Početna Blog Wellness & Spa

Terme Radenci

Terme Radenci nalaze se na severoistoku Slovenije, oko 5 km udaljene od Gornje Radgone na granici sa Austrijom i 13 km od Murske Sobote. Prema jednoj legendi veruje se da mineralnoj vodi u lečilištu Radenci, put utiru vredni vilenjaci ispod zemlje.

4 min
Terme Radenci

Terme Radenci nalaze se na severoistoku Slovenije, oko 5 km udaljene od Gornje Radgone, na granici sa Austrijom, i 13 km od Murske Sobote. Prema jednoj legendi veruje se da mineralnoj vodi u lečilištu Radenci put utiru vredni vilenjaci ispod zemlje. Godine 1833. podzemno žuborenje slušao je i Karel Henn, student medicine, tokom svog boravka u Radencima. Nakon što je uradio detaljne analize vode vratio se u Radence, sada kao priznat lekar i 1869. godine napunio je prvu flašicu radenskom slatinom. Kasnije su istu tu vodu dostavljali na carski dvor u Beču i papi u Rim. Prvi gosti posetili su ovo mesto pre skoro 130 godina, tačnije 1882. godine.

Terme Radenci okružuje zelenilo i uređeni park pored reke Mure. U blizini je izvor Radenske vode gde se voda može piti direktno sa izvora. Wellness tretmani poznati su deluju opuštajuće i jalaju imunitet i pozitivno utiču na poboljšanje celokupnog zdravlja, a samo lečilište je čuveno po lečenju bolesti srca i krvnih sudova, bolesti bubrega, mokraćnih puteva i reumatskih oboljenja. Vodene površine se prostiru na 1.460 m2 sa 10 različitih bazena.

Home
Promo ponude
Kontakt