Početna Blog

Hanioti

Hanioti je poznato grčko letovalište gde iz četinarskih šuma ulaziš u dugu peščanu plažu koje se smatra nejlepšim turističkim mestom prvog prsta. Hanioti je smešten na unutrašnjoj  istočnoj strani poluoostrva Kasandra.

Hanioti

HANIOTI

 

 

Hanioti je poznato grčko letovalište gde iz četinarskih šuma ulaziš u dugu peščanu plažu koje se smatra nejlepšim turističkim mestom prvog prsta. Hanioti je smešten na unutrašnjoj  istočnoj strani poluoostrva Kasandra. Ovo je užurbano mesto koje karakterišu predivne peščane plaže koje će vam pružiti hladovinu u vrelim danima a parkovi  koji su puni zelenila se nalaze pored mora. Plaža je malo šira nego u Pefkohoriju sa sitnim šljunkom ili krupnim peskom dok je more kao sa razglednice.

Sve plaže su nagrađene plavom zastavicom. Iz plažnih barova  pruža vam se pogled na poluostvro Sitoniju i planinu Atos koja se nalazi na Svetoj Gori. Zahvaljujući geografskom položaju i ruži vetrova turistima je omogućeno jederenje na dasci kao i skijanje na vodi.U samom centru se nalazi veliki trg u kome je centar dešavanja. Između belih kuća i uskh ulica dolazite do pravoslavne crkve kao što je Crkva Svetog Jovana Zlatouskog. Tu se pruža i pogled na Toronski zaliv.  Na samom trgu nalazi se mnoštvo prodavnica, taverni, restorana , barova , prodaju se rimljanke i bojene pločice. Centralni trg sa fontanom je najveća atrakcija u koga se sliva čak šest ulica u Haniotiju. Sve te ulice su pretvorene u pešačku zonu, u kojoj uveče nema saobraćaja.

Za svu omladinu željnu noćnog života, postoje i noćni klubovi koji obećavaju dobar provod uz komercijalnu grčku muziku.U Haniotiju možete da pronađete veliki broj kvalitetnih vila sa studijima i apartmanima koji se nalaze na samoj plaži. Jedna od najpopularnijih plaža istočne obale Kasandre se nalazi upravo u okolini mesta a to je Xenia. Ona je poznata i pod nazivima zlatna plaža ili Chrousso beach.Hanioti je jedno mondensko letovalište, što je najbitnije dostupno je svima. Turisti uglavnom biraju Hanioti zbog mirnog mora, prelepih plaže, drveća borova i zelenih parkova. Dok ste ovde ne zaboravite da probate ukusne plodove mora. Ljubazni konobari vas već ispred restorana dočekuju sa osmehom i pozivaju da isprobate baš njihove specijalitete. Nemojte da zaboravite da pri kraju svog letovanja kupite originalne suvenire za svoje najbliže.

Ponuda smeštaja u Haniotiju

Home
Promo ponude
Kontakt