Kapadokija

Termini putovanja: 08.11.2021-15.11.2021. - Usluga polupansion u hotelima sa 4* i 5*

Osetite čari Turske u jednom od najpoznatijih destinacija i uživajte u nestvarno lepim prizorima!

  • Ruta
  • Ankara
  • Kapadokija
  • Konja
  • Pamukale
  • Bursa

Plan i program:

1. dan 08.11.2021: BEOGRAD – NIŠ

Polazak autobusom iz Beograda u popodnevnim časovima sa parkinga 25. maj, oko 13.00h. Dolazak u Niš. Polazak iz Niša u popodnevim časovima ispred megamarketa DIS oko 16.30h (tačna satnica putovanja biće potvrđena jedan dan pred put). Nastavak vožnje kroz Bugarsku sa usputnim zadržavanjem radi obavljanja graničnih formalnosti i odmora…

2. dan 09.11.2021:  ANKARA

Dolazak u Ankaru u podnevnim časovima. Razgledanje Ankare – glavnog grada Republike Turske sa lokalnim turističkim vodičem. Nakon toga organizovana poseta Mauzoleju Ataturka – osnivača savremene Turske. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Organizovana popodnevna poseta trgovačkom centru u Ankari. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan 10.11.2021:  ANKARA – KAPADOKIJA

Doručak. Nakon doručka fakultativna poseta Muzeju Anadolijskih civilizacija gde su izloženi eksponati od paleolita do danas. Muzej je pre par godina dobio titulu prvog muzeja Evrope. Povratak u hotel po ostatak grupe i polazak za Kapadokiju – područje poznato po reljefnim oblicima formiranim pre desetinu hiljada godina nakon istovremene erupcije dva vulkana (Ercisse i Hasanda). Kapadokija se pominje i u Bibliji. Rani hrišćani su se naselili u toj oblasti da bi slobodno propovedali svoju religiju. Pod jakim uticajem vode i vazduha nastale su ove čudne forme – čuda prirode. Usputna pauza na drugom po veličini slanom jezeru u Turskoj – Tuz Goli, dolini Kamila i poseta radionici za izradu keramike. Dolazak u Kapadokiju. U popodnevnim časovima smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan 11.11.2021:  KAPADOKIJA

U ranim jutarnjim časovima, pre izlaska sunca, odlazak do mesta poletanja balona. Let zavisi od vremenskih uslova i vetra. Svi putnici koji budu želeli samo da vide veličanstvene prizore, moći će da prate sa vidikovca njihov let, dok je za sve ostale fakultativno organizovan nezaboravan let balonom. Ovu uspomenu ćete, bez preterivanja, pamtiti i prepričavati čitavog života. Povratak u hotel. Doručak. Nastavak obilaska. Fakultativno razgledanje oblasti Kapadokije sa lokalnim vodičem: Tvrđava Učisar (podseća na tvrdjave gradjene ljudskom rukom, a zapravo je kamena kreacija prirode, smeštena na visokom vidikovcu iznad Kapadokije sa predivnim pogledom), Goreme open air muzeja, dolina Zelve… Povratak u hotel. Večera. Fakultativno: Organizovan odlazak na tursko veče sa bogatim muzičkim programom i neograničenom konzumacijom pića i salata. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan 12.11.2021:  KONJA – PAMUKALE

Doručak. Odlazak grupe u Konju. Dolazak u popodnevnim satima. Poseta muzeju Mevlana – osnivača plesa Derviša, Aladdin džamije i medresa Karataj sa lokalnim vodičem. Slobodno vreme do polaska za Pamukale. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan 13.11.2021:  PAMUKALE – BURSA

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Hijerapolisa, antičkog grada i čuvenih terasa sa termalnim vodama – travertine, kao i Karahayit sela sa „crvenom vodom“.  Nezaobilazna šetnja po čudesnim stenama Pamukala. Po slobodnom izboru kupanje u Kleopatrinom bazenu, korišćenje se plaća na licu mesta.  Slobodno vreme do polaska za Bursu. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan 14.11.2021:  BURSA – NIŠ – BEOGRAD

Doručak. Razgledanje Burse sa lokalnim vodičem: Velika džamija “Ulu džamija”, trg sa predivnim pogledom u Bursi gde su grobovi osnivača Osmanskog carstva, Osman bega i sultana Orhan Bega. Bursa je stari grad Osmanlijskog carstva. Čak je i papa ovde posetio grob Nasradin hodže, poznatog turskog satiričara. Slobodno vreme za individualne šetnje i kupovinu. Oko podneva polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim stajanjem radi odmora grupe i obavljanja carinskih formalnosti.

8. dan 15.11.2021:  NIŠ – BEOGRAD

Dolazak grupe u Niš i Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA po osobi iz Beograda i Niša: 239

VAŽNA NAPOMENA: Za putovanje u Tursku putna isprava/pasoš mora važiti najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja! Molimo putnike da se informišu o COVID uslovima putovanja u Tursku.

