Početna Blog Daleke destinacije

Tajland je čudesno kraljestvo

Tajland je čudesno kraljevstvo, sa budističkim hramovima, egzotičnim životinjskim svetom, i spektakularnim ostrvima. Uz fascinantnu istoriju i jedinstvenu kulturu koja uključuje prijatnu tajlandsku hranu i masažu, Tajland poseduje moderan glavni grad i prijateljski nastrojene ljude koji doprinose reputaciji Tajlanda kao „zemlje osmeha“.

3
Tajland

TAJLAND

 

 

Glavni i najveći grad Tajlanda je Bangkok. Predstavlja urbanu džunglu sa izmešanim mirisima, jedva prohodnim saobraćajem i burnim noćnim životom. Jedna od najposećenijih atrakcija je svakako džungla. Zajedno sa slonovima, vašim prevoznim sredstvom i lokalnim vodičem, krenućete putem prirode netaknute ljudskom rukom.

U srcu džungle nalazi se pleme. Tu ćete biti u prilici da upoznate ljude koji ne znaju za automobile, noćni život… Žene su obučene u ljubičaste suknje, istetovirane po licima i imaju prstenje oko vratova, što predstavlja simbol plodnosti i lepote. Jezgro hedonizma predstavljaju plaže Tajlanda. Kohphangan je najlepši i najrazličitiji deo ove zemlje. Bele peščane plaže, ležaljke između dva stabla palme, ispijanje kokosovog mleka, opuštanje uz jogu i meditaciju, stoje vam na raspolaganju, a tokom noći možete uživati na ludim žurkama.

Phuket je ostrvo smešteno na jugozapadu Tajlanda, u Andamanskom moru. Nalazi se u istoimenoj provinciji, čiji glavni grad takođe nosi ime Phuket. Phuket je najveće ostrvo u Tajlandu, a prostire se na površini od 540 kvadratnih kilometara. Ovo je jedna od najpopularnijih destinacija u jugoistočnoj Aziji.

Idealno vreme za posetu Tajlanda?

Noći su na Tajlandu tople, a najsavršeniji period za posetu od novembra do aprila.Najskuplji je oko Nove god. i Božića, dok nešto jeftiniji aranžman možete naći od februara,a još uvek idealnom periodu, dok ne počnu vrućine od npr. 40 C.

Najniže cene avio karata i hotela je period leta u Evropi. Svakako, najskuplja stavka je avionski prevoz, a let traje ceo jedan dan, zbog presedanja, dok je  cena smeštaja veoma pristupačna kao i hrana. Uživaćete, bez obzira da li se opredelite za brodsku avanturu po Andamanskom moru i Tihom okeanu ili klasičnu hotelsku plažu

Hrana i cene na Tajlandu

A možda ste već probali Tai hranu? Pikantnoj gastro ponudi retko ko može da odoli, karakteristični ljuti začini i kari je ono što npr. razlikuje ovu kuhinju od kineske, a opet sve zajedno – ukusi Azije. Na svakom koraku sveže voće ( mango, avokado) mami svojim slatkim ukusom.

Tamo je sve podređeno turistima te vam na svakom koraku nastoje nešto prodati, cenkanje je – pod obavezno, jer apsolutno sve možete spustiti u pola cene. Najčešće na jelovniku i specifično za Tajland je jelo Pad thai koji umesto pirinča  za podlogu ima rezance.

Čuvena masaža na Tajlandu

Napustiti Tajland a ne probati Tai masažu veštih ruku lokalnih devojaka, po veoma pristupačnim cenama bila bi prava šteta. Oni koji vole egzotiku u toj oblasti ostaje im da probaju masažu slonova. Inače beli slonovi koji jedino žive na Tajlandu , uživaju  poseban status. Turisti mogu da “prođu” trodnevnu obuku i dobiju medjunardoni sertifikat ”dreser slonova”.

Najlepše plaže

– Ko Pangan ostrvo (Koh Phangan) – mesto na kome je naša tajlandska priča krenula – ostrvo stvoreno za hedonizam, jogu, odmor ali i najbolje žurke

– Puket (Phuket) – nezaobilazno mesto za najbolji noćni provod i klubove, mesto na kome je sve dopušteno i dobra energija vlada

– Krabi – mesto sa koga možete posetiti sve najpoznatije lokalitete na Tajlandu od Pi Pi ostvra, Džejms Bond ostrva i plaža koje ste zamišljali kada ste pomislili na Tajland

– Ko Samui (Koh Samui) – dragulj koji otkrivamo i u kom nudimo odličan smeštaj za pravi odmor i uživanje

– Čang Mai (Chiang Mai) – grad u džungli, prepun najlepših hramova, spreman da vas upozna sa lokalnim plemenima i sačuvanim običajima Tajlanda.

Valuta

Valuta Tajlanda je tajlandski bat. Bat dolazi u obliku novčića i novčanica. Veličina tajlandske valute, novčića kao i novčanica, povećava se sa vrednošću i varira u boji…

Smeštaj

Tajlandski hoteli su jedni od najboljih u svetu, bez obzira na to da li je reč o luksuznim spa odmaralištima sa pet zvezdica ili staromodnim bungalovima u porodičnom vlasništvu. U Tajlandu postoje hoteli za svaku vrstu putnika i za svačiji budžet. Imajući ovo u vidu, najbolje cene su van sezone (maj – avgust), dok ćete najskuplje proći tokom sveže sezone (decembar – februar). Da li je vaš izbor privatni smeštaj kod lokalaca, pansion u backpacker četvrti, bungalov na plaži ili hotel sa pet zvezdica, spremite se za ništa manje nego najtoplije gostoprimstvo u “zemlji osmeha”.

Thai tajland masaža
Home
Promo ponude
Kontakt