Početna Blog Wellness & Spa

Rimske Terme

Rimske terme - oaza mira koja vam vraća snagu i zdravlje i budi dobar osećaj. Mesto nudi relaksirajuće okruženje koje upotpunjuju lekovite vode iz Rimskog izvora i dubina Amalijana.

3 min
Rimske Terme

Opustite se se na pravi način uz Rimske Terme

Ušuškane u zelenilu ispod planina, Rimske Terme već 2000 godina grade svoju tradiciju. Smeštene su u mestu Rimske Toplice, koje ima oko 1000 stanovnika. Rimske Terme u svom starom istorijskom obliku, prvi put se spominju u pismenom dokumentu iz 1486. godine, a svoju današnju popularnost stiču 1840. godine. U godinama koje slede, ove terme su posećivale mnoge znamenite ličnosti poput čuvene engleske princeze Viktorije, Napoleonove sestre princeze Murat, Vuk Stefanović Karadžić, Car Ferninand i mnogi drugi velikani.

U periodu od 1946, posle Drugog svetskog rata, do 1991. godine, Rimskim termama rukovodi Jugoslovenska narodna armija i njene lečilišne mogućnosti su bile organičene i dostupne samo visoko rangiranim oficirima i služile vojnicima za rehabilitaciju. Tek od 2014. godine Rimske Terme postaju otvorene za javnost i usledila je njihova modernizacija.

Izvor koji napaja Rimske terme lociram je na oko 1000 metara ispod novoa zemlje, a njena lekovita dejstva iskorišćena su u medicinskom centru u okviru hotela Rimski Dvor koji je opremljen najnovijom tehnologijom koja se koristi u svrhu lečenja više od 20 vrsta bolesti.

Iz čega se sastoji ovaj kompleks?

Rimske Terme čine kompleks od sledećih zgrada:

  • Sofijin Dvor
  • Rimski Dvor
  • Zdraviliški dvor 
  • Vila Sisi.

Svaka zgrada je jedinstvenog enterijera, a opet se skladno uklapaju u celinu koju čine ove terme.

Sofijin dvor – opremljen je klasičnim stilom koji odiše elegancijom. Sve sobe imaju balkone ili terase koje gledaju na planinu ili na reku Savinja i crkvicu.

Rimski dvor – Nalazi se između Sofijinog i Zdraviliškog dvora. Hotel predstavlja prelaz između svih epoha u razvoju Rimskih termi. Hotel je kaskadnog tipa i idealan je za one koji su u potrazi za kreativnim idejama. Standardne sobe su modernog enterijera a apartmani su opremljeni saunom, đakuzijem i kružnim krevetom. Svaki apartman piše svoju priču i nosi nazive po latinskim nazivima lekovitih trava i voća iz Rimskih Termi.

Zdraviliški dvor – kako ime kaže, namenjen je onim gostima kojima je potrebna kompletna medicinska usluga i oporavak. Danas je ovaj hotel pretvoren u pravi muzej, sa izloženim eksponatima koje su bile povezane sa slavnim ličnostima. Izložena je mermerna kada u kojoj se izlečila Napoleonova sestra, a tu su i brojne zahvalnice.

Ova tri hotela su povezana toplim hodnikom dok je Vila Sisi izdvojen apartmanski kompleks za sebe koji je namenjen gostima koji traže kompletnu privatnost, mir i kontakt sa prirodom.

Po čemu se još izdvajaju Rimske Terme?

Rimske terme su dugo bile dugo čuvana Jugoslovenska tajna, a jednom otvorene za javnost, svoju ponudu su formirale za svakoga željnog ponovnog dodira sa prirodom ili pak za ponovno zaljubljivanje. U parku Rimskih termi, u okviru paketa možete naći i časove joge pod 200 godina starim sekvojama koje je poklonila Kraljica Viktorija u znak zahvalnosti za izlečenje.

Egzotični park Rimskih termi obogaćuju još koloradska, kavkaska jela, japanska i španska jela, kalifornijski kedar. Svi su dati na poklon od strane uticajnih ljudi.

Za malo aktivniji odmor, možete iznajmiti bicikl ili ići u 2 km dugu šetnju Rimskim stazama koje su izgradili Ruski zatvorenici 1914. godine.

Bazen je poseban doživljaj jer je jednim delom zatvoren, a drugim delom izlazi napolje pa možete doživeti pravu filmsku scenu sa pogledom na zelenilo koje vas okružuje . A sve vreme vas okružuje izmaglica od isparenja termalnih voda.

Posetite Rimske Terme i uživajte!

Rimske terme u Sloveniji
Home
Promo ponude
Kontakt