Početna Blog Daleke destinacije

Mauricijus

Mauricijus, jedan od najlepših dragulja Indijskog okeana i nalazi se na 850 km od Madagaskara. Glavni grad je Port Luis. Pored ostrva Mauricijus, Republiku Mauricijus čine i druga ostrva: grupa ostrva Agelaga, Sveti Brandon i Rodrigez.

Mauricijus

MAURICIJUS

 

Mauricijus je vulkansko ostrvo i bogato je mnoštvom prelepih laguna i koralnih grebena. Prelepe peščane plaže ostavljaju bez daha pa nije ni čudo što je jedna od atraktivnih i posećenijih destinacija. U nastavku izdvajamo plaže koje obavezno treba da posetite tokom odmora na Mauricijusu.

Belle Mare – najposećenija i po mišljenju većine putnika najlepša plaža

Plaža se nalazi na istoku ostrva i poznata po biserno pelom pesku i kristalno čistoj vodi. Na plaži se nalazi najbolji rizortovi i hoteli. Odlična je i za porodice i za parove. Kristalno bistro more i plićak su raj za decu, dok su koralni grebeni bogati podvodnim svetom najveća sreća za ljubitelje ronjenja. Hoteli na ovoj plaži najčešći su izbor parova za medeni mesec.

Le Morne – specifična i upečatljiva po takozvanom vodopadu u okeanu

U pitanju je plaža na jugozapadnom delu ostrva gde možete odabrati najeksluzivnije hotele i samo se prepustiti uživanju. Ovu plažu krase, pored bistrog mora i korala, i prelepe palme. Interesantno je da u toku cele godine duva lagan vetrić koji je pogodan za jedrenje, pa na ovoj plaži najčešće možete videti jedrilice.
Planina Le Morne Brabant, uneta je na listu UNESCO svetske baštine i još jedna je od nezaobilaznih atrakcija Mauricijusa.

Flic en Flac – plaža sa bajkovitim zalascima sunca

Nalazi se na zapadnom delu ostrva. Obzirom da je na zapadnoj strani ostrva, krase je magični zalasci sunca i jedna je od najdužih plaža.

Bel Ombre – plaža poznata po zlatnom pesku

Plaža smeštena na južnoj strani ostrva, Bel Ombre, još jedan je u nizu bisera ovog prelepog ostrva. Ovde možete uživati u nestvarno lepom pesku zlatne boje, čistom moru i prepustiti se čarima Mauricijusa.

Trou aux Biches – plaža kao stvorena za uživanje

Baš zato, Trou aux Biches plažu posećuje najviše turista koji su ljubitelji komfora. Smeštena  je na severozapadnoj strani ostrva. Mnoštvo restorana i kafića nalazi se duž ove plaže, tako da je na vama samo da odaberete mesto gde ćete se smestiti i uživati. Na ovoj plaži možete se oprobati i u snorkelingu, s obzirom da Trou aux Biches plažu štiti dug koralni greben i pruža se skoro do obale.

Zbog prirodnih lepota koje Mauricijus poseduje, veliki broj parova bira ovo ostrvo kao destinaciju za venčanje. Najviše ceremonija organizuje se u periodu od oktobra do decembra.

Saznajte više o Mauricijusu

Vulkansko poreklo ostrva je donelo geološki fenomen koji daje dodatnu lepotu ostrvu. Kod sela Šaramel nalazi se mala pustinja i pesak u različitim nijansama. Glavni grad, koji je i najveći grad a ujedno i luka je veoma razvijen turistički. Klima na Mauricijusu je tropska sa temperaturama u letnjem periodu (jul i avgust) padne do 20 stepeni . Najlepši period za boravak na ovom ostrvu je zima kada je temperatura mora 23 stepena i sunčan period kada se temperatura kreće i do 40 stepeni.

Pored plaža na Mauricijusu koje krasi izuzetna lepota, možete uživati i u:

  • kulturno-istorijskim spomenicima
  • upoznavanju njihove kulture i tradicije
  • obilaženju gradova…

Nasuprot plaže, na Mauricijusu možete uživati u planinama. Planinski vrhovi prekriveni gustom šumom, u kojima se nalaze vodopadi kao sa razglednica.

Na Mauricijusu žive biljne i životinjske vrste koje možda ranije niste imali priliku da vidite, a koje doprinose lepoti ostrva.

Po čemu se još izdvaja Mauricijus od drugih egozotičnih destinacija?

Najzastupljeniji jezici na ostrvu su kreolski, potom francuski i engleski, dok je najveći deo stanovništva hindu religije.  Naravno, pored hindu vere, zastupljene su i rimokatolička i islamska vera.

Valuta na Mauricijusu je rupi. Preporuka je da novac promenite u menjačnici – dobijate za jedan evro 39 rupija. Za putovanje na ovo ostrvo nije vam potrebna turistička viza. Bitno je da vam pasoš važi još 6 meseci nakon povratka. Interesantno je i da se vozi levom trakom.

Sada kada ste saznali više o ovom rajskom mestu, vreme je za pakovanje kofera! Naši agenti vam mogu pomoći i kreirati za vas putovanje na Mauricijus! Upite možete slati na mail [email protected].

Ponuda hotela na Mauricijusu:

Home
Promo ponude
Kontakt