Početna Blog Wellness & Spa

Bled

Bled, na 50km severozapadno od Ljubljane, poznato jezero i malo ostrvo u sredini sa crkvom Uspenja presvete Bogorodice iz 16. veka, belim tornjem i ostacima staroslovenskog groblja. Okružen Julijskim Alpima i bujnim zelenilom predstavlja najprepoznatljiviju sliku Slovenije, koja privlači mnogobrojne turiste.

1 min
Bled

Nezaboravni Bled – savršeno mesto za odmor

Sigurno da već godinama gledate fotografije ovog fenomenalnog mesta i maštate o vožnji čamcem po jezeru. Možda je baš sada savršen trenutak da sa voljenom osobom, porodicom ili prijateljima posetite ovo bajkovito mesto. Savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice čine Bled idealnom turističkom destinacijom.

Stari zamak, jezero i ostrvce sa Vaznesenjskom crkvom u središtu čine ga nestvarnim. Bled je stekao međunarodnu slavu najviše zahvaljujući sanatorijumu koji je na njemu osnovao švajcarski stručnjak za hidropatiju Arnold Rikli, a koji je ovde živeo i radio.

Ovo je zapravo idealna vikend destinacija. Namenjena je kako mlađima tako i onim malo starijim turistima. Jednostavno Bled je prilagođen svima I oni koji imaju priluku da borave ovde zaista nemaju zamerke. Idealan je za lagane šetnje uz obalu, odličan je I za one aktivnije. Već rano ujutru videćete strastvene ljubitelje trčanja ili vožnje bicikla.

Šta obići?

Bledski zamak je nezaobilazna znamenitost i njime se ponosi čitava Slovenija. Najstraiji je dvorac u ovoj zemlji. Ovde se nalazi muzej koji govori o istorijskom razvoju ove pokrajine. Tu je vinarija, galerija, kovačnica, suvenirnica kao i fenomenalan restoran. Sa vrha se pruža nestavran pogleda, pa nemojte propustiti priliku da napravite dobru fotogafiju.

Ako žeite da se vozite čamcem, možete to na dva načina. Prvi je da iznajmite čamac i samostalno veslate i time imate nezaboravno iskustvo, ili se možete voziti u čuvenim čamcima “ Pletna”.

Ukoliko ste došli zbog wellness odmora, ovo je pravo mesto i za vas. Hoteli iz grupacije Sava Hotels & Resort su definitivno najbolji. Plivanje u termalnim bazenima, uživanje u opuštajućoj masaži učiniće da se osećate kao u raju.

Po čemu je još Bled poznat?

Ovo je jedan od najpoznatijih lokacija za održavanje kongresa kako zbog idealne lokacije, odlične kuhinje, odlične infrastrukture tako i bogate tradicije. Bled je domaćin mnogih poslovnih, stručnih i državnih sastanaka kao i čestih sportskih manifestacija.

Kada ste već ovde iskorištite priliku da obiđete i Bohinskoo jezero koje spada u najveće prirodno jezero Slovenije. Pored brojnih prirodnih, okolina Bohinjskog jezera nudi brojne kulturno-istorijske sadržaje kao što su muzeji, spomenici, crkve. Bohinj je pravi raj za uživanje i aktivan odmor tokom cele godine. U ponudi se mogu naći brojne aktivnosti poput: planinarenja, biciklizma, trčanje, šetnje, vožnje čamcem. Jednostavno možete da se opustite i uživate u netaknutoj prirodi i planinskom vazduhu.

Ako ste rešili da posetiti Sloveniju, jako je bitno da napravite dobar plan obilaska kako biste u potpunosti osetili sve čari ove raznolike “zelene” zemlje. Neka vam Bled obavezno bude na spisku!

Home
Promo ponude
Kontakt