Početna Blog Wellness & Spa

Dolenjske Toplice

U jugoistočnom delu Slovenije, na 13 km od Novog Mesta, u sred netaknute prirode, šuma, zelenih livada i proplanaka, već vekovima se nalazi poznato banjsko lečilište Dolenjske Toplice

3 minuta čitanja
Dolenjske Toplice u Sloveniji

Dolenjske Toplice – deo wellness brenda Krka

Dolenjske Toplice smeštene su u jugoistočnom delu Slovenije i pripadaju najvećem wellness brendu, a to su terme Krka. Prvo kupalište datira još iz XVII veka. Savremena i moderna wellness ponuda i tradicionalni način lečenja privlače veliki broj turista iz cele Evrope. Predeo u kome su smeštene Dolenjske Toplice nudi razne mogućnosti, kao što su: biciklizam, nordijsko hodanje, staze za šetnju, vodeni sportovi na reci Krka.

Okružene brežuljcima, rekama, vinogradima ovo mesto predstavlja pravi izbor za mir i opuštanje. Prepustite se čarima wellnessa dok se opuštate u prijatnom okruženju. Od Beograda su udaljene oko 485 km.

Ovde se nalazi nekoliko izvora termalnih voda koje su bogate kalcijumom, magnezijumom i hodrogenkarbonatom. Temperature vode kreću se od 27 do 36 stepeni, i dobra je za reumatske bolesti, bolesti srca, krvnih sudova, disajnih organa i neuroloških problema.

Koje sadržaje nudi?

U Dolenjskim Toplicama nalazi se nekoliko hotela kao što su:

  • Vital
  • Kristal
  • Balnea

i drugi.

Wellness centar Balnea od skoro 10 000 kvadrata nudi razne vrste masaža i vodenih užitaka, saunu, osvežavajuće kupke i jos mnogo toga. Sastoji se od nekoliko delova: lagune, sauna centra i aura centra. U laguni se nalaze hidro i aero masaže, vodopadi, vodene zavese i gejziri u kombinaciji sa vodom u bazenima čija je temperatura od 27 do 32 stepena. Ove terme poznate su i po fantastičnom sauna centru gde se nalazi širok izbor sauni poput, finske saune, infracrvene saune, biljne saune i japanska kupka. Poseban doživljaj predstavlja zen soba gde se možete odmarati na vodenim krevetima. U Aura centaru smeštena je ambulanta za estetske zahvate, programi za mršavljenje, razne vrste terapija i masaža, kao i centar za negu tela i lica.

Možete se opustiti i u nekoj od mnogobrojnih sauna. Jedna od njih je Finska sauna koja nudi naizmenično zagrevanje i hlađenje tela sa vlažnošću vazduha od 15%. U turskoj sauni možete opustiti svoje telo u tretmanu gde je 100% vlažnost vazduha i koja pomaže u čišćenju disajnih puteva i otvaraju pora na koži. Postoji i fantastična biljna sauna gde se opuštate uz mirise lekovitog bilja. Dok u infracrvenoj sauni jačate kardiovaskularni sistem, poboljšavate metabolizam, uklanjate celulit, lečite tazna uganuća i ukočene zglobova.

Ovde imate mogućnost da vežbate meditaciju i opuštanje, i probuditi svoja čula. Uz pomoć raznolikih vežbi i seansi napunićete se energijom i pronaći unutrašnji mir i ravnotežu.

Dolenjske Toplice - aquapark na otvorenom
Home
Promo ponude
Kontakt