Početna Blog Daleke destinacije

Dominikanska Republika

Magični i tropski svet egzotike! Dominkanska Republika za vas ima ponudu najlepših peščanih plaža i tirkiznih voda.

3 min
Dominikanska Republika

Dominikanska Republika – zemlja rajskih plaža

Neka i vaše otkriće Amerika započne, kao i Kolumbovo pre pet vekova, baš u Dominikanskoj Republici. Ovaj karipski dragulj se nalazi na ostrvu Hispaniola i pripada tzv. Velikim antilima. Glavni grad je Santo Domingo ali je među turistima najpopularnija Punta Kana (Punta Cana).

Već sam međunarodni aerodrom u Punta Kani asociraće vas na kokos i palme a nedaleko od njega prostiru se resort-i u kojima možete započeti vaš tropski odmor. Čekaju vas kokteli dobrodošlice, plaže, bazeni, restorani internacionalne kuhinje i još mnogo skrivenih detalja na ovom ostrvu. Od aktivnosti možete uživati u windsurfingu, snorkelingu, plivanju sa delfinima ali i raznim adrenalinskim akrobacijama na čuvenoj “smaragdnoj” obali.

Da Dominikanska Republika nije samo resort destinaciija potvrđuju i mogućnosti oblazaka seoskih predela ostrva gde možete probati najbolju kafu, kakao, plantaže šećerne trske ili duvana sa sve demonstracijama njihove proizvodnje i uživanja u njima.

Čak i za ljubitelje planina postoji mogućnost da osvojite “Alpe Dominikane” na trekingu Piko (Pico) Duarte. Za sve one kojima treba samo najbolji odmor tu je neodoljiva i povoljna ponuda sa beskrajnim plažama Kariba. Proverite zašto za Dominkansku Republiku kažu da je mesto koje je “više od mašte”.

Saznajte više informacija o ovoj čuvenoj destinaciji

 1. Valuta – Novac možete da menjate u zvaničnim menjačnicama i one menjaju i evro i dolare u lokalnu valutu – dominikanski pezos (DOP). Odnos je takav da je 1 EUR = oko 70 DOP. Preporuka je da se ne oslanjate suviše na platne kartice van boljih restorana. Dominikanska Republika spada u red povoljnijih karipskih destinacija.
 2. Hrana je raznovrsna, posebno u hotelima sa all inclusive uslugom. Služe se razni riblji specijaliteti, jela sa pirinčem, pasuljem i ostalim povrćem, jaja, razne vrste mesa. Preporučujemo svaku vrstu egzotičnog voća. U ishrani se na ovom ostrvu često se koristi avokado. Pomenućemo i neka jela domaće kuhinje poput popularnog asopao sa račićima i sanoćo (supa) sa krupnim komadima mesa i povrća (može sadržati i banane za kuvanje ili kasavu). Ovo je daleka destinacija na kojoj se konzumira isključivo flaširana voda.
 3. Zvanični jezik Dominikanske Republike je španski, dok se u hotelima možete sporazumevati na engleskom jeziku. U nekim hotelima možete se služiti nemačkim i francuskim jezikom.
 4. Let – Beograda i Dominikansku Republiku povezuje let u trajanju od oko 12h (neračunajući presedanja), neretko sa konekcijom u Frankfurtu, Cirihu, Amsterdamu i Parizu.
 5. Viza – Državljanima Republike Srbije neophodna je samo turistička kartica. Ona se dobavlja na samom aerodromu, pri ulasku na Dominikansku Republiku (cena turističke kartice je 10 USD). Često pominjana, izlazna taksa (cene oko 20 USD) je uključena u avio kartu gotovo svih avio kompanija. Prilikom prilaska graničnoj kontroli na aerodromu, roditelji koji putuju sa decom koja ne nose isto prezime moraju da prinesu na uvid izvod iz matične knjige rođenih.

Kada je najbolje posetiti Dominikansku Republiku?

Na ostrvu je zastupljena tropska klima, te je savet da se Dominikanska Republika poseti, u periodu od novembra do maja. Temperatura na ostrvu je gotovo stalno oko 30 stepeni. Veći broj dana sa padavinama može se dogoditi u periodu od maja do novembra. Temperatura vode je od 26-29 stepeni.

Kada posetite ovu destinaciju, obavezno napravite spisak mesta koje treba videti. Samo neka od nezaobilaznih mesta su:

 • glavni grad države Santo Domingo
 • kuća Kristifora Kolumba
 • ekoparkovi i zoo parkovi
 • rajsko ostrvo Saona – dom za brojne morske zvezde
 • vodopad Kasakada (Cascada) de Limon
 • let balonima iznad ostrva
 • vibrantni gradić na obali Las Terrenas..,

 

Ponuda smeštaja u Dominikanskoj Republici

Home
Promo ponude
Kontakt