Početna Blog Bosna i Hercegovina

Jahorina

Za sve ljubitelje zimskih aktivnosti na snegu, adrenalina, dobre hrane, netaknutih prirodnih lepota i modernog ski centra, Jahorina predstavlja odličan izbor.

2 min.
Jahorina

Jedna je od najlepših planina Balkana sa najuređenijim stazama i najraznovrsnijim sadržajem za zabavu i dece i odraslih. Nalazi se u Bosni i Hercegovini na području opština Pale i Trnovo i pripada Dinarskom planinskom sistemu.Najviši vrh Jahorine je Ogorjelica i nalazi se na nadmorskoj visini od 1916 m. Klima koja vlada ovim područjem je spoj hladne kontinentalnee i tople mediteranske, i kao takva izuzetno je pogodna je za zimske sportove.

Planina je pod snegom od oktobra do maja, te je prosečan broj dana pod snežnim pokrivačem čak 175. Zahvaljujući tome, zimska turistička sezona na Jahorini traje dugo.

Jahorina – zanimljivosti

Glavna obeležja Jahorine koja je svrstavaju u sam vrh zimskih turističkih destinacija, pored izuzetno povoljne klime, jesu pogodna konfiguracija terena i velika količina kvalitetnog snega.

Jedna od glavnih atrkacija ove planine jesu i olimpijski krugovi koji su postavljeni davne 1984. godine, u čast održavanja Olimpijskih igara. Danas čuvaju tradiciju i duh tih lepih vremena.

Jahorina je udaljena samo 320 km od Beograda i 455 km od Niša, te je to čini lako popularnom destinacijom za zimovanje koji je sve više posećuju i tokom zimskih, ali i tokom letnjih meseci. Prednost je i to što je glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, udaljen od Jahorine oko svega 30 km.

Ono što najviše privlači posetioce Jahorine, svakako su atraktivne i kvalitetne ski staze koje su povezane modernim žičarama za prevoz skijaša i bordera. Ljubiteljima zimskih sportova je na raspolaganju 46 km alpskih i 10 km nordijskih staza, među kojima ima staza kako za početnike tako i za iskusne skijaše.

Za najmlađe ljubitelje zimskih sportova otvorena su dva ski vrtića sa pokretnom trakom, tjubing stazom i mnoštvom zabavnih sadržaja. Sa druge strane, za ljubitelje adrenalina dostupna je i osvetljena staza za noćno skijanje.

Tokom večernjih časova na Jahorini će svako naći zabavu za sebe, od živih svirki, preko predstava do velikih muzičkih festivala i koncerata, do velikog broja restorana.

Posetite Jahorinu i provedite zimovanje na najbolji mogući način! U našoj agenciji možete rezervisati jedan od hotela na Jahorini i prepustiti se zimskim čarolijama.

Pogledajte ponudu hotela na Jahorini:

Home
Promo ponude
Kontakt