Aranžman sadrži:

Prevoz i smeštaj:

– Prevoz visokopodnim autobusom turističke klase (TV, klima, DVD) na relaciji prema programu iz Beograda

– Smeštaj u 1/2 i 1/3 hotelima na bazi 5 polupansiona:
Polupansion (doručak i večera) u hotelu sa 4* u Ankari/ hotel Sergah 4* http://sergah-hotel.hotelinankara.net/en/ ili slični;
Dva polupansiona (doručak i večera) u hotelu sa 4* u Kapadokiji/Perisia Hotel 5* http://www.perissiahotel.com/ ili By Cappadocia Hotel 5* http://www.bycappadociahotel.com/ ili slični;
Jedan polupansion (doručak i večera) u hotelu sa 4* u Pamukale/Hierapark Thermal Park 4* – http://hierapark-thermal-spa-hotel-pamukkale.pamukkale.hotels-tr.net/en/ ili Pam Thermal Hotel 5* – https://www.pamthermal.com/index-en.html ili slični;
Jedan polupansion (doručak i večera) u hotelu sa 4* u Bursi/Tiara Thermal Hotel 4*+ – http://www.tiaratermal.com/ ili slični;

Tačan spisak hotela ćemo znati nakon što se formira grupa. Trokrevetne sobe se sastoje iz francuskog ležaja i jednog singl ležaja.

– Lokalni turistički vodič u Ankari, Kapadokiji, Konji, Pamukale i Bursi na engleskom sa prevodom na srpski jezik;

– Razgledanja prema programu;

– Usluge turističkog pratioca za vreme trajanja aranžmana;

– Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne sadrži:

– Poseta Anadolskom muzeju u Ankari sa lokalnim vodičem – 15 €/po osobi;
– PAKET ULAZNICA i poseta Muzeju Open air Goreme/Kapadokija+ Učisar tvrđava/Kapadokija + dolina Zelve/Kapadokija + podzemni grad Derinkuju/Kapadokija + Muzej Mevlane/Konja: 45 €/po osobi;
– Tursko veče u Kapadokiji sa bogatim muzičkim programom – od 25 €/po osobi do 45€/po osobi, cena zavisi od broja prijavljenih putnika;
– Hijerapolis/Pamukale – 17 €/po osobi;
– U Kapadokiji imate jedinstvenu priliku da letite balonom i posmatrate Kapadokiju iz ptičije perspektive (izlet će se realizovati u ranim jutarnjim časovima ukoliko prilike za letenje budu u redu) trenutna cena oko 80-135 €/po osobi; Neophodno je da se za ovaj izlet prijavite u agenciji zbog rerezervacije mesta u balonu i dobijanja konačne cene, jer se organizacija radi isključivo preko lokalnog partnera.
– Putno zdravstveno osiguranje;
– Fakultativna mogućnost polaska iz Novog Sada, doplata za transfer 15 €/po osobi (minimalan broj prijavljenijh je 8 putnika);
– Doplata za smeštaj u 1/1 sobi 85% od cene aranžmana;
– Ostali individualni i programom nenavedeni troškovi.

Način plaćanja:

– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.
– Čekovima gradjana: 50% akontacija, ostatak u jednakim mesečnim ratama (maksimalan broj rata je 6) do 01.04.2022. uz mesečno uvećanje svake rate za 2% na ime troškova obrade čekova. Čekovi mogu biti datumirani samo na datume 01., 05. i 10. u mesecu.
– Administrativna zabrana: 50% akontacija, ostatak do 01.04.2022. uz mesečno uvećanje svake rate za 2% na ime troškova obrade administrativne zabrane (maksimalan broj rata je 6).
– Korisnici Banca Intesa kreditnih kartica aranžmane mogu plaćati i na rate, bez kamate, tako što bi 50% akontacije platili odmah, a ostatak na najviše šest mesečnih rata, ali najkasnije do 01.04.2022.
– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Napomene:

Napominjeno da je za putovanje u Tursku neophodna putna isprava (pasoš) koji mora važiti najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja! Molimo putnike koji nisu spremni za put od preko 3500 km da ne uplaćuju aranžman.

Ostale napomene:

– Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) – Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja –  Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi – Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici zbog TAX FREEa.

– Program je radjen na bazi minimum 50 putnika. U slučaju nedovoljnog broj aputnika, rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja ili agencija preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom. Cenovnik broj 1 od 22.03.2021.

– Zbog trenutne situacije prouzrokovane virusom COVID postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu dostupni u terminu boravka ili da neki od lokaliteta na destinaciji rade sa izmenjenim radnim vremenom ili budu zatvoreni i agencija ne snosi odgovornost za bilo kakve promene ovog tipa.

– Važno obaveštenje za ulazak u Tursku – online formular. Sve informacije o ulasku u Tursku i povratku u Srbioju kožete pronaći i na našem sajtu. Usovi ulaska se stalno menjaju pa molimo putnike da se i sami raspitaju o uslovima putovanja u ambasadi Turske.

– Putnici koji putuju u Tursku su u obavezi da popune online formular u roku od 72h pre putovanja. Formular se nalazi na sajtu: https://register.health.gov.tr. Ova odluka na snazi je od 15.03.2021.
Svi putnici su u obavezi da popunjen formular saučuvaju u svom mobilnom telefonu ili da ga odštampaju. Za ulazak u Republiku Tursku do daljnjeg je neophodan negativan PCR test ne stariji od 72h ili negativan antigenski test ne stariji od 48h od trenutka putovanja.

– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

– Organizator ovog putovanja je T. A. Barcino Tours, Vrnjačka Banja, MB: 20106182, Licenca OTP 453/2020 A25 od 02.12.2020. Eurojt nastupa u svojstvu posrednika. Web sajt www.eurojet.rs i Opšti Uslovi Putovanja Barcino Tours-a su sastavni deo ovog cenovnika.

Pošaljite nam Vaš utisak: