Istanbul - polasci u oktobru i novembru

Termini putovanja: 20.10 - 25.10.2021. i 10.11 – 15.11.2021.

Plan i program:

Veličanstveni Istanbul je jedini grad koji se prostire na dva kontinenta. Grad ima tri dela: stari evropski (Stambol), novi evropski deo (Galat), koji razdvaja zaliv Zlatni rog, i azijski deo koji se nalazi sa Bosforske strane. Simboli grada su Aja Sofija i Plava džamija smeštene u starom delu grada. Aja Sofija je izgrađena za vreme vladavine vizantijskog cara Justinijana 537. godine, prvobitno kao hrišćanski hram a potom su je Turci pretvorili u džamiju a danas ima status muzeja. Ovaj hram je jedan od  najznačajnijih spomenika vizantijske umetnosti, pravo remek-delo arhitekture, poznato kao prva građevina ove vrste bez premca u građenju. U Istanbulu su smeštena dva vladarska dvorca, sedišta dinastije sultana. Topkapi palata, mesto gde su sultani i paše najduže vladali i boravili. Smeštena je u samom srcu starog dela grada, uz Aja Sofiju, sa pogledom na Mramorno more i božanstven Bosfor. Ovo je veoma značajno istorijsko mesto, a danas je to muzej izuzetne vrednosti i značaja u kome je izloženo bogatstvo tadašnjeg doba. Ovde možete videti  raznovrsne predmete od zlata, srebra, sedefa, svile, obloženi dragim kamenjem, kao što su nakit, mačevi, kacige, vaze, bokali, ceremonijalni tron, odeća, porcelan (naročito kineski i japanski) i mnogi drugi predmeti. Ovde je i kraljevska palata, sobe za prijeme, biblioteka i sala sa portretima sultana. Istanbul spada među najveće gradove Evrope i sveta, a po svojoj važnosti za kulturu i istoriju, svrstava se u sam vrh poput Rima, Londona ili Pariza.

PROGRAM PUTOVANJA

DAN 1. BEOGRAD – NIŠ – ISTANBUL

Polazak autobusa iz Beograda je u popodnevnim časovima. Prijem putnika na relaciji Beograd – Niš. Polazak iz Niša je sa parkinga DIS megamarketa oko 21h. (Tačne satnice polaska biće poznate jedan dan pred put). Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza radi odmora grupe.

DAN 2.  ISTANBUL

Dolazak u Istanbul i odlazak u panoramsko razgledanje grada autobusom:  videćete Valensov akvadukt, sagrađen u III veku nove ere, u bukvalnom prevodu “Akvadukt sivog sokola”,koji je služio kao glavni izvor pijaće vode za istočnorimsku prestonicu Konstantinopolj; potom možete videti Zlatni rog – rukavac koji razdvaja stari Istanbul od njegovog novog dela;Galata most, moderne kvartove Beyoglu i Taksim i Bosfor. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Polazak grupe u pešačko razgledanje grada sa vodičem. Obilazi se Kapali čaršija koja je najveća pijaca zlata na svetu. Slobodno vreme za šoping i povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3. ISTANBUL

Doručak i nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni obilazak Sultanahmeta: Aja Sofija i Topkapi  palata (pešačka tura, pratnja voduča na srpskom jeziku) obilazi se : Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi (Harem nije uključen u cenu ulaznice). Slobodno vreme i povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na Tursko veče u restoranu Gar uz večeru, muziku i trbušni ples. Povratak u hotel i noćenje.

DAN 4. ISTANBUL

Doručak i nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni  izlet poseta palati Dolmabahče (poslednja rezidencija otomanskih sultana – raskošna palata u stilu baroka). Nakon obilaska palate grupa autobusom prelazimo na drugu stranu Zlatnog roga, do pristaništa koje se nalazi u kvartu grada Sirkeci odakle iz istoimenog pristaništa počinje fakultativno krstarenje po Bosforu. Nakon krstarenja poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5.  ISTANBUL – NIŠ

Doručak i nakon doručka napuštanje hotela. Slobodno vreme za šoping. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

DAN 6. NIŠ – BEOGRAD

Dolazak u Niš i Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluga.

CENE ARANŽMANA

TERMIN PUTOVANJA Cena za polazak iz NIŠA Cena za polazak iz BEOGRADA
20.10. – 25.10.2021  95 EUR 99 EUR
10.11. – 15.11.2021. ( DAN PRIMIRJA) 95 EUR 99 EUR

* Cene su date po osobi u EUR.

