Početna Blog Tunis

Djerba

Ostrvo smešteno u Sredozemnom moru na jugu Tunisa. Ostrvo Djerba je poznato kao Africki Karibi zbog svoje tropske klime, prekrasnih plaža i opuštenog načina života.

DjERBA

Djerba je ostrvo smešten u Sredozemnom moru na jugu Tunisa.

Ostrvo Djerba je poznato kao Afrički Karibi zbog svoje tropske klime, prekrasnih plaža i opuštenog načina života. Africki Karibi je naziv koji se ponekad koristi kako bi se opisao opušteni i tropski način života na Djerbi. Kombinacija lepote otoka, tople klime i opuštenog ritma života stvorila je uporedno s Karibima.

Ostrvo Djerba ima dugu istoriju koja seže unazad nekoliko hiljada godina i bio je naseljen od strane različitih civilizacija. El Ghriba je najstarija sinagoga u Africi. To je sveto mesto za jevrejsku zajednicu i popularna turistička atrakcija.

Djerba je takođe poznata po svojoj tradicionalnoj arhitekturi i bogatoj kulturnoj bastini. Muzika, ples i lokalna kuhinja svedoče o raznolikosti ovog područja.

ATRAKCIJE

Na ostrvu Djerba postoje mnogi izleti i atrakcije koje posetioci mogu istraživati.

Nase preporuke za neke od njih su:

  •  Houmt Souk– Glavni grad Djerbe i idealno mesto za šetnju i istraživanje tradicionalnih prodavnica, poznatih kao soukovi. Ovde možete kupovati suvenire, tradicionalnu odeću, začine, tepihe i drugu lokalnu robu.
  • Park Djerba Explore– Zabavni park koji nudi razne aktivnosti za celu porodicu.Možete posetiti zoo vrt s raznim vrstama životinja, uključujući lava, tigrove, krokodile i druge egzotične životinje.
  • Guellala-Tradicionalno selo na Djerbi poznato po izradi keramike. Posetioci mogu istražiti radionice i trgovine keramike, videti proces izrade i kupiti autentične suvenire
  •  El Ghriba Sinagoga-Najstarija sinagoga u Africi i sveto mesto za jevrejsku zajednicu. Ova prekrasna sinagoga privlači posetioce svojom arhitekturom i istorijom.
  •  Borj El Kebir– Tvrdjava smeštena u selu El Kantara na Djerbi.Izgrađena je u 15.veku kako bi štitila otok od napada. Posetioci mogu istražiti tvrdjavu, uživati u prekrasnom pogledu s vrha tornja.

Ostrvo nudi i druge atrakcije poput arheoloških nalazišta, muzeja i prirodnih ljepota.

TUNIŽANSKA KUHINJA

Ostrvo Djerba je prepoznatljivo po svojoj jedinstvenoj kuhinji i bogatoj gastronomskoj tradiciji. Nudi širok spektar ukusnih jela koja često kombinuju mediteranske, arapske i berberske uticaje.

Nekoliko karakteristika koje čine đerbsku hranu prepoznatljivom:

  •  Tajine-Popularno jelo u djerbskoj kuhinji.To je jelo koje se sprema u keramičkoj posudi, a obično se sastoji od mesa (piletina, jagnjetina ili govedina) ili povrća, začina i raznog lisnatog povrća.
  •  Harissa-Pikantna pasta od čili paprika koja se koristi kao začin u mnogim djerbskim jelima. Ova ljuta pasta daje karakterističan ukus jelima i može se dodati u razna jela kao što su umaci, supe ili marinade.
  •  Sladoledi i slatkiši-Takođe poznata po svojim ukusnim sladoledima i slatkišima. Posetioci mogu probati tradicionalne poslastice poput baklave, makroudha (tuniske slatke kolačiće), razne vrste kolača i voćnih sladoleda.

Ove su samo neke od karakteristika koje čine djerbsku hranu prepoznatljivom. Ostrvo nudi širok spektar ukusnih jela koja često kombinuju mediteranske, arapske i berberske uticaje

Ponuda smeštaja u Djerbi

Home
Promo ponude
Kontakt