Krstarite Mediteranom i Atlantikom i posetite Đenovu, Marsej, Malagu, Gibraltar, Kadiz, Lisabon, Kartahenu i Valensiju sa organizovanim povratnim avio prevozom, svim transferima, noćenjem u Đenovi, vodičem, 12-dnevnim krstarenjem i lučkim taksama.

PLAN PUTOVANJA:

 PERIOD : 30.09.2024.-12.10.2024.

Dan Luka Dolazak Polazak
01.10.2024. Savona, Italija 17:00
02.10.2024. Marsej, Francuska 09:00 17:00
03.10.2024. Dan na moru
04.10.2024. Malaga, Španija 09:00 19:00
05.10.2024. Gibraltar, Velika Britanija 08:00 18:00
06.10.2024. Kadiz, Španija 07:00 17:00
07.10.2024. Lisabon, Portugal 10:00 20:00
08.10.2024. Dan na moru
09.10.2024. Kartahena, Španija 09:00 19:00
10.10.2024. Valensija, Španija 09:00 19:00
11.10.2024. Dan na moru
12.10.2024. Savona, Italija 09:00

 

30.09.

Beograd – Malpensa – Đenova

Okupljanje grupe na Aerodromu Nikola Tesla u 04:30h kod šaltera OKI Air-a. Let Air Serbia JU 416 na relaciji Beograd – Malpensa sa očekivanim vremenom poletanja u 06:55h i sletanja na Aerodrom Malpensa u 08:40h. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, transfer autobusom do Đenove i razgledanje grada. Smeštaj u hotel Starhotels President 4*. Noćenje.

01.10.

Đenova – Savona

Nakon doručka, napuštanje hotela i slobodno vreme u Đenovi. Transfer do luke u Savoni i ukrcavanje na brod Costa Favolosa. Nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti i smeštanja u kabine, možete ručati na palubi 9 u buffet restoranu Ca’ d’Oro.

Đenova je jedna od najvažnijih luka Mediterana, a ne samo Italije. Tradicija plovidbe Mediteranom je ovde hiljadugodišnja i pomorstvo i trgovina su utkani u svakom mestu i građevini ovog predivnog grada. Lanterna, odnosno svetionik visok 117m i Katedrala Svetog Lorenca su prepoznatljivi simboli Đenove, zatim su tu i akvarijum, Duždeva palata i Trg Ferrari sa veličanstvenom fontanom i Operom Carlo Felice.

02.10.

Marsej, Francuska

Marsej je drugi grad po veličini u Francuskoj i jedna od najvažnijih luka na Sredozemlju. Često se opisuje epitetom “Vrata Orijenta” zbog brojne afričke i bliskoistočne populacije. To je grad velikih etničkih i verskih različitosti koje se prepliću i čine da se osećate kao na raskrsnici Evrope, Afrike i Azije. Pogled na grad sa brda na kojem se nalazi Katedrala Notre Dame de la Garde je spektakularan, jednim pogledom možete obuhvatiti istoriju staru 26 vekova, uz neverovatno plavetnilo mora i neba. Centralne ulice grada i Stara luka su nedavno renovirane i sad sijaju punim sjajem. Nedaleko od Marseja se nalazi i Aix en Provence, jedan od najlepših gradova Provanse.

03.10.

Dan na moru

Costa Favolosa je brod porinut 2010. godine, uz cenu izgradnje od 510 miliona evra. Brod je dugačak 290m i ima kapacitet od 3780 putnika o kojima se brine posada od 1100 članova. Costa Favolosa na 17 paluba, od kojih je 13 dostupno putnicima, nudi mnoštvo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: pet restorana, četiri bazena, pet đakuzija, teretana, sportski tereni za košarku i odbojku… Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se pozorište na tri nivoa, diskoteka, kazino, 13 barova i salona, cigar bar i chocolate bar. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni Samsara Spa na dva nivoa. Ovaj raskošni wellness centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje: od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje, sobe za masažu i solarijum.

04.10.