Aranžman sadrži:

Prevoz i smeštaj:

 • Autobuski prevoz na navedenim relacijama, autobusi visoke turističke klase (klima, audio-video oprema),
 • Smeštaj u hotelu 3* na bazi noćenja sa doručkom u 1/2, 1/2+1 – smeštaj u hotelu Hermanos 3*
 • Obilaske i razgledanja prema programu,
 • Usluge stručnog vođenja putovanja i predstavnika agencije na srpskom jeziku,
 • Troškovi realizovanja putovanja.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

Hermanos hotel 3* (sastoji se od dve potpuno odvojene zgrade) smešten je u starom evropskom delu Aksaray. U blizini se nalazi Kapali Čaršija gde možete uživati u šopingu a od istorijskog dela Istanbula i trga Sultanahmet udaljeni je oko 4 km, na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Plava Džamija, Topkapi palata). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom.

U svom sastavu hotel ima restoran, bar i wi fi. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa dodatnim krevetom i opremljene su klimom, Tv-om, mini barom (dodatno se plaća) i kupatilom sa kadom ili tuš kabinom. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka posle 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Doručak u hotelu se služi nabazi švedskog stola. (postoji mogućnost izmene načina služenja doručka zbog trenutne situacije prouzrokovane Covid-19 virusom)

Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, wifi, klima uređaj…)

Fakultativni izleti:

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije i sl. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Agencija nije odgovorna ukoliko se promene cene ulaznica na lokalitetima u mementu dolaska na destinaciju.

– Obilazak lokaliteta i razgledanje grada sa lokalnim vodičem (Antičkog hipodroma, Topkapi, Plava Džamija, Aja Sofija) – 35€,
– Obilazak palate Dolmabahče (obilazak centralnog dela sa ulaznicom) – 30€,
– Krstarenje Bosforom – 20€,
– Tursko veče – 30€.

Aranžman ne sadrži:

 • Putno zdravstveno osiguranje i Covid osiguranje,
 • Individualni troškovi tokom boravka,
 • Fakultativni izleti.
 • Fakultativna mogućnost polaska iz Novog Sada i Zrenjanina, doplata za transfer 15 EUR po osobi (minimalan broj putnika za realizaciju transfera je 8).
 • Doplata za smeštaj u 1/1 (jednokrevetnoj) sobi je 56 eur. – NA UPIT

Način plaćanja:

 • 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.
 • Čekovima gradjana: 50% akontacija, ostatak u jednakim mesečnim ratama do 10.12.2021. Čekovi mogu biti datumirani samo na datume 01., 05. i 10. u mesecu.
 • Administrativna zabrana: 50% akontacija, ostatak do 10.12.2021
 • Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak na najviše šest mesečnih rata, ali najkasnije do 10.12.2021.
 • Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

Napomene:

