Početna Blog Zimovanje

Kopaonik

Kopaonik je najveći i najpoznatiji skijaški centar u našoj zemlji. Ski centar se prostire na 62 km skijaških staza i puteva koje su opremljeni za sve kategorije skijaša, od početnika pa sve do onih pasioniranih. Sve staze su vrlo dobro povezane sa sistemom žičara i liftova. Skijalište nudi pregršt sadržaja svojim posetiocima kako leti tako i zimi.

2 min
Kopaonik zimi

Kopaonik – planina koju obavezno treba posetiti

Kopaonik je od Beograda udaljen 290 km, od Novog Sada 360 km i od Niša 180 km. Jedan deo Kopaonika je zaštićena zona koja je proglašena Nacionalnim parkom. Najviši vrh na Kopaoniku je Pančićev vrh (2017 m), na kome se nalazi mauzolej Josifa Pančića po kome je i dobio ime, kao i omiljena staza mnogih skijaša, staza Pančićev vrh.

Ski centar se prostire na 62 km skijaških staza i puteva koje su opremljeni za sve kategorije skijaša, od početnika pa sve do onih pasioniranih. Sve staze su vrlo dobro povezane sa sistemom žičara i liftova. Kapacitet žičara je 33.000 skijaša po satu. Skijalište se ističe instalacijom koja sadrži tri šestosedne, sedam četvorosednih i dve dvosedne žičare kao i deset ski liftova.

Kopaonik se, takođe, može pohvaliti sistemom za veštačko osvežavanje, kojim je pokriveno 97% skijališta. Zahvaljujući tome, ski sezona na planini traje duže i dobro pripremljene staze omogućavaju svim skijašima da nesmetano uživaju.

Ski staze na Kopaoniku

Zanimljivo je napomenuti da se veliki broj staza nalazi u blizini smeštajnih kapaciteta, tako da je većina hotela ski in-ski out, što je svakako prednost u odnosu na ostale ski centre. Hotelski i apartmanski kapaciteti koji su udaljeniji od žičara i nalaze se uglavnom u Vikend naselju, imaju organizovan prevoz do najbližih staza i liftova.

U samom centru se nalaze i ski vrtići koji poseduju pokretne trake i pomažu najmlađim skijašima, kao i početnicima da savladaju svoje prve skijaške korake. Skijanje u večernjim satima na stazama Karaman greben, Malo Jezero i Pancićev vrh daju poseban adrenalinski doživljaj svakom skijašu. Pored skijaških staza, ski centar poseduje i snow park na kome se često organizuju razna takmičenja.

Skijalište nudi pregršt sadržaja svojim posetiocima kako leti tako i zimi a među najpopularnijim su: alpinizam, paraglajding, tjubing, zip lajn, skateboarding, avantura park, planinski biciklizam, letnja veštačka staza kao i dečiji grad za najmlađe goste. Zimi se ističu noćno skijanje i sankanje, snowboarding, mountain cart, bob na šinama i mnogi drugi atraktivni sadržaji koji ovu planinu čine jednom od najposećenijih ski centara u zemlji i regionu.

Boravak na Kopaoniku u poslednjih par godina, vrlo je popularan i kod mlađe populacije zbog bogatog noćnog života, kao i brojnih manifestacija koje se održaju tokom zimske sezone.

Kopaonik - ski staza

Pogledajte ponudu smeštaja na Kopaoniku

Home
Promo ponude
Kontakt