Zanzibar 13 dana

Avio karta + hotel 4* + transferi + usluga vodiča + UKLJUČENI SVI IZLETI

Provedite hladne februarske dane na najlepšim plažama Zanzibara uz ritmove afričke muzike!

 • Ruta
 • Stoun taun (Stone town)
 • Nungvi (Nungwi)

Plan i program putovanja:

Dan 1 (12.02.2021) Beograd – Doha

Okupljanje putnika 3h pred let u 09:00h na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Let avio kompanijom Qatar Airways za Dohu u 11:40h (QR232). Sletanje u Dohu u 18:30h po lokalnom vremenu.

Dan 2 (13.02.2021) Doha – Zanzibar – obilazak Stoun tauna

Let za Zanzibar u 02:20h ujutru (QR1351) po lokalnom vremenu. Sletanje na Zanzibar u 08:20h ujutru po lokalnom vremenu. Dobrodošlica na aerodromu od strane predstavnika partnerske agencije. Transfer do hotela u Stoun taunu (Stone town) i smeštanje u hotel. Ušuškano afričko ostrvo odmah obuzima sva vaša čula i na prvi susret opija svojim šarmom i nestvarnom lepotom. Upoznajemo se sa veselim lokalnim stanovništvom i nasmejanom dečicom koja trčkaraju svuda oko nas. Upijamo boje, zvukove i mirise intenzivnog Zanzibara. Polazak na izlet: obilazak Stoun tauna. Gradsko jezgro Stoun tauna je od 2000. godine na listi UNESCO Svetske baštine zbog svoje autentičnosti i jedinstvenosti. Šmek ovog grada se ogleda u živim uskim vijugavim uličicama prepunim lokalnog stanovništva i svetskih turista koji se zajedno okupljaju u mnogim restoranima, barovima, lokalnim pijacama i svim ostalim mestima na kojima ćete imati priliku da se upoznate sa afričkom kulturom, muzikom i arhitekturom. Na ovom izletu ćete imati priliku da vidite Kuću čuda, Kuću Fredija Merkjurija, Staru tvrđavu, velelepne religijske objekte i mnoštvo zanzibarskih vrata, koja su simbol bogatstva i imućnosti na ovom ostrvu. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3 (14.02.2021) Stoun taun – Prison island

Doručak u hotelu. Polazak na izlet na Prison island.  Prelepo ostvce Čangu se nalazi preko puta Stoun tauna i nosi nadimak Prison island jer je u 19. veku kratko služilo kao zatvor za robove, a danas je prava lokacija za beg od gradske gužve i vreve. Na ovom ostrvu žive džinovske Aldabra kornjače koje su stigle u 20. veku kao poklon sa Sejšela od britanskog guvernera. Na ovom izletu imaćete priliku da ih hranite i fotografišete šetajući njegovim prirodnim staništem. Ostatak vremena na ostrvu iskoristićemo za snorkling i kupanje. Povratak u hotel i priprema za najluđu noć! Spremamo se za izlazak u neki od prelepih afričkih barova u Stoun taunu. Noćenje.

Dan 4 (15.02.2021) Stoun taun – Blue safari

Doručak u hotelu. Polazak na izlet: Blue safari. Rapsodija u plavom čeka na vas! Na ovom izletu ćete krstariti tradicionalnim zanzibarskim plovilom Dhow po najlepšim uvalicama, plažama i ostrvcima ovog rajskog ostrva. Obići ćete i najstarije drvo baobaba na ostrvu koje već 500 godina odoleva vremenu, a za kraj nas čeka pravi pomorski ručak sa mnoštvom različitih morskih plodova i egzotičnog tropskog voća, skromno poslužen u tradicionalnom duhu Afrike. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5 (16.02.2021) Stoun taun – Jozani šuma i farma začina – Nungvi