Zbog trenutne situacije prouzrokovane virusom COVID postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu dostupni u terminu boravka ili da neki od lokaliteta na destinaciji rade sa izmenjenim radnim vremenom ili budu zatvoreni i agencija ne snosi odgovornost za bilo kakve promene ovog tipa.
Važno obaveštenje za ulazak u Tursku – online formular. Sve informacije o ulasku u Tursku i povratku u Srbioju kožete pronaći i na našem sajtu. Usovi ulaska se stalno menjaju pa molimo putnike da se i sami raspitaju o uslovima putovanja u ambasadi Turske.
Putnici koji putuju u Tursku biće u obavezi da popune online formular u roku od 72 sata pre putovanja. Formular se nalazi na sajtu: https://register.health.gov.tr. Ova odluka na snazi je od 15.03.2021.
Svi putnici su u obavezi da popunjen formular saučuvaju u svom mobilnom telefonu ili da ga odštampaju. Za ulazak u Republiku Tursku do daljnjeg je neophodan negativan PCR test ne stariji od 72h ili negativan antigenski test ne stariji od 48h od trenutka putovanja.
Sprovođenje svih programa putovanja agencije BARCINO TOURS zavisi od epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Republike Srbije, krajnje destinacije kao i države tranzita. Važno je napomenuti da su moguće izmene uslova za realizaciju putovanja, u smislu ukidanja pojedinih mera ili uvođenje novih, od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja. Za realizaciju putovanja, relevantni su uslovi putovanja važeći na dan početka putovanja. Uvođenje novih epidemioloških mera koje ne isključuju realizaciju putovanja na ugovoreni način, ne može biti osnov za otkaz ugovorenog putovanja od strane putnika. U cilju realizacije ugovorenog putovanja svi putnici su u obavezi da prihvate i poštuju sve državne mere važeće na dan početka putovanja.
Obzirom na epidemiološku situaciju prouzrokovanu virousom COVID 19, sve destinacije se vode protokolima i pravilima koje je predložila Svetska zdravstvena organizacija.
Svaki pojedinac je pozvan da poštuje mere za sprečavanje korona virusa, a sve u cilju očuvanja ličnog zdravlja kao i zdravlja drugih ljudi.
Na samom aerodromu, tokom trajanja leta u avionu kao i u prevoznom sredstvu tokom transferera na destinaciji svi putnici su u obavezi da nose zaštitne maske. Na pasoškoj kontroli zbog potvrde identiteta putnici su obavezni da skinu masku. Moguće je beskontaktno merenje temperature pre ulaska u avion na pojedinim aerodromima.
Na svim destinacijama u svim askpektima, primenjuju se mere fizičke i socijalne distance, tako da osobe koje ne pripadaju istoj grupi putnika, kao što su porodice ili osobe koje putuju zajedno, mogu da zadrže rastojanje od najmanje 2 m. Nasumično testiranja putnika na destinaciji je takođe moguće.
Na aerodromima, u svim smeštajnim objektima i svim drugim javnim punktovima biće dostupna sredstva dezinfekcije.
Upotreba klima uređaja sa redovnim uplivom svežeg vazduha, deo je obavezne procedure kao i provetravanje zatvorenih prostorija. Između korišćenja biće dezinfikovane sve kontaktne površine , dok će se vozila kojima se obavlja transfer putnika takođe redovno provetravati.
Posle svake upotrebe ležaljki i suncobrana na bazenima i plažama obavezna je dezinfekcija. Predviđeno rastojanje između suncobrana je od 4 m i rastojanje između ležaljki je od 2 m. U skladu sa propisanim količinama koje odobrava Svetska zdravstvena organizacija, biće izvršeno hlorisanje svih bazena i drugih vodenih površina u okviru objekata. Svim putnicima se savetuje nošenje sopstvenih peškira za plažu.
Za maksimalno bezbedan boravak, primenjivaće se sve mere i protokoli u svim hotelskim i apartmanskim objektima. Kompletno osoblje dužno je da nosi zaštitne maske. U cilju što manjeg kontakta sa gostima svi zaposleni prošli su odgovarajuće obuke. Prijava na recepcijama hotela biće sprovedena uz minimalni kontakt i maksimalnu predostrožnost. Specijani protokoli biće primenjeni ukoliko se primete bilo kakvi znaci bolesti.
Osoblje hotela dužno je da izvrši dezinfekciju svih ključeva i kartica, dok će beskontaktno elektronsko prijavljivanje i odjava na recepciji biti predviđeno za pojedine objekte. Propisano rastojanje od 2 m između stolova u barovima i restoranima biće obavezno. Ishrana gostiju po principu samoposluživanja biće regulisana postavljanjem zaštitnih barijera, dok će osoblje biti zaduženo za serviranje hrane. Neki objekti imaće izmenjeni sistem posluživanja hrane i pića. Gosti prvi dan boravka ulaze u predhodno dezinfikovane smeštajne jedinice. Pojedini mini klubovi za decu radiće sa smanjenim kapacitetima , dok u pojedinim objektima uopšte neće biti otvoreni. Kako bi kontakata sa gostima bilo što manje, održavanje higijene smeštajnih jedinica biće na zahtev gostiju.
Objekti imaju pravo izmene koncepta bez predhodne najave za koje organizator putovanja ne snosi odgovornost, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije. Svi opisi objekata iz ponude Barcino Toursa su pravljeni u trenutku objavljivanja programa putovanja za leto 2021 i informativnog su karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se mere sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih.
Zakon o zdravstvenom osiguranju, član 114, pokriva lečenje naših državljana koji imaju regulisanu zdravstvenu zaštitu u Srbiji (uredne zdravstvene knjižice), da se mogu lečiti za vreme privremenog boravka u inostranstvu o trošku svog srpskog zdravstvenog osiguranja. Da bi osigurana lica ostvarila pravo na korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu:
*u zemljama sa kojima R. Srbija ima zaključene sporazume o specijalnom osiguranju potrebno je da pre polaska na put pribave dvojezični obrazac (osim Poljske i V. Britanije za koje je potreban samo dokaz o osiguranju i putna isprava;
Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Turske.
Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Turske.
Od 01. januara 2015. godine državljani koji ulaze u R. Tursku potrebno je da poseduju  pasoš čiji je rok važenja najmanje 60 dana duži od dana isteka vize ili dozvole boravka, odnosno dozvoljenog boravka bez vize (bezvizni boravak za naše građane je 90 dana u periodu od 6 meseci), što znači da rok važenja putne isprave mora biti najmanje 150 dana, tj. 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku.
Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
zbog poštovanja satnice i programa putovanja ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu zbog regulisanja povraćaja sredstava, po osnovu “tax free”
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima. Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Svi dodatni koferi, veće kese se naplaćuju po tarifi prevoznika. Program br. 1, cenovnik br. 1 od 21.09.2021.
Program je rađen na bazi minimum 50 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz je 5 dana pre početka putovanja. Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours, Vrnjačka Banja, MB: 20106182, Licenca OTP 453/2020 A25 od 02.12.2020. Eurojt nastupa u svojstvu posrednika. Web sajt www.eurojet.rs i Opšti Uslovi Putovanja Barcino Tours-a su sastavni deo ovog cenovnika.

Pošaljite nam Vaš utisak:

Home
Promo ponude
Kontakt