Početna Blog Wellness & Spa

Terme Ptuj

Za odmor kakav su svojevremeno imali rimski imperatori preporučujemo Terme Ptuj. Ovo su jedne od najmlađih lečilišta u Sloveniji, sa 35 godina tradicije. Nalaze se na oko 128 km od Ljubljane, na nadmorskoj visini od 230m, u najstarijem slovenačkom gradu – Ptuj.

1 min
Terme Ptuj

Terme Ptuj preporučujmo za odmor kakav su svojevremeno imali rimski imperatori. Ovo su jedne od najmlađih lečilišta u Sloveniji, sa 35 godina tradicije. Nalaze se na oko 128 km od Ljubljane, na nadmorskoj visini od 230m, u najstarijem slovenačkom gradu – Ptuj.

Staro gradsko jezgro sa predivnom tvrđavom, dominikanskim i minoritskim samostanom danas je zaštićeno kao spomenik od kulturnog značaja.

Ptuj je poznat po karnevalima pa ga zato i nazivaju gradom karnevala, a može se pohvaliti i najstarijim vinskim podrumom u Sloveniji što predstavlja svojevrsnu turističku atrakciju. Terme Ptuj imaju najveći kompleks otvorenih i zatvorenih bazena koji se prostire na oko 4.200 m² sa najvećim toboganom u Sloveniji. Voda čija je temperatura od 39-54°C veoma je delotvorna pri lečenju i rehabilitaciji neuroloških, degenerativnih i reumatskih oboljenja.

Gostima su na raspolaganju različite saune, šest različitih bazena, a dostupne su i brojne sportske aktivnosti: teniski centar, stoni tenis, fitness, kuglanje, jahanje, pešačke ture, splavarenje rekom Dravom, vožnja biciklom. Terme u svojoj blizini poseduju i golf teren Ptuj koji se prostire na 50 ha površine, a posebno atraktivan zbog mnogobrojnih vodenih prepreka. U neposrednoj blizini nalazi se veliki broj sadržaja za ljubitelje aktivnog odmora poput spusta kanuom po reci Dravi ili Ptujskom jezeru, pa sve do biciklističkih izleta, kartinga ili gađanja glinenih golubova.