Početna Blog Daleke destinacije

Tajland

Jugoistočna Azija jedan je od regiona koji privlači najveći broj turista. Vijetnam, Kambodža i Tajland zemlje su kojima je turizam primarna delatnost. Tajland godišnje poseti oko 50 miliona turista. Spakujte kofere i pripremite se za istraživanja zemlje nasmejanih ljudi.

2min
Tajland

Tajland – srce jugoistočne Azije

Tajland je magnet za sve one koji uživaju u istraživanju i upoznavanju egzotike koja budi sva čula. Putovanje u zemlju kontrasta, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Netaknuta priroda severa, plaže koje ostavljaju bez daha, zlatni hramovi, azijska kuhinja, noćni život, tajlandska masaža, nasmejani ljudi i nezaboravni zalasci sunca.

Bangkok kao impresivna prestonica sa oko 12 miliona stanovnika, polazna je tačka za istraživanje Tajlanda. Grad rečnih kanala, zlatnih hramova, budizma, zelenih površina, nebodera, burnog noćnog života, prestonica različitosti i jedinstvenosti. Na ovaj grad se ne ostaje imun. Istražite Grand palace, Wat Pho, Wat Arun, prošetajte najpoznatijom ulicom u Bangkoku – Khaosan Road, posetite najvišu zgradu prestonice čuveni Mahanakhon, probajte razne ukuse tajlandske kuhinje i dobro poznati mai tai koktel. Provozajte se tuk tukom, krstarite rekom Chao Phraya, uskočite u sky train…

Da bi avantura bila potpuna, začinićemo je egzotičinim plažama na Puketu.

Phuket (Puket) je najveće ostrvo Tajlanda i zapljuskuje ga Andamasnko more. Od Bangkoka do Puketa avionom se stiže za malo više od sat vremena leta. Odlična energija ostrva, žurke do zore, tropski kokteli i duge peščane plaže sa tirkiznom bojom vode. Sa Puketa lako se stiže do poznatih atrakcija poput James Bond ostrva, Pi-Pi ostrva, ostrva Coral… Zaljuljajte se na jednoj od ljuljaški na plažama i dopustite da Vas opiju šum talasa i nestvarni zalasci sunca.

Osmeh i srdačnost Tajlanđana osvojiće Vas pri prvom susretu lako ćete zavoleti ovu nesvakidašnju zemlju.

Korisne informacije

Valuta ove zemlje je tajlandski bat – THB. Na Tajlandu su moguća plaćanja samo u lokalnoj valuti. Savetujemo da nosite gotovinu. Menjačnica ima u velikom broju. Ne oslanjajte se na bankomate. Trenutni odnos valuta je 1EUR=37THB.

Zvanični jezik je tajlandski. Drugi po upotrebi je engleski jezik, kao i kineski koji su najviše zastupljeni u turističkim područjima.  

Viza za Tajland obavezna je za državljane Republike Srbije. Sama procedura i pribavljanje dokumentacije nisu komplikovani, detaljnije informacije možete pronaći OVDE. Adresa konzulata Kraljevine Tajland je Gundulićev Venac 6, Beograd. Cena vize je 85€ po osobi.

Vakcina nije obavezna, ali preporuka je da za dodatne informacije i savete kontaktirate Institut za javno zdravlje Milan Jovanović Batut.

Kada je najbolje posetiti Tajland? Idealno vreme za posetu Tajlandu je između novembra i marta. Na ovoj destinaciji preovladava tropska temperatura tokom cele godine, pa je prosečna godišnja teperatura oko 27°C. Klimatske promene su poslednjih godina veoma izražene, pa je tako moguće da kiše bude i u sezoni, ali ne konstantne. Monsunske kiše od sredine avgusta do kraja oktobra manje su izražene nego protekih godina.

Letovi za Kraljevinu Tajland najčešće se realizuju sa presedanjima u Dohi, Istanbulu, Abu Dabiju.

Hrana na Tajlandu je pravi doživljaj, iskustvo za čula i prepoznatljiva je svuda u svetu. Probajte hranu sa ulice, tamo su obroci najukusniji. Tajlandska kuhinja je tipično azijska, tajlanđani vole ljutu i začinjenu hranu, koriste sveže začine, kuhinja je bogata pirinčem, nudlama, piletinom, morskim plodovima. Probajte sveže tropsko voće, šejkove, piva…

Preporuka za obilaske: Šarenolikost Tajlanda pruža vam mogućnost da istražite i obiđete atraktivna mesta i znamenitosti. Upustite se u pravu avanturu vožnje tuk tukom kroz brze ulice, probajte uličnu hranu, posetite Lumpini park I uživajte u pikniku kao pravi lokalci, obiđite svetinje Tajlanda – njihove hramove, začinite boravak obilaskom plaža, ronjenjem, vožnjom kanuima, druženjem sa majmunima, odmoru na nekoj od ljuljaški.

 

Tajland plaža
Home
Promo ponude
Kontakt