Malaga, Španija

Andaluzija se ponosi mnogim znamenitim gradovima, lokalitetima i slavnim ličnostima, a Malaga je jedan od najčuvenijh gradova južne Španije. Prvo što svaki posetilac sazna o ovom gradu jeste da je to rodno mesto jednog od najslavnijih umetnika XX veka – Pabla Pikasa, a njegova rodna kuća nalazi se u centru grada. Na veoma malom prostoru, pronalazimo dokaze istorije duge 28 vekova, sa uticajima sa svih strana Mediterana, od Rimskog teatra i arapske Alcazbe, do renesansne Katedrale. Malaga je najtopliji grad Evrope sa prosečnom godišnjom temperaturom vazduha od 18°C. Nedaleko od Malage se nalazi i Ronda, živopisno mesto čuveno po mostu iznad litica i borbama sa bikovima.

05.10.

Gibraltar, Velika Britanija

Gibraltar je deo Ujedinjenog Kraljevstva na Iberijskom poluostrvu, na površini od samo 6,5km2 i sa 32.000 stanovnika. Zbog svog važnog strateškog položaja na najužem mestu između Afrike i Evrope, kao i na mestu gde se spajaju Atlantski okean i Sredozemno more, oduvek je bilo u epicentru svetskih događanja. Od 1704. godine, pa do današnjih dana, Britanci vladaju ovim malim poluostrvom.

06.10.

Kadiz, Španija

Kadiz je grad u Andaluziji na Atlantskom okeanu i važna je pomorska luka u Španiji. U vreme velikih geografskih otkrića i osvajanja novih kontinenata, odavde su isplovljavale pomorske ekspedicije, a Kristofor Kolumbo je odavde isplovio u svoju drugu ekspediciju. Tradicionalno se uzima da je grad osnovan 1104. godine pre nove ere, tako da se Kadiz smatra najstarijim stalno naseljenim mestom u Zapadnoj Evropi. Grad su osnovali Feničani koji su ga koristili kao trgovačku postaju i zvali su ga Gadir što je na njihovom jeziku značilo “grad opasan zidinama”. Na oko sat i po vremena vožnje od Kadiza se nalazi Sevilja, jedan od najlepših gradova Andaluzije.

07.10.

Lisabon, Portugal

Lisabon se smestio na estuaru reke Težo tako da je priroda podarila ovom gradu prirodnu luku uveliko zaštićenu od uticaja Atlantika. Zbog tako dobrih prirodnih uslova, bilo je predodređeno da na ovom mestu nastane jedan od najznačajnjih lučkih gradova u istoriji sveta. U četvrti Belem se nalaze neki od simbola Lisabona i celog Portugala: Belemski toranj, zatim Spomenik otkrićima sa velikom kartom sveta i Jeronimski manastir u kojem je sahranjen Vasko de Gama, najčuveniji Portugalac svih vremena. Baixa i Chiado su centralne zone Lisabona, uglavnom obnovljene posle velikog zemljotresa iz 1755. godine. Tu se nalaze najlepši trgovi Lisabona, palate i spomenici. Ne propustite isplovljavanje iz Lisabona i prolazak ispod Mosta 25. april, kao i trenutak isplovljavanja iz reke Težo i uplovljavanje u Atlantski okean.

08.10.       Dan na moru

09.10.

Kartahena, Španija

Kartahena je istorijska luka koju su osnovali još Kartaginjani 220. godine pre nove ere i zbog svog sjajnog strateškog položaja na Mediteranu, bilo je ključno mesto u trgovini i osvajanju Iberijskog poluostrva. Vrhunac moći ovog grada u regiji Mursija je bio tokom rimskog perioda iz kojeg su preostali ostaci sjajno očuvanog Rimskog teatra iz I veka pre nove ere i vila sa mozaicima poznatija kao Casa de la Fortuna. Zanimljivi su i ostaci Punskog zida iz III veka pre nove ere, kao i Pomorski muzej. Kartahena je danas značajna pomorska baza Španske mornarice.

10.10.

Valensija, Španija

Valensija je treći grad po veličini u Španiji i glavni je grad autonomne regije Valensija. Grad je osnovan u vreme Rima u II veku pre nove ere kada je dobio ime Valentia što u prevodu znači “snaga”. Arhitektonska celina srednjovekovnog grada je sjajno očuvana i ponosi se Katedralom iz XIII veka, zatim Lonja de la Sede – “Berzom svile”, Kapijom Serranos… Novija znamenitost Valensije je Ciudad de las Artes y las Ciencias – “Grad umetnosti i nauke” – spektakularno arhitektonsko delo arhitekte Santijaga Kalatrave rođenog u Valensiji.

