Početna Blog Wellness & Spa

Terme Laško

Laško je gradić u istočnom delu Slovenije, u podnožju planine Hum. Prvi put se spominje 1227. godine. U blizini su pronđeni ostaci iz rimskog perioda. Laško je najpoznatije po termama i pivu.

1 minut čitanja
Terme Laško

TERME LAŠKO

 

Slovenija terme su nadaleko čuvene po wellness i spa centrima. Ušukana u zelenilu, u sklopu prirodnog ambijenta, pozivaju na odmor i opuštanje od svakodnevice. Šta je to što ih čini različitim? Nastojaćemo da vam dočaramo svaki centar ponaosob, kako biste mogli sami da se opredelite za onaj koji vam najviše odgovara.

Terme Laško – jedne od poznatijih termi u Sloveniji

Do Termi Laško se stiže jednostavno. Udaljene su svega 497 kilometara od Beograda a prolazite kroz predivne pejzaže Slovenije što će vam dodatno olakšati možda za neke, zamoran put. Kada dođete do Zagreba, znajte da vas još sat i po vremena vožnje deli od Laškog.

Prva asocijacija na Laško je pivo i festival piva je u dugoj tradiciji ovog mesta. Pored festivala „Pivo i cveće“, koji nam nije u fokusu ovog teksta, Terme Laško su deklarisane kao centar za alternativne tretmane tela i zdravog života. Uz samu reku, odmah pored puta nalazi se zvezda ovog malog mesta, hotel Termana Park Laško 4*. Prepoznatljiv je po velikoj staklenoj kupoli koja krije moderno uređen bazen. Preko leta se kupola otvara i bazen postaje otvorenog tipa. Uveče možete da uživate u pogledu na zvezdano nebo jer nema tolike svetlosne zagađenosti kao po gradovima. Po ulasku u hotel ne možete a da ne zastanete ispod ogromnog dizajnerkog lustera koji dodatno daje luskuzan efekat.

Bazen je kružni a na drugom nivou, iznad bazena, postavljeno je nekoliko đakuzija. Uz sve to, ovaj zatvoreni bazen je povezan sa drugim spoljašnjim bazenom, a noću se dešava prava igra svetlosti i boja je opuštajuća za oči.

Hotel Termana Park Laško je urađen tako da, bez preke potrebe, ne morate da izlazite napolje. Sve je u hodnicima, liftovima i staklu, tako da treba samo da pazite da ne zalutate. Sobe su komforne i gledaju na ulicu (u pozadini monotoniju razbijaju zelena brdašca) ili na reku i cenovno su razdvojene. Od momenta kako kročite u lift pa do samog opuštanja u spa centru, sve zavisi od kartice koju dobijate na recepciji a koja vam otvara sva vrata.

Po čemu se izdvaja njihov spa centar?

Spa centar je poznat i jedinstven za celu Sloveniju jer kombinuje alternativne tretmane tela, a koji se nalazi u rukama profesionalaca pa tako možete da isprobate ajurvedu kojom se bave stručnjaci koji su došli iz Indije. U saunama je zabranjeno biti obučen, što važi skoro za sve sune u Sloveniji, tako da vaša granica opuštanja i želje za relaksom ovde može da nadmaši vaše granice sramežljivosti.

Mušku populaciju će posebno zanimati pivski wellness, a u pitanju su tretmani na bazi hmelja, sleza i pivskog kvasca. U pivskoj kupki ili masaži koriste se isti satojci kao u prpremi ovde poznatog piva. I ko još može da kaže da pivo nije zdravo!

Šta obavezno treba obići?

Ukoliko pak poželite da odete van hotela, preporuka je da obiđete obližnju pivaru Laško i saznate sve o pivu, od prvih koraka do pakovanja u prisustvu vodiča. Konzumacija se naravno podrazumeva, a do specijalnih vrsta piva Laško doći ćete samo u lokalnom supermarketu, ukoliko vas neki ukus bude zaveo.

Restoran Pavus je druga zvezda ove varošice. Nalazi se u sklopu tvrđave Tabor koja se nalazi na uzvišenju sa kojeg se vide Terme Laško. Ovde je centar dešavanja, ovde se organizuju svadbe, slavlja i proslave. Restoran je poznat po nama neobičnim, a u gastronomiji kreativnim kombinacijama namirnica, pa možete doživeti jedan gastronomski doživljaj od ukusa, boja i načina aranžiranja.

Bilo da ste ljubitelj mora ili planina ili aktivnog ili pasivnog odmora, Slovenija će vam pružiti svaki vid odmora u životu bez tenzije, pritiska ili gužve.

Uživanje u Sloveniji, Terme Laško
Home
Promo ponude
Kontakt