Halkidiki je veliko poluostrvo koje zauzima severni deo Egejskog mora. Popularno poluostrvo je postalo centar turizma severne Grčke. Pošto je veoma razuđeno njega čini sklop tri manja poluostrva Kasandra, Sitonija i Atos . Poluostvro Kasandra pripada takozvanom prvom prstu Halkidikija. Kasandra je oblast sa velikim kulturno istorijskim nasleđem. Nea Kalikratiju je izgradio kralj Makedonije  Antionos Gonatas još u drevna vremena. Njegovo ime je bilo Antigona, i predstavlja centar katolika i varvara. U blizini  Nea Kalikratije pronađen je čuveni sarkofag sa isklesanim figurama i predstavlja dokaz koji spaja Stari i Novi Zavet. Preporuka svim turistima jeste da obavezno obiđu kanal Potidea i Hram Zevsa Amona.

Kasandra, najomiljeniji krak Halkdikija i ove godine vam pruža idelanu ponudu za odmor. Kombinacija kristalno čistog mora, zelenila, peščanih plaža i dobrog provoda je uvek dobitna.  Danas je Kasandra jedna od omiljenih destinacija za turiste koji odaberu da provedu letovanje u Grčkoj Bogata je mirišljavom vegetacijom i umirujućim šumama.. Brdoviti predeo sa prelepim vidikovcima, atraktivnim plažama, blagom klimom i bogatom ponudom, decenijama unazad prvi je izbor velikog broja turista iz Srbije za leto u Grčkoj. Ovim malim živopisnim rajem biće očaran svako ko ga poseti. Plaže Kasandre su poznate kako među našim turistima tako i u svetu. Većina njih nosi plavu zastavicu kao obeležje čistog I mirnog mora. Najstarije mesto na Halkidikiju je Kasandros koje obiluje divnim kamenim kućicama I tradicionalnim tavernama.

Dok ste na Sitoniji tkrićete da je svako mesto koje obidjete jedinstveno i zavodljivo.Sitonija je srednje poluostrvo I čuveno je po dugim peščanim plažama, bujnoj vegetaciji I noćnim životom. Na Sitoniji ćete naći neke od najlepših plaža u Grčkoj. Zadivljujuće slike ahitekture kuća i crkava, plaže ispunjene borovima i staze ukrašene cvećem ostaće duboko u Vašim uspomenama.

Atos ili  “planina-crkva” hrišćanske pravoslavne religije stare hiljadama godina, poznatiji pod nazivom Sveta Gora, sklonište je Vizantijskim manastirima, monasima, moliocima.Atos je poznat po svom južnom delu koji ima spostvenu autonomuju i pod juresdikcijom crkve i naziva se Agios Oros ili Sveta Gora. Svako od njih je posebna priča za sebe, podjednako atraktivno našim turistima za letovanje već godinama unazad.

Home
Promo ponude
Kontakt