Putevima revolucije i hedonizma

avio karta + hotel 4* + transferi + usluga vodiča + UKLJUČENI SVI IZLETI

 • Ruta
 • Varadero
 • Havana

Plan i program putovanja:

Dan 1 Beograd – aerdrom Havana
Okupljanje putnika 3 sata pred let na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu. Let za Havanu sa presedanjem.

Dan 2 aerodrom Havana – Varadero
Sletanje na međunarodni aerodrom u Havani. Dobrodošlica na aerodromu od strane predstavnika partnerske agencije. Transfer do hotela u Varaderu. Noćenje.

Dan 3-4 Varadero – slobodni dani
Doručak u hotelu u okviru all inclusive usluge. Slobodno vreme za uživanje na plažama Varadera i hotelskim kapacitetima. Na poluostrvu Hikakos nalaze se peščane plaže duge dvadesetak kilometara i brojni hoteli. 2 noćenja.

Dan 5 Varadero – Havana
Doručak u hotelu u okviru all inclusive usluge. Transfer od hotela u Varaderu do hotela u Havani. Smeštaj u hotelu u Havani. Noćenje.

Dan 6 Havana – city tour
Doručak u hotelu. Polazak na izlet: city tour Havana. Obilazimo staru Havanu (Havana Vieja) i upoznajemo sve njene čari. Megalomanska kolonijalna arhitektura odaje rustičnost pulsirajućih ulica koje vrve od muzičara i barova. Posetićemo čuvene trgove, Katedralu, parkove, muzeje, spomenike revolucije, najdužu ulicu grada Obispo. Nećemo preskočiti ni barove poput Floridita bara gde je Hemigvej ispijao daikiri ili La Bodeguita del Medio gde i danas možete mohito ispijati u društvu slavnih ličnosti koje krase zidove ovog koloritnog bara. Obilazak će ostaviti utisak kao da ste bili u vremenskoj mašini i posetili 1960-e godine na ovom karipskom ostrvu. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 7 Havana – Vinjales
Doručak u hotelu. Polazak na izlet: Vinjales.  Otisnućemo se ka zapadu ostrva, u provinciju Pinar del Rio, i ruralnim predelima kako bismo upozanli mesta gde i kako se prave najkvalitetniji rumovi i tompusi. Ovaj predeo je poznat po tradicionalnoj obradi zemlje, izuzetnim kraškim reljefima kao i jedinstvenim palmama vidljivim sa stajališta Barigonasa. Velike plantaže duvana i njeni domaćini poželeće nam dobrodošlicu. Imaćemo priliku da probamo najsvežiju kafu, ubranu baš sa mesta gde se nalazimo. Usput ćemo upoznati neverovatne murale i zaploviti kroz “Indijansku pećinu” (Cueva del Indio). Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 8 Havana – vožnja kabrioletima
Doručak u hotelu. Polazak na poludnevni izlet: vožnja kabrioletima. Autentični obilazak Havane šarenim kabrioletima. Vožnja kroz Malekon, nadomak talasa koji zastaju pred bedemima najprepoznatljivijeg šetališta Centralne Amerike. Zavlačimo se oldtajmerima i u živopisne uličice prestonice i vozimo ukrašenim avenijama kojima dominira pogled na Nacional, čuveni hotel iz filma “Kum”. Posećujemo nadaleko čuveni trg Revolucije i fotografišemo se ispred spomenika Hoze Martija, čeličnih portreta Če Gevare i Kamila Sienfuegosa. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 9 Havana – aerodrom Havana
Doručak. Odjavljivanje iz hotela, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Havani. Dolazak na aerodrom 3h pred let i čekiranje na let za Beograd sa presadanjem.

Dan 10  aerodrom Havana – Beograd
Dolazak na aerodrom u Beogradu. Kraj programa.

Cena aranžmana obuhvata:

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Havana sa presedanjem, u ekonomskoj klasi, sa 23kg čekiranog prtljaga i 7kg ručnog prtljaga
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Havana – Beograd, u ekonomskoj klasi, sa 23kg čekiranog prtljaga i 7kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od smeštaja do aerodroma

Smeštaj

Smeštaj u hotelima sa 4* na bazi all inclusive usluge:

 • (3 noćenja) u Varaderu
 • (4 noćenja) u Havani

*Napomena za smeštaj: 1/3 sobe mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer treći krevet uglavnom ne odgovara standardima za odraslu osobu i ne ostvaruje se popust na isti. Sve sobe su sa sopstvenim kupatilom.

