Početna Blog Bugarska

Sunčev Breg

Sunčev Breg je najveće i najpopularnije letovalište u Bugarskoj. To je odmaralište sa Plavom zastavom, smešteno u živopisnom i ekološki čistom zalivu na bugarskoj obali Crnog mora, blizu grada Nesebra, blizu letovališta Sveti Vlas i međunarodnog aerodroma Varna.

5 min
Sunčev Breg letovanje

Sunčev Breg – najveće i najpopularnije letovalište u Bugarskoj

U pitanju je odmaralište sa Plavom zastavom, smešteno u živopisnom i ekološki čistom zalivu na bugarskoj obali Crnog mora, blizu grada Nesebara, letovališta Sveti Vlas i međunarodnog aerodroma Varna.

Sa mnoštvom barova i restorana, razvijenom infrastrukturom, letovalište Sunčev Breg svake godine privlači hiljade turista iz celog sveta. Turistička sezona ovde traje od maja do oktobra.

Sunčev Breg jedna je od evropskih prestonica za žurke. To je jedna od onih bučnih destinacija u Bugarskoj koja privlači mlade i one koji vole aktivan odmor. Mnogo je popularnih diskoteka i klubova od kojih se posebno izdvaja diskoteka Lazur, Disco Orange, Revolution, Iceberg kao i mnoga druga mesta. Beskrajna peščana plaža i noćni život idealna su kombinacija za savršen odmor. Preko dana možete pronaći i niz dostupnih aktivnosti.

Po čemu se izdvaja Sunčev Breg?

Obala je dugačka oko 8 kilometara i na njoj se nalazi mnoštvo hotela i kompleksa koji praktično izlaze na plažu i povezani su sa šetalištem na kom su raspoređene prodavnice, butici, restorani i barovi u kojima možete uživati u hrani i piću po veoma pristupačnim cenama.

Sunčev Breg je odlično mesto i za porodični odmor, jer ima dosta igrališta za decu i terena za mini-golf. Na plažama možete uživati u mnoštvu sportskih aktivnosti, kao što su: paraglajding, odbojka, košarka, tenis i druge. Možete uživati i u jedrenju, vožnji glisera i bicikla, kuglanju i jahanju konja. Ovu su samo neki od sportova u kojima raspolaže letovalište u Sunčevom Bregu.

Kursevi ronjenja za decu i odrasle takođe su vam dostupni u lokanim ronilačkim klubovima.

Šta možete obići?

Ako volite izlete možete posetiti grad Nesebar, koji je pod zaštitom UNESCO-a i u kom možete uživati u šetnji srednjovekovnim kaldrmisanim ulicama, tradicionalnoj arhitekturi i morskoj hrani u nekom od restorana. Takođe, možete posetiti staro ribarsko selo Sozopol, čuveno po svojim drvenim kućama i predivnoj reci Ropotamo. Možete uživati i u obilasku fantastičnih Plavih planina, jednodnevnoj vožnji brodovima i poseti tradicionalnim događajima u okolnim bugarskim selima. Ovo su samo neke od ideja koje možete odabrati dok boravite u Sunčevom Bregu.

Ukoliko želite još zabave, naš predlog je i poseta prvom bugarskom vodenom parkom – Action Aquapark. Ovde ima preko 30 vodenih atrakcija, od ekstremnih tobogana do opuštenijih lenjih reka i bazena. Tu je i dečija zona gde mališani mogu da se kupaju u plitkim bazenima ili se penju kroz razne mostove i mreže pustolovnog ostrva sa temom gusara.

Ukoliko želite nešto malo drugačije i povoljnije, ali sa mnoštvom sadržaja, Sunčev Breg je idealna opcija za ovo leto !

Home
Promo ponude
Kontakt