11.10.

Dan na moru

12.10.

Savona – Đenova – Malpensa – Beograd

Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i vožnja do Đenove. Slobodno vreme u Đenovi. Ako satnica dozvoli, mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Portofino. Transfer do Aerodroma Malpensa. Let Lufthansa LH 255 sa očekivanim vremenom poletanja u 18:45h i sletanja na aerodrom u Frakfurtu u 20:05h. Let Lufthansa LH 1410 sa očekivanim vremenom poletanja u 22:00h i sletanja na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 23:55h Kraj putovanja.

CENE ARANŽMANA PO OSOBI

MOGUĆNOST PLAĆANJA U RATAMA

UNUTRAŠNJA  KABINA – 1399 €

 PROZORSKA   KABINA –  1599 €

 BALKONSKA   KABINA  – 1799 €   

Deca do 18 godina, u kabini sa dve punoplatežne osobe, plaćaju – 799 €

 1. Treća ili četvrta odrasla osoba – 999 €
 2. Doplata za 1/1 kabinu – 499,00 €

 

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratna avio karta na relaciji Beograd – Malpensa – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama (dozvoljena težina prtljaga 23kg + 8kg ručni prtljag)
 • Svi transferi aerodrom – hotel – luka – aerodrom
 • Razgledanje Đenove
 • Noćenje sa doručkom u hotelu Starhotels President 4* u Đenovi
 • Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja
 • 11-dnevno krstarenje na brodu Costa Favolosa (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda i kafa sa aparata, čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga
 • Lučke takse u iznosu od 220€
OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:
 • Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu: 132€ po osobi za čitavo krstarenje i 66€ za decu starosti od 4 do 14 godina (Brodar može naknadno promeniti iznos )

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Individualni troškovi
 • Fakultativni izleti (Marsej, Malaga, Kadiz/Sevilja, Gibraltar, Lisabon, Kartahena, Valensija, Đenova/Portofino)
 • Lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića, koja naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet)
 • Obavezna polisa putnog zdravstvenog osiguranja

Troškovi izdavanja svih potrebnih

USLOVI PLAĆANJA:

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
 • Cene su iskazane u stranoj valuti (EUR), a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, potrebno je uplatiti 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pred polazak. Uplata se može izvršiti gotovinom, čekovima, uplatom na račun agencije ili platnim karticama (Visa, MasterCard, Maestro i Dina). Za uplate iz inostranstva dostavljamo instrukcije za plaćanje.

 

NAPOMENE:

Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Costa Cruises.

 

Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim

 

propisima o plovidbi i prevozu putnika morima.

 

Ogranizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti.

 

ALLEGRA KRSTARENJA ne snosi nikakvu odgovornost za neispravnost pasoša ili za neposedovanje potrebnih viza za ovo

 

putovanje, kao ni odgovornost ukoliko diplomatsko konzularno predstavništvo odbije izdavanje vize ili ako imigraciono

 

odeljenje strane zemlje učesniku putovanja ne odobri ulazak u zemlju.

 

Sve kabine su garantovane, što znači da kategorija kabine i njihova pozicija na brodu nisu poznate do pred sam polazak.

 

Molimo vas da nam napomenete ako želite da rezervišete višu kategoriju kabine. U hotelu, treći i četvrti ležaj su pomoćni, a na

 

brodu su ili sofa na razvlačenje za jednu ili dve osobe, ili kreveti na sprat.

 

Za ovo putovanje pasoš mora važiti još najmanje šest meseci po povratku sa putovanja.

Organizator putovanja Turistička agencija Allegra-Krstarenja DOO Beograd, sa licencom Ministarstva turizma OTP 98/2021 od 06.10.2021. kategorija A.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA Allegra-Krstarenja DOO Beograd.

Program putovanja broj 12 od 19.02.2024.

Eurojet Travel-S.J. Investments Co. je posrednik u prodaji

Pošaljite nam Vaš utisak:

Home
Promo ponude
Kontakt