Doručak u hotelu. Odjavljivanje iz hotela i polazak na izlet: Jozani šuma i farma začina. Jozani šuma se nalazi u srcu Zanzibara i skriva jednu veoma zanimljivu vrstu životinja – crvene Kolobus majmune, koji se mogu još samo ovde sresti i posmatrati dok slobodno trčkaraju po drveću guste zanzibarske šume. Dan nastavljamo transferom do farme začina. Zanzibar sa punim pravom nosi nadimak Ostrvo začina, jer je zbog svoje pozicije i klime veoma pogodno tlo za uzgoj najređih i najskupljih začina, poput: šafrana, muškatnog orašćića, karanfilića, cimeta, vanile, čilija, kurkume, đumbira… Na ovom izletu ćete imati priliku da degustirate lokalno voće i začine, upoznajući se detaljno sa procesom uzgoja i proivodnje. Kasno popodnevni transfer do Nungvija (Nungwi) i smeštanje u hotel. Noćenje.

Dan 6 (17.02.2021) Nungvi – slobodan dan

Doručak u hotelu. Počinje opuštanje na najlepšoj plaži Zanzibara, Nungvi plaži, prepoznatljivoj po tirkizno čistoj vodi Indijskog okeana koja zapljuskuje ovo ostrvo. Ceo dan je planiran za uživanje i opuštanje uz zvukove afro ritma uz ispijanje koktela na samoj obali. Izlazak u neki od najlepših plažnih barova. Noćenje.

Dan 7 (18.02.2021) Nungvi – The Rock restoran

Doručak u hotelu. Slobodno vreme. Preporuka odlaska u najpoznatiji restoran The Rock koje se nalazi na poluostrvcetu Mićanvi (Michamwi), na severo-istoku Zanzibara. Ovaj restoran, podignut na steni, usred okeana, predstavlja možda i najslikaniju lokaciju na ostrvu. Uživanje možemo nastaviti prelaskom na zapadnu stranu, ćekajući zalazak sunca u nekom od najlepših sunset barova Zanzibara. Noćenje.

Dan 8 (19.02.2021) Nungvi – slobodan dan

Doručak u hotelu. Slobodan dan za upijanje svih afričkih mirisa i ukusa, boja i zvukova – mama Afrika nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Šetnja i upoznavanje mesta Nungvi. Izlazak u neki od afričkih barova u Kendvi ili Nungviju. Noćenje.

Dan 9 (20.02.2021) Nungvi – Mnemba ostrvo

Doručak u hotelu. Slobodno vreme. Preporuka odlaska na malo skriveno ostrvo Mnemba, koje se nalazi nedaleko od Nungvija, na istočnoj strani od Zanzibara. Mnemba je poznata po snorklingu, zbog raznolikosti i lepote korala i školjki, a dešava se da se sretnu i delfini, kornjače, kao i retke vrste ribe, karakteristične za ovo podneblje. Noćenje.

Dan 10 – 11 (21. i 22.02.2021) Nungvi – slobodni dani

Doručak u hotelu. Slobodno vreme. Predlažemo odlazak do Kendve (Kendwa), susednog naselja, koje, kao i Nungvi, pleni svojom lepotom plaže i šarmom samog mesta. Ukoliko bude moguće, zbog novogodišnjeg raspusta, savetujemo posetu nekoj od osnovnih škola, kako biste se upoznali i družili sa malim školarcima. Noćenje.

Dan 12 (23.02.2021) Nungvi – aerodrom Zanzibar – Doha

Doručak u hotelu. Odjavljivanje iz hotela, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Stoun Taunu. Dolazak na aerodrom 3h pred let i čekiranje na let za Dohu u 17:15 (QR1352) po lokalnom vremenu. Sletanje u Dohu u 23:25h po lokalnom vremenu.

