne stariji od 72h) ili antigenski (ne stariji od 24h).

Turska

Državljanima Republike Srbije v iza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od 6 meseci računajući od dana prvog ulaska

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Sva ograničenja ulaska u Tursku u vezi sa Covid-19, koja su do sada bila na snazi, ukidaju se 01. juna 2022. godine. Ukinuta je i obaveza popunjavanja formulara za dobijanje tzv. HES koda za ulazak u R. Tursku, kao i njegovo korišćenje u zemlji.

Tajland

Državljanima Republike Srbije potrebna je viza za ulazak na Tajland.

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Počasnom Konzulatu Kraljevine Tajlanda.

Zakazivanje termina i dobijanje informacija o potrebnoj dokumentaciji i procedurama obavlja se isključivo putem e-maila: [email protected]

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani R. Srbije mogu da uđu u Kraljevinu Tajland sa turističkom vizom uz ispunjavanje odgovarajućih uslova. Više informacija na linku u nastavku https://drive.google.com/file/d/1ttNehM7uuXGbXsDB3EAgqVv_K4iqZxWX/view

Ujedinjeni Arapski Emirati

Državljanima Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u UAE.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Dozvoljen ulazak državljana Srbije. Za ulazak je potreban jedan od sledećih kriterijuma:
1. Sertifikat o vakcinaciji koje zahtevaju Svetska Zdravstvena Organizacija i Ujedini Arapski Emirati
2. Negativan PCR test ne stariji od 48h.
3. Potvrda o preležanom Covid19

UK

Državljanima Republike Srbije potrebna je viza i prilikom tranzita, čak i kada ne prolaze kroz pasošku kontrolu, već odmah nastavljaju putovanje (Direct Airside Transit Visa).

Dodatne informacije dostupne su na sajtu: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/

Zahtevi za UK vize podnose se u TLS Contact centru u Beogradu.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu da uđu i tranzitiraju kroz Ujedinjeno Kraljevstvo pod uslovom da imaju validnu vizu.
Počev od petka 18. marta 2022. putnici koji dolaze u UK neće biti u obavezi da  pre putovanja popune lokator formular, poseduju potvrdu o vakcinaciji, niti da rade PCR test pre putovanja ili po dolasku u UK.

Zanzibar

Državljanima Republike Srbije potrebna je viza za ulazak na Zanzibar. Viza se dobija po sletanju na Zanzibar i iznosi 50$ po putiku.

Režim ulaska u uslovim Pandemije COVID-19

Granice su otvorene za državljane Srbije i za vakcinisane putnike potreban je samo sertifikat o vakcinaciji, dok je za nevakcinisane putnike potreban negativan PCR test ne stariji od 72h.

Home
Promo ponude
Kontakt