Početna Blog

Nea Moudania

Nea Moudania, sa oko 20.000 stanovnika, okružena četinarskim šumama i maslinjacima jedna je od najvećih i najlepših gradova na Halkidikiju.

1 min
Nea Moudania

Saznajte više o mestašcu Nea Moudania

Nea Moudania je nekada bilo  malo ribarsko selo, sve do 1923.godine kada su se doselile izbeglice iz tadašnje Male Azije. Oni su tada na mestu po imenu “Karghi limani ” koje u prevodu znači luka bez vetra, počeli iznova da grade naselje koje ubrzo postaje velika trgovačka luka.

Danas, ovo prelepo mesto, sa oko 20.000 stanovnika, okruženo četinarskim šumama i maslinjacima jedan je od najvećih i najlepših gradova na Halkidikiju. Na 65 km od Soluna i na raskrsnici puteva ka Kasandri i Sitoniji, lokacija ovog grčkog letovališta je veoma zahvalna.

Većina dešavanja i najveća gužva, posebno u večernjim satima odvija se na trgu u centru koji je pun kafića i prodavnica. Prepoznatljivi simbol grada jeste moderna i velelepna crkva Panagia Korifini. Ponos i dika ovog gradića je amfiteatar na otvorenom – gde se leti održavaju važni koncerti. Gradić je kao stvoren za odmor uz:

  • barove
  • restorane
  • taverne na obali mora.

Nea Moudania ima prelepe parkove, popločano šetalište, marinu, veliku peščanu plažu,i sve što vam tokom boravka na moru može biti potrebno.

Kada je šoping u pitanju, Nea Moudania je poznata  po velikom izboru. Osim klasičnog šopinga suvenira, garderobe, lokalnih proizvoda, u gradu se nalazi veliki Lidl koji se smestio na ulazu u Nea Moudaniu. Nedaleko je i velika radnja poznatog lanca Jumbo, dok su supermarketi Masutis i Galaksijas bliže centru, u Bulevaru Elefteria. Tu se sredom održava pijaca voća i povrća, kao i lokalnih proizvoda poput vina, masline, sira, ali i garderobe. Osim šopinga u gradu, lako se možete uputiti bilo autom, bilo gradskim prevozom, put Soluna, gde je šoping daleko poznat.

Nea Moudania je grad koji može pružiti kvalitetan odmor svima. Za svoj odmor ga biraju kako mlađi, tako i stariji, a i porodice sa decom. Dobra plaža, sadržajno mesto, mnogobrojne aktivnosti, čine da ovaj grad bude popularan među različitim tipovima turista.

Home
Promo ponude
Kontakt