Početna Blog Bugarska

Bugarska

Bugarska je zemlja koja obiluje turističkim sadržajima, kako letnjom tako i u zimskom delu sezone. Nije teško izvojiti pojedine razloge zbog kojih treba posetiti ovu zemlju jer se izdvaja po mnogo čemu - od kulture, istorije, kuhinje, letovališnih I zimskih destinacija pa sve do povoljnih cena, ljubaznosti, bliskosti i konceptima hotela.

5 minuta čitanja
Bugarska

Bugarska – Zašto je posetiti?

Odnos kvalitet – cena je u bugarskim destinacijama izuzetno dobar. Dobar i moderan smeštaj, usluga koja se pruža značajniji su faktori u odluci da se nekoj turističkoj destinaciji i vratite. Bilo da tražite savršeno mesto za zimovanje ili letovanje, Bugarska je pravi izbor za vas.

Zimovanje u Bugarskoj

Najpopularnije skijalište kada je Bugarska u pitanju je Bansko. Pored zimskih sportova, ovde možete uživati i u drugim sadržajima. Popularne bugarske mehane. A zbog velikog broja britanskih turista, postoji dosta pabova. Takođe je bogata i kulturna istorija. Sportski sadržaj je na raspolaganju, SPA sadržaj, a i dosta kockarnica. Kod Srba, je ovo skijalište popularno jer je veoma blizu. Imate samo tri sata vožnje od srpsko-bugarske granice. Bansko je neobična kombinacija starog grada u sredini i hotela moderne arhitekture okolo. I ono što je veoma bitno, gostoljubivost je vidljiva na svakom koraku.

Borovec – najstarije skijalište u Bugarskoj. Pre nego što je postao ski centar, Borovec je bio lovni rezervat, gde su dolazili bugarski carevi. Iako ovo skijalište važi za mesto poznato samo po zimskim sportovima, ovdo mesto je pravi izbor za prodice i mirniji odmor. Ovde se dva puta održavao Svetski kup u alpskom skijanju. Bugarska je iz godine u godinu sve privlačnija, te se sve više ulaže u podizanje novih hotela. Pored hotela otvaraju se restorani, barovi, SPA centri, fitnes sale.

Smeštajni kapaciteti su veoma raznovrsni, i uvek će se naći nešto što odgovara svačijem i džepu i ukusu. Ako volite provod, ako ste gurman, ako ste skloni wellness sadržaju, ako ste ortodoksni sportista, sve će biti ispunjeno. Od novembra, pa i do sredine maja, hoteli su otovoreni u zimskim ski centrima. U ovoj zemlji, klima je jedinstvena planinska. Vazduh je veoma čist, zahvaljujući i velikim četinarskim šumama. Banderiška polijana najviši vrh u Banskom gde se dalje prostiru sve ostale staze u odnosu na nivo umeća u skijanju.

Škole, gondole, restorani i ski žurke doprineće užitku u boravku. S obzirom da su zimski sportovi sve zastupljeniji, ovde se konstantno gradi nešto novo, ili obnavlja staro. Sve u cilju privlačenja što većeg broja posetilaca, skijaša. 12 skijališta u Bugarskoj, neprestao se gradi i usavršava kako bi se postigao što veći broj turista tokom cele godine.

Bansko, Borovec i Pamporovo su najveća skijališta u Bugarskoj i njihova prva odlika je odličan čist vazduh. Ovo je odličan uslov za celodnevni boravak na otvorenom. Za skijaše je ovo tek odlična stvar. Proređen planinski vazduh u kombinaciji sa niskom temperaturom veoma je zdrav. Ski staze, kada prirodnim klimatskim uslovima nema snega, uključuju se snežni topovi koji se prostiru duž skijališta i prave veštački sneg. Za one koji ne skijaju, tu su baš povoljne škole skijanja. Sve staze su dobro uređene i opremljene, a gorska služba odlično funkcioniše.

Bansko i Borovec su destinacije odlične za porodice, sa decom bilo kog uzrasta. Skijanje ili sankanje. Posebno su za decu prilagođene ski škole. S obzirom da su cene u restoranima veoma povoljne, porodični ručak može biti svakodnevna stavka ovde. I naravno, svaki hotel poseduje animaciju za decu, te roditelji mogu malo predahnuti.

