Madrid - 5 dana - 13.02.

Evropski gradovi 2020 / Avionom

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko... Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu...Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti.

AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU!

 Cena po osobi za navedeni period u €

Hotel/kategorija

Tip sobe

usluga

13.02. – 17.02.2020.

5 dana / 4 noćenja

RAFAEL VENTAS 4*

1/2

 

BB

479 

treća osoba

459

dete 2-12 god.

459

jednokrevetna soba

659

  Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela).

   U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

  • Avio prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Madrid-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa
  • Aerodromske takse (138 eur, čiji je iznos podložan promeni)
  • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  • 4 noćenja sa doručkom u navedenom hotelu kategorije 4*
  • Panoramsko razgledanje grada
  • Usluge vodiča na srpskom jeziku
  • Troškovi organizacije putovanja 

   U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

  • Fakultativni izleti
  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Individualni troškovi putnika

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Evrima.  Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima  i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA -  Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express

3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa (do 3 mesečne rate)

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 3 mesečne rate, svakog 15-og u mesecu.

5. PREKO RAČUNA - uplata na račun

6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Oktopod travel ima ugovor, na 3 rate.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Segovija  –Cena izleta: 60 €*

Toledo - Cena izleta: 69 €*

Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

*Sve cene su informativnog karaktera, za minimum 15 prijavljenih putnika.

*Datumi realizacije izleta su podložni promeni

OPIS HOTELA:

RAFAEL VENTAS 4*                                                                                                                                                                     

www.hotelsterlingmadrid.com                                                                                                                 

Lokacija: Hotel se nalazi u jednoj od najpoznatijih avenija Madrida, calle Alcala, poznatoj i po mnogobrojnim prodavnicama i restoranima. U neposrednoj blizini je i čuvena zgrada Las Ventas, arena u kojoj se održavaju koride. Od glavnog gradskog trga Sol, hotel je udaljen nekoliko stanica vožnje metroom, direktnom linijom. Metro stanica El Carmen je udaljena svega 100 m od hotela.

Sobe: Hotel raspolaže sa 111 soba, svaka ima kupatilo, klima uređaj, SAT TV, mini bar, internet konekciju (uz doplatu), sef i fen.

Hotelski sadržaj: U sastavu hotela je El Capote restoran u kome se poslužuju tradicionalna španska i internacionalna jela i bar. Na raspolaganju su i parking i WI FI internet uz doplatu.

Oktopod Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan   (13.februar 2020.) Beograd – Frankfurt – Madrid

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Frankfurt u 06:40h, kompanijom Lufthansa na liniji LH1411, dolazak u Frankfurt u 08:50h. Nastavak putovanja za Madrid na liniji LH1112 u 10:10h, dolazak u Madrid u 12:45h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabe...Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan  (14.februar 2020.) Madrid – Segovija - Madrid

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Segoviju, grad koji se nalazi u regiji Kastilja i Leon,udaljen oko 90 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac Alkazar. Grad još karakterišu i zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Noćenje.

3.dan  (15.februar 2020.)   Madrid

Doručak. Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti. Preporučujemo odlazak u kupovinu ili posetu nekom od muzeja (Museo del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Museo Thyssen-Bornemisza…). Noćenje.

4.dan (16.februar 2020.)  Madrid – Toledo - Madrid

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo, srednjovekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija, narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari...) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII veka...Povratak u Madrid. Noćenje.

5.dan  (17.februar 2020.)  Madrid – Frankfurt – Beograd

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Frankfurt na liniji LH1115 u 16:55h, dolazak u Frankfurt u 19:30h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1410 u 21:50h, dolazak u Beograd u 23:40h. Kraj programa.