Kapadokija

Termin putovanja: 26.04.2022. - 03.05.2022. POLUPANSION, HOTELI 4* i 5*

Doživite magiju Turske na putu koji nikada neće biti zaboravljen... U zemlji vila... lepih konja... najlepših pejzaža na svetu koji podsećaju na površinu Meseca... u zemlji koja je kolevka hrišćanstva... Ako volite Tursku, onda ćete obožavati Kapadokiju...

  • Ruta
  • Ankara
  • Kapadokija
  • Konja
  • Pamukale
  • Bursa

Plan i program:

1. dan 26.04. : BEOGRAD – NIŠ

Polazak autobusom iz Beograda u popodnevnim časovima sa parkinga 25. maj, oko 13.00h. Dolazak u Niš. Polazak iz Niša u popodnevim časovima ispred megamarketa DIS oko 16.30h (tačna satnica putovanja biće potvrđena jedan dan pred put). Nastavak vožnje kroz Bugarsku sa usputnim zadržavanjem radi obavljanja graničnih formalnosti i odmora…

2. dan 27.04.:  ANKARA

Dolazak u Ankaru u podnevnim časovima. Razgledanje Ankare – glavnog grada Republike Turske sa lokalnim turističkim vodičem. Nakon toga organizovana poseta Mauzoleju Ataturka – osnivača savremene Turske. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Organizovana popodnevna poseta trgovačkom centru u Ankari. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan 28.04.:  ANKARA – KAPADOKIJA

Doručak. Nakon doručka fakultativna poseta Muzeju Anadolijskih civilizacija gde su izloženi eksponati od paleolita do danas. Muzej je pre par godina dobio titulu prvog muzeja Evrope. Povratak u hotel po ostatak grupe i polazak za Kapadokiju – područje poznato po reljefnim oblicima formiranim pre desetinu hiljada godina nakon istovremene erupcije dva vulkana (Ercisse i Hasanda). Kapadokija se pominje i u Bibliji. Rani hrišćani su se naselili u toj oblasti da bi slobodno propovedali svoju religiju. Pod jakim uticajem vode i vazduha nastale su ove čudne forme – čuda prirode. Usputna pauza na drugom po veličini slanom jezeru u Turskoj – Tuz Goli, dolini Kamila i poseta radionici za izradu keramike. Dolazak u Kapadokiju. U popodnevnim časovima smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan 29.04.:  KAPADOKIJA

U ranim jutarnjim časovima, pre izlaska sunca, odlazak do mesta poletanja balona. Let zavisi od vremenskih uslova i vetra. Svi putnici koji budu želeli samo da vide veličanstvene prizore, moći će da prate sa vidikovca njihov let, dok je za sve ostale fakultativno organizovan nezaboravan let balonom. Ovu uspomenu ćete, bez preterivanja, pamtiti i prepričavati čitavog života. Povratak u hotel. Doručak. Nastavak obilaska. Fakultativno razgledanje oblasti Kapadokije sa lokalnim vodičem: Tvrđava Učisar (podseća na tvrdjave gradjene ljudskom rukom, a zapravo je kamena kreacija prirode, smeštena na visokom vidikovcu iznad Kapadokije sa predivnim pogledom), Goreme open air muzeja, dolina Zelve… Povratak u hotel. Večera. Fakultativno: Organizovan odlazak na tursko veče sa bogatim muzičkim programom i neograničenom konzumacijom pića i salata. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan 30.04.:  KONJA – PAMUKALE

Doručak. Odlazak grupe u Konju. Dolazak u popodnevnim satima. Poseta muzeju Mevlana – osnivača plesa Derviša, Aladdin džamije i medresa Karataj sa lokalnim vodičem. Slobodno vreme do polaska za Pamukale. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan 01.05.:  PAMUKALE – BURSA

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Hijerapolisa, antičkog grada i čuvenih terasa sa termalnim vodama – travertine, kao i Karahayit sela sa „crvenom vodom“.  Nezaobilazna šetnja po čudesnim stenama Pamukala. Po slobodnom izboru kupanje u Kleopatrinom bazenu, korišćenje se plaća na licu mesta.  Slobodno vreme do polaska za Bursu. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan 02.05:  BURSA – NIŠ – BEOGRAD

Doručak. Razgledanje Burse sa lokalnim vodičem: Velika džamija “Ulu džamija”, trg sa predivnim pogledom u Bursi gde su grobovi osnivača Osmanskog carstva, Osman bega i sultana Orhan Bega. Bursa je stari grad Osmanlijskog carstva. Čak je i papa ovde posetio grob Nasradin hodže, poznatog turskog satiričara. Slobodno vreme za individualne šetnje i kupovinu. Oko podneva polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim stajanjem radi odmora grupe i obavljanja carinskih formalnosti.

8. dan 03.05.:  NIŠ – BEOGRAD

Dolazak grupe u Niš i Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA po osobi iz Beograda i Niša: 245

VAŽNA NAPOMENA: Za putovanje u Tursku putna isprava/pasoš mora važiti najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja!!! Molimo putnike koji nisu spremni za put od preko 3500 km da ne uplaćuju aranžman. Molimo putnike da se informišu o COVID uslovima putovanja u Tursku.