Havana je glavni grad Kube. Pored Havane se nalazi međunarodni aerodrom te je ona početna tačka većini turista koji dođu na ostrvo. Odlikuje je prepoznatljivost urbane arhitekture i noćni život. Iako na moru, sama Havana i njeni hoteli su gradskog tipa i nemaju plažu već bazene. Najbliža plaža je dvadesetak minuta vožnje od Havane.

Varadero je mesto udaljeno na oko 2-3 sata vožnje od Havane. Predstavlja centar resort turizma ostrva. Postoji više od 50 hotela koji izlaze na prelepe plaže.

Obilasci i ekskurzije

 • Havana Vieja
 • Vinales
 • vožnja oldtajmerima
 • Usluge predstavnika agencije na putovanju
 • Troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata

 • Međunarodno putno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Troškovi dodatnih usluga u hotelima, van programa
 • Ostale nenavedene i nepomenute usluge

Načini plaćanja

 • 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 45 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.
 • Čekovima gradjana: 50% akontacija, ostatak u jednakim mesečnim ratama najkasnije do 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Čekovi mogu biti datumirani samo na datume 01, 05. i 10. u mesecu.
 • Administrativna zabrana: 50% akontacija, ostatak do 3 meseca nakon povratka sa putovanja .
 • Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak na najviše šest mesečnih rata, ali najkasnije do 3 meseca nakon povratka sa putovanja.
 • Sve cene su izražene u evrima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Prijavljivanje: Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.

 • Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata. U slučaju nedobijanja vize, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja i izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja usled nepredviđenih okolnosti (zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, štrajk, gužve u saobraćaju, klimatske i vremenske nepogode…).
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme leta i da se informišu o polasku. Nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
 • Putnicima se preporučuje da sa sobom ponesu sredstvo protiv komaraca, faktor za sunčanje, osnovne lekove protiv bolova, temperature i stomačnih problema, kao i sredstva za dezinfekciju.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini – bar, TV, WiFi, klima uređaj…) Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino je validan pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Program putovanja je rađen na bazi od minimum 10 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja ili agencija preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom.

Dodatne napomene:

 • Prilikom prijave putnik treba da dostavi kopiju pasoša i podatke pasoša sa kojim će putovati. Putnik je u obavezi da proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana odnosno 6 meseci od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja ima pravo promena pojedinih sadržaja u programu zbog vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i opštim uslovima putovanja A. Barcino Tours.
 • Putnici su dužni da dva dana pred početak putovanja provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Za aranžmane koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nije moguće refundiranje istih. Avio karte se najčešće kupuju nekoliko meseci unapred. Ukoliko putnik nakon uplate otkaže putovanje, dužan je da plati troškove avio karte skladno uslovima avio kompanije. Ova obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova i itinerer letova navedeni u planu i programu podložne su promeni i zavise od avio kompanije.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Za sve dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za aranžman.
 • Putnik koji ne izmiri dugovanja prema agenciji do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i ukoliko ne obavesti agenciju na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka plaćanja, biće tretiran kao da je odustao od aranžmana.
 • Putnik je dužan da vodi računa o svojim putnim ispravama, novcu i ličnim stvarima u toku trajanja putovanja. U slučaju gubitka ličnih stvari, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati na prigovore i žalbe vezane za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju. Zdravstveno stanje putnika je stavr njegove lične odgovornosti.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Organizator putovanja, A. Barcino Tours, ima pravo rasporeda putnika po sobama, skladno strukturi soba smeštajnog objekta.
 • Smeštajni kapaciteti određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator ne može klijentima da potvrdi tip kreveta (francuski ležaj ili razdvojeni kreveti), kao ni tip sobe, osim ako to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa navedenim uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta. Putnik sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane smeštajnog objekta.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.
 • Putnici su u dužni da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata i ne može da garantuje dobijanje vize.
 • Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putnik ne dobije vizu.
 • Cena aranžmana ne obuhvata putno osiguranje. Agencija preporučuje zaključenje osiguranja, koje nije zakonom obavezno, i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ako organizator putovanja i posrednik imaju u ponudi putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje između putnika i osiguravajuće kompanije, kome se zahtevi direktno upućuju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan o paketima putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku savetuje da isto obezbedi, budući da to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da putnik mora sam platiti troškove eventualnog lečenja.

Pošaljite nam Vaš utisak:

Home
Promo ponude
Kontakt