Početna Blog Wellness & Spa

Kranjska Gora

Kranjska Gora smeštena je na granici sa Italijom i Austrijom. Ovo je poznat ski centar u kojem se nalazi najveća skakaonica na svetu. Bilo da se odlučite da Kranjsku Goru posetite zimi ili leti nećete pogrešiti jer je priroda ovde fantastična.

2 minuta čitanja
Kranjska Gora

Kranjska Gora – vaš izbor za skijanje

Svake godine 18 ski staza različite težine oduševljava veliki broj skijaša. Preko padina Vitraca od Kranjske Gore pa do Planice protežu se žičare i ski staze na nadmorskoj visini od 800-12515 metara. Bez obzira da li ste potpuni početnik ili profesionalac u skijanju ovde sigurno možete uživati tokom zime.

Koje su atrakcije u Kranjskoj Gori?

Staze za šetnju- fantastičnae staze koje vas vode kroz pejzažne predele odakle možete uživati u posmatranju vrhova Alpa ili nacionalnog parka Triglav. Osetite pravi puls alpskog života dok udišete svež vazduh i šetate kroz netaknutu prirodu i otkrivate skivena mesta.

Jezero Jasna – mesto gde se planina ogleda u kristalnoj jezerskoj vodi. Sačinjeno od dva mala povezana veštačka jezera na ušću toka Velike i Male Pišnice. Deo oko jezera je veoma slikovit, sa uređenim pešačkim stazama.

Triglav – Triglav je simbol Slovenije. Najviši vrjh je na 2864m i do njega se možete popeti kroz doline Vrata odakle je najkraći put do vrha ili doline Krme koji je najlakši i najduži put.Na samom vrhu videćete toranj Aljžev koji je proglašen kulturno-istorijskim spomenikom. Svakao ne zaboravite da se ovde uslikate pored simbola, brontanog kozoroga.

Vodopad Peričnik – jedan od najviših vodopada Slovenije, visine 52metara. OPvde je poseban doživljaj šetnja iz vodopada.

Ruska kapela – drvena kapela koja je posvećena svetom Vladimiru. Igradili su je ruski zarobljenici u znak sećanja na preminule tokom izgradnje puta na prevoju Vršić.

Kranjska Gora noću
Home
Promo ponude
Kontakt