Aranžman sadrži:

Prevoz i smeštaj:

– Prevoz visokopodnim autobusom turističke klase (TV, klima, DVD) na relaciji prema programu iz Beograda

– Smeštaj u 1/2 i 1/3 hotelima na bazi 5 polupansiona:
Polupansion (doručak i večera) u hotelu sa 4* u Ankari/ hotel Sergah 4* http://sergah-hotel.hotelinankara.net/en/ ili slični;
Dva polupansiona (doručak i večera) u hotelu sa 4* u Kapadokiji/Perisia Hotel 5* http://www.perissiahotel.com/ ili By Cappadocia Hotel 5* http://www.bycappadociahotel.com/ ili slični;
Jedan polupansion (doručak i večera) u hotelu sa 4* u Pamukale/Hierapark Thermal Park 4* – http://hierapark-thermal-spa-hotel-pamukkale.pamukkale.hotels-tr.net/en/ ili Pam Thermal Hotel 5* – https://www.pamthermal.com/index-en.html ili slični;
Jedan polupansion (doručak i večera) u hotelu sa 4* u Bursi/Tiara Thermal Hotel 4*+ – http://www.tiaratermal.com/ ili slični;

Tačan spisak hotela ćemo znati nakon što se formira grupa. Trokrevetne sobe se sastoje iz francuskog ležaja i jednog singl ležaja.

– Lokalni turistički vodič u Ankari, Kapadokiji, Konji, Pamukale i Bursi na engleskom sa prevodom na srpski jezik;

– Razgledanja prema programu;

– Usluge turističkog pratioca za vreme trajanja aranžmana;

– Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne sadrži:

– Poseta Anadolskom muzeju u Ankari sa lokalnim vodičem – 15 €/po osobi;
– PAKET ULAZNICA i poseta: Muzej Open air Goreme/Kapadokija+ Učisar tvrđava/Kapadokija + dolina Zelve/Kapadokija + podzemni grad Derinkuju/Kapadokija + Muzej Mevlane/Konja: 45 €/po osobi;
– Tursko veče u Kapadokiji sa bogatim muzičkim programom – od 25 €/po osobi do 45€/po osobi, cena zavisi od broja prijavljenih putnika;
– Hijerapolis/Pamukale – 17 €/po osobi;
– Ekskluzivna prilika za letenje balonom nad Kapadokijom (izlet će se realizovati u ranim jutarnjim časovima ukoliko prilike za letenje budu u redu) trenutna cena oko 80-135 €/po osobi; Obavezna prijava u agenciji zbog rezervacije mesta u balonu i dobijanja konačne cene i organizacija se radi isključivo preko lokalnog partnera.
– Putno zdravstveno osiguranje;
– Fakultativna mogućnost polaska iz Novog Sada, doplata za transfer 15 €/po osobi (minimalan broj prijavljenijh je 8 putnika);
– Doplata za smeštaj u 1/1 sobi 85% od cene aranžmana;
– Ostali individualni i programom nenavedeni troškovi.

Način plaćanja:

– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.
– Čekovima gradjana: 50% akontacija, ostatak u jednakim mesečnim ratama (maksimalan broj rata je 6) do 01.10.2022. uz mesečno uvećanje svake rate za 2% na ime troškova obrade čekova. Čekovi mogu biti datumirani samo na datume 01., 05. i 10. u mesecu.
– Administrativna zabrana: 50% akontacija, ostatak do 01.10.2022. uz mesečno uvećanje svake rate za 2% na ime troškova obrade administrativne zabrane (maksimalan broj rata je 6).
– Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak na najviše šest mesečnih rata, ali najkasnije do 01.10.2022.
– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Napomene:

VAŽNA NAPOMENA: Za putovanje u Tursku putna isprava/pasoš mora važiti najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja!!! Molimo putnike koji nisu spremni za put od preko 3500 km da ne uplaćuju aranžman.

Ostale napomene:

Ostale napomene:

– Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) – Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije – Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…) – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja –  Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi – Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici zbog TAX FREEa.

-Za ulazak u Republiku Tursku do daljnjeg je neophodan negativan PCR test ne stariji od 72h ili negativan antigenski test ne stariji od 48h od trenutka putovanja ili potvrda o revakcinaciji ili pozitivan serološki test da je osoba koja putuje prebolovala Covid-19 u poslednjih 6 meseci.

Program je radjen na bazi minimum 50 putnika. U slučaju nedovoljnog broj aputnika, rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja ili agencija preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom. Cenovnik broj 1 od 21.03.2022.

Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours, Vrnjačka Banja, MB: 20106182, Licenca OTP 183/2021 kategorija A od 19.12.2021. Eurojt nastupa u svojstvu posrednika. Web sajt www.eurojet.rs i Opšti Uslovi Putovanja Barcino Tours-a su sastavni deo ovog cenovnika.

Pošaljite nam Vaš utisak:

Home
Promo ponude
Kontakt