Početna Blog Srbija

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja ima prirodne lepote i sadržaje za posetioce svih starosnih dobi. U njenom jezgru se nalazi prostrano šetalište sa mnogim prirodnim lepotama, kao što su velika parkovska površina sa stoletnim stablima koja u svako doba godine pružaju posetiocu poseban ugođaj mira i lepote.

3 min
Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja – najpoznatnije prirodno lečilište u Srbiji

Vrnjačka Banja ima prirodne lepote i sadržaje za posetioce svih starosnih dobi. Duž Banje se nalazi prostrano šetalište, duž koga se nalaze parkovi u kojima možete uživati u zelenilu, čistom vazduhu i napraviti kraći predah od šetnje. Vrnjačka Banja u svako doba godine pruža posetiocu poseban ugođaj mira i lepote.

Na samom šetalistu se nalaze i mineralni izvori pa se uz konsultaciju sa lekarom, jer Vrnjačka Banja je i lečilište, mogu konzumirati lekovite vode. Za sve one koji vole prirodu, šetnju po proplancima, poljsko cveće i dobar zalogaj na samo 11 km od Banje se nalazi planina Goč, u čijim restoranima ljubitelji ribljih specijaliteta mogu probati pastrmku na žaru, sa kajmakom ili suvim šljivama. Takođe, tamo možete probati domaće slatko od kupina i malina i domaći med sa livada Goča.

Saznajte više o Vrnjačkoj Banji

Ljubitelji banjske arhitekture, koja datira sa početka XX veka, u svojim šetnjama mogu uživati u starim banjskim vilama. U njima su boravile i mnoge poznate ličnosti koje su bile poznavaoci kvalitetnog odmora. Ove vile karakteriše kvalitetna usluga domaćina i udoban smeštaj. Pojedine stare vile su i dalje ugostiteljski objekti pa se u duhu starih vremena možete uživati uz kafu ili neku dobru poslasticu.

Naravno, u Banji se nalazi i puno modernih kafea i hotelskih objekata koji mogu ugostiti i najzahtevnijeg gosta, kao i dovoljan broj kapaciteta u sobama i apartmanima za svačiji ukus i džep.

Naravno, u Banji se svi mogu opustiti u zatvorenim bazenima koje nude hoteli sa raznovrsnim spa i wellness programima, a za letnji period očekuju vas otvoreni bazeni sa školama plivanja i toboganima za dobar provod i zabavu na vodi.

Mesto po meri ljuditelja kulture, sporta, zabave i odmora

Tokom cele godine organizuje se niz kulturnih i sportsko rekreativnih manifestacija. Najpoznatije i najposećenije manifestacije su: Love Fest koja se održava još od 2007. godine u avgustu mesecu u trajanju od par dana. Ovo je manifestacija koju najviše posećuju mladi, ali i oni koji se tako osećaju. Na ovoj manifestaciji se mogu čuti različiti muzički žanrovi, a najviše mnogobrojni poznati izvođači elektronske muzike, kako iz naše zemlje tako i iz insotranstva.

Vrnjački karneval je manifestacija međunarodnog karaktera koja se održava u julu mesecu u trajanju od 7 dana. Organuzuju se dve maskenbalske povorke za decu, kao i za odrasle, i mnoštvo muzičkih programa. Manifestacija sa najdužom tradicijom je Festival filmskog scenarija koja se održava još od 1977. Mogu se posetiti dani pčelarstva, vino fest, festival likovnog staralaštva i Međunarodni festival klasične muzike koji se održava u prelepom ambijentu Zamka kulture.

Ponuda smeštaja u Vrnjačkoj Banji

Home
Promo ponude
Kontakt