Mnogo je noćnih klubova raznih vrsta u kojima je provod zagarantovan za mlade širom Evrope. Piće je izuzetno jeftino, tu su razni “šotovi”, raznobojni kokteli…U Vašem dobrom provodu učestvuju i konobari i šankeri na razne načine.

Letovanje u Bugarskoj

Ako ste ove godine rešili da probate nešto novo, a da u isto vreme ne morate da potrošite mnogo novca za letovanje, Bugarska je idealna za vas. Ova turistička destinacija je poznata po lepim, peščanim plažama, koje su zaista jako lepo uređene. Variraju od moderno uređenih plaža sa mnogo sportskih sadržaja do mirnih plaža za potpunu relaksaciju i uživanje. Najpopularnija mesta među našim turistima su Zlatni Pjasci, Elenite, Sunčev Breg, Nesebar, Burgas i Sozopol.

Zlatni Pjasci su najveće letovalište na severnoj obali Crnog mora, udaljeno oko 19 km od Varne, poznato po plaži dugoj oko 3,5 km. Specifičnost ove plaže je najfiniji zlatan pesak. Takođe je poznata legenda koja kaže da su pirati na ovom mestu iskopali ogromno zlatno blago, ali ih je zemlja kaznila i sve pretvorila u zlatan pesak. U samom mestu ima dosta hotela različitih kategorija i cena, kao i kamp odmarališta. Ovde je takođe jako popularan Aqua Park „ Aquapolis“ kao i ronilački centar „Padi“, što ovu destinaciju čini idealnu za aktivan porodičan odmor.

Sunčev Breg se nalazi na 35 km od Burgasa i spada u jedan od najvećih letovališta južnog dela bugarskog primorja. Ima izuzetno uređenu peščanu plažu sa sitnim peskom, toplo i mirno more što ovo mesto čini veoma privlačnim kako za porodice tako i za mlade. Sunčev Breg poznat je po odličnom provodu. Tu su brojni restorani, kafici i barovi sa živom muzikom, klubovi. U ovom mestu tokom sezone održavaju se različite kulturno-sportske manifestacije što ovo mesto čini još interesantnijim i živopisnijim.

Za  Nesebar kažu da je biser bugarskog primorja. Ovaj izuzetan gradić se danas može podeliti na stari i novi deo. Stari deo je smešten na kamenitom poluostrva sa izuzeno bogatom istorijom. Mnogi ga čak i porede sa Sv. Stefanom u Crnoj Gori. Od 1986. godine nalazi se na Unesco-voj listi svetske kulturne bašine. Specifičan je po uskim popločanim uličicama sa mnogobrojnim restoranima, kaficima, suvenirnicama.

Novi deo je moderan deo grada gde se nalazi sve što vam je neophodno za letovanje. Postoje dve peščane plaže koje su dobro organizovane. Severna koja je duga 8 km i spaja Nesebar sa Sunčevim Bregom i južna duga 2 km.

Tu je i gradić Sozopol , koji spada u jedan od najstarijih primorskih gradova u Bugarskoj, nalazi se na 35 km od Burgasa. U samom mestu možete posetiti dve plaže. Jedna je Centralna plaža, a druga je plaža „Harmani“. U okolini Sozopola možete posetiti i nekoliko manjih plažica ali i kampova. Grad je podeljen na novi deo i stari deo. Stari deo Sozopola nudi stariji romantični smeštaj, dok u novom delu možete naći raznovrsan smeštaj različitih kategorija i cena.

Mesto je naročito popularno među mladima, zbog odličnog noćnog života, ali i mogućnošću da se oprobate u različitim sportskim aktivnostima kao što su surfovanje, odvojka na pesku, jet ski i druge zanimacije. U blizini se nalazi i park prirode „Ropotamo“, koji izuzeno privlači ljubitelje prirode.

Povedite dobro društvo i provod i uživanje su zagarantovani za koje god mesto u Bugarskoj se odlučite!

Ponuda smeštaja u Bugarskoj

Home
Promo ponude
Kontakt