Početna Blog Wellness & Spa

Terme Čatež

Terme Čatež važe kao jedno od najvećih prirodnih lečilišta i vodećih destinacija u Sloveniji. Nalaze se na 430 km udaljenosti od Beograda. Ono što ih izdvaja od ostalih termi su očuvana priroda i termalna voda koja izvire sa temperaturom od 42°C do 63°C.

2 minuta čitanja
Terme Čatež

Po čemu su poznate Terme Čatež?

Terme Čatež mogu da se pohvale kvalitetanim smeštajem i dobrom uslugom, poznati su po hotelima visoke kategorije i po apartmanima, kao i po mnogim mogućnostima za aktivan odmor u sportsko-rekreativnom centru gde su na raspolaganju brojni sadržaji: biciklizam, tenis, ribolov, mini golf, vožnja čamcima. Terme Čatež se sastoje od Letnje termalne rivijere koja poseduje najveći kompleks bazena, s obzirom da se na porvršini od 10.000 m² nalazi 7 bazena na otvorenom, kao što su:

  • olimpijski bazen
  • bazen sa nekoliko tobogana
  • različiti tobogani
  • bazen sa talasima i slično.

 

Sa druge strane, Zimska termalna rivijera poseduje zatvorene bazene na površini od 1.800 m². Za sve ljubitelje sauna u okviru termi se nalazi sauna park sa parnom, infracrvenom, finskom i drugim saunama.

Termalni izvori su otkriveni pre više od 200 godina u Čateškom polju, pored obala Save, a od 1924. godine počinju da se razvijaju kao termalno lečilište. Prvi moderni objekti i bazeni izgrađeni su odmah nakon Drugog svetskog rata 1963. godine. Istraživanja koja su sprovedena na ovom području 1957. i 1958. godine otkrila su mnogo snažnije izvore na većim dubinama, te je tako 1964. godine otkrivena voda na dubini od 300 m temperature od 57 – 64 ºC. Lečenja se vrše hidroterapijom, termoterapijom i kineziterapijom.

Home
Promo ponude
Kontakt