Početna Blog Daleke destinacije

Dubai

Kad kažemo Dubai pomislimo na raskoš, modernu arhitekturu, jahte. Na to dodamo prelepu tirkiznu, peščanu plažu, ostrvo u obliku tropske palme i dobijamo odmor iz snova. Destinacija pogodna za putovanje tokom cele godine a posebno interesantna u zimskom periodu kada se temperatura kreće od 25-30 stepeni.

2 min.

DUBAI

 

 

Od malog ribarskog mesta do jednog od najbogatijih gradova na svetu. Pored nafte, razvoju  Dubaija  doprinele su i druge grane poput turizma i trgovine biserima i zlatom.

Tako da, na odmoru u  Dubaiju  možete istovremeno uživati u tradiciji arapskog naroda, modernoj arhitekturi (posetiti najvišu zgradu na svetu – Burj Khalifa sa 160 spratova i visinom od 830 m), šopingu, ali i uživati u prirodi: plažama, zelenim kornjačama i drugim lepotama. Definitivno je u pitanju grad koji pruža toliko sadržaja i tamo vam nikada ne može biti dosadno.

Dubai putovanje: Šta obići u starom delu grada?

Deira i Bur Dubai su stari delovi grada gde se možete upoznati sa kulturom arapskog naroda, obići džamije, pijace, bazare i druge znamenitosti. U ovom delu grada možete videti i džamiju Khalifa Al Tajer – ekološka džamija. U blizini se nalazi i Dubai aerodrom.

Preko puta Deire se nalazi Bur Dubai i povezan je sa dva mosta i tunelom (Floating Bridge, Al Maktoum Bridge, Al Shindangha Tunnel), dok se nekada povezanost svodila na drvene čamce.

Turistima je jako interesanran i prvi izgrađen hotel na Palm Jumeriahu je Atlantis The Palm 5*, koji je moguće posetiti i ako niste gosti hotela. Takođe, u  Dubaiju  je nezaobilazno uživanje na plaži i u najvećem aqua parku na svetu – Aquaventure, plivanju sa delfinima. Ukoliko ste ljubitelji avantura možete leteti helikopterom iznad Palm Jumeriaha.

Ako pričamo o poznatim hotelima, Palm Jumeriah je jako poznat baš po tome, jer su u ovom delu smešteni  hoteli raznih svetski poznatih lanaca, poput Kempinskog, Sofitela, Rixosa i drugih.

Preporuka za one putnike koji uživaju u dugim šetnjama je Dubai Marina. Tu se nalazi i najpoznatiji restoran Pier 7 koji uz odličnu hranu pruža i nezaboravan pogled. Prostire se na 7 spratova i na svakom spratu je drugačija kuhinja.

Postoji puno razloga zbog kojih treba posetiti  Dubai.  U ovom blogu smo vam otkrili par po kojima je ovaj grad najpoznatiji, a na vama je da ga posetite i otkrijete sve čari Dubaija!

Pogledajte hotele iz naše ponude:

Home
Promo ponude
Kontakt