Dan 13 (24.02.2021) Doha – Beograd

Čekiranje na let za Beograd u 07:00h (QR231). Dolazak na aerodrom u Beogradu u 10:40h. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA:

TERMIN: 12.02.2021.
FIRST MINUTE CENA: USKORO
REGULARNA CENA: USKORO

Cena aranžmana je izražena u evrima po osobi, a placanje se vrši dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

First minute cena aranžmana važi najkasnije do 01.12.2020. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Cena aranžmana obuhvata:

Prevoz:

 • Povratna avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Doha – Zanzibar, u ekonomskoj klasi, sa 30kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od Stoun tauna do Nungvija

Smeštaj:

Smeštaj u hotelima sa 4* na bazi noćenja sa doručkom:

 • (3 noćenja) Hotel Tembo house 4* u Stoun taunu
 • (7 noćenja) Hotel Warere beach 4* u Nungviju

*Napomena za smeštaj: 1/3 sobe mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer treći krevet uglavnom ne odgovara standardima za odraslu osobu i ne ostvaruje se popust na isti. Sve sobe su sa sopstvenim kupatilom.

Stoun taun (Stone town) je glavni grad Zanzibara, nalazi se na obali Indijskog okeana na oko 8 km od međunarodnog aerodroma na Zanzibaru. Predstavlja frekventno turističko mesto sa mnoštvom hotela, restorana i mesta za šetnju i izlazak.

Nungvi (Nungwi) je mesto na severu Zanzibara, predstavlja lokaciju sa jednom od najlepših i najpoznatijih plaža na čitavom ostrvu. Predstavlja frekventno turističko mesto sa mnoštvom hotela, restorana i mesta za šetnju i izlazak.

Tembo house hotel 4*, u Stoun taunu. Hotel je udaljen oko 2 km od centra grada i 3 minuta hoda od Stare tvrđave i Kuće čuda. Dekorisan je u duhu tradicionalnog afričkog stila. Objekat poseduje bežični internet, konferencijsku salu, zajednički salon, bazen, recepciju otvorenu 24h. Dodatne usluge: room service, mogućnost lunch paketa, usluge konsijerža i pranje veša. Većina soba ima balkon sa pogledom na more ili na bazen. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Poseduju TV, sef, klima uređaj, fen za kosu, mini frižider, aparat za pripremu kafe/čaja. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Warere beach hotel 4*, u Nungviju. Pozicioniran je na samoj obali Indijskog okeana na mirnijem delu plaže. Udaljen je oko 1 km od svetionika Ras Nungvi (Hog Point) i od akvarijuma Mnarani. Dekorisan je u duhu tradicionalnog afričkog stila. Objekat poseduje bežični internet, spa i velnes centar, bazen i privatnu plažu, terasu, bar, recepciju otvorenu 24h. Dodatne usluge: room service, menjačnica, mogućnost lunch paketa i pranje veša. Većina soba ima balkon. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Poseduju sef, klima uređaj, mini frižider, aparat za pripremu kafe/čaja.

Obilasci i ekskurzije:

 • Obilazak Stoun tauna
 • Prison island
 • Jozani šuma
 • Farma začina
 • Blue safari

*Napomena za izlete: usluge lokalnog vodiča se realizuju isključivo na engleskom jeziku, bez mogućnosti prevođenja na srpski jezik na licu mesta.

 • Usluge predstavnika agencije na putovanju
 • Troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Međunarodno putno osiguranje Sava koje pokriva Covid-19 (može se uplatiti u našim poslovnicama, cena za 13 dana iznosi 4.704,00 dinara)
 • Viza za Tanzaniju (50 USD), plaća se na granici na aerodromu pri sletanju
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (600 EUR)
 • Troškovi dodatnih usluga u hotelima, van programa
 • Ostale nenavedene i nepomenute usluge

Načini plaćanja:

50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 45 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.

Čekovima gradjana: 50% akontacija, ostatak u jednakim mesečnim ratama najkasnije do 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Čekovi mogu biti datumirani samo na datume 01, 05. i 10. u mesecu.

Administrativna zabrana: 50% akontacija, ostatak do 3 meseca nakon povratka sa putovanja.

Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak na najviše šest mesečnih rata, ali najkasnije do 3 meseca nakon povratka sa putovanja.

Sve cene su izražene u evrima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Prijavljivanje: Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata. U slučaju nedobijanja vize, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.

Napomene:

VAŽNE NAPOMENE:

 • Preporučujemo da se putnici informišu o uslovima ulaska u Tanzaniju (vizni režim, zdravstveno osiguranje…) na web stranici ambasade Tanzanije. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja i izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja usled nepredviđenih okolnosti (zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, štrajk, gužve u saobraćaju, klimatske i vremenske nepogode…).
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme leta i da se informišu o polasku. Nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
 • Putnicima se preporučuje da sa sobom ponesu sredstvo protiv komaraca, faktor za sunčanje, osnovne lekove protiv bolova, temperature i stomačnih problema, kao i sredstva za dezinfekciju.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini – bar, TV, WiFi, klima uređaj…) Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino je validan pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Program putovanja je rađen na bazi od minimum 10 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja ili agencija preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom.

Dodatne napomene:

 • Organizator putovanja ima pravo promena pojedinih sadržaja u programu zbog vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i opštim uslovima putovanja A. Barcino Tours.
 • Putnici su dužni da dva dana pred početak putovanja provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Za aranžmane koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nije moguće refundiranje istih. Avio karte se najčešće kupuju nekoliko meseci unapred. Ukoliko putnik nakon uplate otkaže putovanje, dužan je da plati troškove avio karte skladno uslovima avio kompanije. Ova obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova i itinerer letova navedeni u planu i programu podložne su promeni i zavise od avio kompanije.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Za sve dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za aranžman.
 • Putnik koji ne izmiri dugovanja prema agenciji do krajnjeg roka naznačenog u planu i programu i ukoliko ne obavesti agenciju na bilo koji pismeni način u roku od 24 sata od datuma isteka roka plaćanja, biće tretiran kao da je odustao od aranžmana.
 • Putnik je dužan da vodi računa o svojim putnim ispravama, novcu i ličnim stvarima u toku trajanja putovanja. U slučaju gubitka ličnih stvari, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati na prigovore i žalbe vezane za krađe i nepredviđene okolnosti.
 • Putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju. Zdravstveno stanje putnika je stvar njegove lične odgovornosti.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Organizator putovanja, A. Barcino Tours, ima pravo rasporeda putnika po sobama, skladno strukturi soba smeštajnog objekta.
 • Smeštajni kapaciteti određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator ne može klijentima da potvrdi tip kreveta (francuski ležaj ili razdvojeni kreveti), kao ni tip sobe, osim ako to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa navedenim uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta. Putnik sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane smeštajnog objekta.
 • Putnici su u dužni da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata i ne može da garantuje dobijanje vize.
 • Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putnik ne dobije vizu.
 • Cena aranžmana ne obuhvata putno osiguranje. Agencija preporučuje zaključenje osiguranja, koje nije zakonom obavezno, i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ako organizator putovanja i posrednik imaju u ponudi putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje između putnika i osiguravajuće kompanije, kome se zahtevi direktno upućuju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan o paketima putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku savetuje da isto obezbedi, budući da to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da putnik mora sam platiti troškove eventualnog lečenja.

Cenovnik br. 1 važi od 15.09.2020,

Program broj 1, Zanzibar NG – grupni polasci, važi od 15.09.2020. Program je rađen na bazi minimum 10 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz je 5 dana pre početka putovanja. Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours, Vrnjačka Banja, MB: 20106182, Licenca OTP 292 A40 od 05.02.2020. Web sajt www.barcino.travel i Opšti Uslovi Putovanja Barcino Tours-a su sastavni deo ovog cenovnika.

– Ovlašćeni subagent Eurojet –

EUROJET – putovanja na visini!

Pošaljite nam Vaš utisak:

Home
Promo ponude
Kontakt