Početna Blog Wellness & Spa

Terme Olimia

Terme Olimia smeštene su u dolini reke Sutle, u mestu Podčetrtek, u Sloveniji, na samoj su granici sa Hrvatskom. Ovaj predeo je od 2010. godine uvršten na UNESCO listu rezervata biosfere. Rezervat broji više od 120 vrsta ptica kao i mnogobrojne vrste autohtonih orhideja.

3 minuta čitanja
Terme Olimia

Terme Olimia – mesto za odmor i za uživanje

Terme Olimia zajedno sa fantastičnim  Slovenija Wellness centrima Orhidelia, Termalia, SPA Armonia, Termalnim parkom Aqualuna i Centarom zdravlja čine jedan termalni kompleks smešten na obali reke Sutla. Jedno od najbitnijih prirodnih resursa, po kojima se ove terme izdvajaju je lekovita termalna voda. Temperatura termalne vode je od 30-37 °C.

Wellness Orhidelia predstavlja najprestižniji deo Termi Olimia. Veoma je prostran što omogućava svakome da pronađe svoj kutak za opuštanje. Možete birati između različitih sadržaja:

  • od zatvorenog i otvorenog bazena
  • gejzira
  • spore reke pored koje možete potpuno da se prepustite uživanju
  • do svetleće pećine.

Takođe, ovde se možete prepustiti svetu sauna, koji je podeljen na deo sa finskim saunama, deo sa parnim kupatilima, tematskim odmaralištima i nudističkom terasom sa toplim bazenom i podnim grejanjem. Deci koja su malađa od 14 godina nije dozvoljen boravak u wellness centru Orhidelia.

Wellness centar Termalia je prostrani kompleks sa širokom ponudom. Sastoji se od Oaze bazena, Svet sauna i SPA & Beauty centra. Oaza bazena prostire se na oko 2.000 m2 i sastoji se od 7 bazena. Svet sauna prostire se na 1.550 m2 i najveći je u Sloveniji. U njemu se nalazi 9 različitih sauna.

U okviru Wellness centra Termalia nalazi se poseban deo Termalija Relax koji je namenjen za opuštanje i odmor, kao i deo i Termalija Family fun, koji u ponudi ima atraktivne bazenske sadržaje i druge zanimljive sadržaje za porodice i decu. Među njima su tobogani, stene za penjanje iznad bazena sa vodopadom, 7D bioskop… Najmlađi gosti će posebno uživati u bazenu sa peskom dok je posebna pogodnost za roditelje to što imaju posebne sobe za previjanje i dojenje dece i prostor za pripremu dečije hrane i drugim sadržajima.

SPA centar Armonia predstavlja idealno mesto gde možete da se opustite u vrhunskim masažama, tretmanima za negu lica, posebnim programima za trudnice, pedikiru ili manikiru.

Termalni park Aqualuna je mesto za porodičnu zabavu. Za decu postoji mini klub sa različitim zanimljivim programima i animacijom. Odrasli mogu da se opuste u relaksacionom bazenu sa stolicama za masažu, bazenu sa talasima ili na nekom od brojnih tobogana.

Terme Olimia sadrže sve što vam je potrebno za porodični odmor, romantični vikend ili osveženje od užurbanog načina života.

Slovenija wellness i Terme Olimia
Home
Promo ponude
Kontakt