Početna Blog

Majorka

Majorka (Palma de Mallorca) je najveće ostrvo u Španiji i deo  je arhipelaga balearskih ostrva. Obuvata površinu od 3.640 km2, a dužina obale je 554 km.

2 min
Majorka

Da li ste znali da je Majorka najveće ostrvo u Španiji?

Majorka ili Palma de Mallorca ostrvo je koje predstavlja deo arhipelaga balearskih ostrva. Obuvata površinu od 3.640 km2, a dužina obale je 554 km. Zbog svog idealnog položaja u zapadnom Mediteranu, strateški važnog, vekovima je ovo ostrvo bilo na meti raznih osvajača, čiji se uticaji i danas mogu videti. Danas je Majorka “kraljica evropskog turizma”, stecište ljubitelja sunca, mora i dobrog provoda. Skrivene lagune, duge peščane plaže, borove šume, palme i savršena klima čine je idealnom za odmor. Glavni grad ostrva je Palma, sa kojom su brojna letovališta povezana autobuskim linijama.

Majorka – 10 najpoznatijih letovolišta

1. Plaja de Muro (Playa de Muro) i Alkudija (Alcudia) su letovališta u severnom delu Majorke. Od Palme su udaljena oko 60 km. Obiluju dugim peščanim plažama, bujnom vegetacijom, tirkizno-plavim morem. Imaju veliki broj sportskih terena i luksuzne hotele pogodne za miran porodični odmor.

2. Plaja de Palma/Arenal (Playa de Palma/El Arenal) su letovališta na jugu Majorke. Od glavnog grada Palma su udaljena 10 km, dok su od aerodroma svega 5 km. Zbog čistoće i kvaliteta vode, u ovom delu plaže su obeležene plavom zastavicom. Veliki broj hotela, restorana, barova, kafića privlače pre svega mlade. Nedaleko od Arenala, nalazi se i jedan od najvećih aqua parkova – Aqualand.

3. Kan Pastilja (Can Pastilla) je najbliža destinacija međunarodnom aerodromu Son Sant Juan. Mesto je prepoznatljivo po malim živoisnim ulicama, koje vode do pitoreskne luke San Antonio de la Playa. Kan Pastilja nudi veliki broj raznovrsnih restorana, pabova i barova. Ovo mesto je prelepom peščanom plažom spojeno sa letovalištima Playa de Palma i Arenal.

4. Ilijetas (Ilietas) je liuksuzno letovalište, savršeno za sve one koji žele ekskluzivan i miran odmor. Ilijteas nudi najlepše i najluksuznije hotele prepune sdržaja. Od Palme je udaljeno 10 km. Prepoznatljivo je po malim uvalama i kristalno čistim morem.

5. Portals Nus (Portal Nous) je romantično mestašce koje pruža pravi odmor i uživanje. U ovom mestu se nalazi prelepa marina i veliki broj luksuznih hotela.

6. Palmanova (Palmanova) je veoma popularno i poznato letovalište na jugu ostrva. Sadrži dugu i peščanu plažu, mogućnost za razne sportove na vodi, veliki broj restorana i barova. Od Palme je udaljeno 12 km, a od aerodroma 25 km.

7. Magaluf (Magaluf) se nalazi na jugozapadu Majorke. Od glavnog grada Palme je udaljen 16 km, dok je od aerodroma udlajen 20 km. Poseduje plažu dugu oko 1 km. Mesto ima puno radnji, restorana, diskoteka, klubova i kafića. Mesto je savršeno za mlade željne dobrog provoda i zabave.

8. Kala Vinjas (Cala Vinas) je mesto koje je od Magalufa udaljeno oko 3 km. Ovo mesto je savršeno za miran odmor i poseduje lepe peščane plaže.

9. Santa Ponsa (Santa Ponsa) je malo letovalište u jugozapadnom delu Majorke. Preporuka je porodicama koje žele mirniji odmor. Od Palme je udaljeno 18km. Ima dugu i peščanu plažu okruženu zelenilom. Mesto je poznato i po golf terenima.

10. Pagera (Paguera) je prelepo primorsko mesto smešteno u uvali, najzapadnije u odnosu na ostala letovališta. Od aerodroma Pagera je udaljeno 35 km. Idealno je za opuštajući i mirniji odmor.

Ukoliko želite da posetite Španiju, Majorka je mesto koje obavezno treba da posetite.

Home
Promo ponude
Kontakt