Početna Blog Zimovanje

Stara planina

Stara planina se nalazi nedaleko od Knjaževca i važi za najveću planinu u Istočnoj Srbiji. Prostire se kao prirodna granica prema Bugarskoj i u našoj zemlji se nalazi njen manji, zapadni deo. 

1 min
Stara planina

STARA PLANINA

 

Stara planina se nalazi nedaleko od Knjaževca i važi za najveću planinu u istočnoj Srbiji. Prostire se kao prirodna granica prema Bugarskoj, i u našoj zemlji se nalazi njen manji, zapadni deo.

Najlepši deo ski centra Stara planina je “Babin zub”, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.758 m i predstavlja zaštićeni prirodni rezervat. Više od 13 kilometara odlično uređenih staza različitih težina, osposobljene su za skijaše svih kategorija. Za ljubitelje ekstremnijih sportova, obezbeđena je staza za slobodnu vožnju.

U ski centru Stara planina izgrađen je sistem za veštačko osnežavanje, tako da u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra ipak mogu da uživaju u zimskim sportovima. Najviši vrh Stare planine i Srbije je vrh Midžor nadmorske visine 2.169 m.

Ski centar “Babin zub” čine staze na lokacijama “Konjarnik”, “Sunčana dolina”, kao i “Markova livada”.

Skijalište poseduje četvorosednu žičaru “Konjarnik” sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1.400 skijaša na sat i ski lift ”sidro” “Sunčana dolina” kapaciteta 1.200 skijaša na sat, kao i dečiji ski vrtić sa pokretnom trakom  “Markova livada”. Na lokaciji “Jabučko ravnište” nalazi se prva gondola u Srbiji. Osmosedna gondola prevozi skijaše od hotela u dalji sistem žičara i staza. U okviru ovog dela skijališta izgrađena je i četvorosedna žičara i ski lift, tako da je povezan sa delom skijališta na “Babinom zubu”.

Stara planina je planinski masiv neverovatne lepote i netaknute prirode, jedan je od najlepših u našoj zemlji, najviše zbog svog prirodnog bogatstva. Takođe, predstavlja ogroman potencijal za razvoj turizma.

Stara planina zimi
Home
Promo ponude
Kontakt