Početna Blog Grčka

Alexandroupolis

Alexandroupolis je malo romantično mesto koje je poslednjih godina vrlo privlačno za turiste koji žele da upoznaju skrivene destinacije Grčke.

Alexandroupolis

Alexandroupolis – upoznajte istok Grčke

Alexandroupolis je malo romantično mesto koje je poslednjih godina vrlo privlačno za turiste koji žele da upoznaju skrivene destinacije Grčke.

Alexandropolis je grad sa oko 70.000 stanovnika na severoistoku Grčke i prestonica je regionalne jedinice Evros. Alexandrupolis se nalazi na raskrsnici istoka i zapada, dva sveta i dve religije.

Alexandroupolis  šarmantno mesto sa znamenitostima, mnoštvom plaža koje su smeštene jedna do druge I obiluju mnogim prirodnim lepotama. Glavna atrakcija  grada je zaštićena šuma Dadia. Ona je jedna od retkih šuma u  Evropi  za očuvanje ugroženih vrsta. Imamo i reku Evros koje je međunarodno zaštičeno. Simbol Alexandropolisa je svetionik, koji neprekidno obasjava više od jednog veka.Svetionik je visok 27 metara izgradjen 1880. godine sa namerom da pozdravlja sve one koje dolaze u Grčku sa istoka. Svetionik se nalazi na elegantnoj promenadi, koja je glavno gradsko šetalište.

U centru grada sa jedne strane svetionika nalazi se  gradski park koji je prelep sa teretanom na otvorenom i stazama za džoging. Sa druge strane, još jedno iskustvo koje ne treba propustiti prilikom letovanja u Alexandropolisu je “aukcija ribe” na lokalnoj pijaci. Možete da se oprobate i u ribolovu s lokalnim ribarima i uživate u omiljenim aktivnostima dok uživate uz pogled na more. Zbog blizine granice vidljivo je prisustvo vojske i vojnika u samom gradu, za razliku od svih drugih letovališta u Grčkoj. svetonika se nalazi veliki Luna park gde se okuplja veliki broj meštana.

Naći ćete prepune plaže sa jednostavnim pristupom i svim sadržajima, kao i sjajne plaže u susednim selima, a postoje i manje plaže sa bogatom vegetacijom koja se proteže sve do obale.  Ne smemo da zanemarimo neverovatan pogled koji sve plaže nude na ostrvo Samothrace koje izgleda kao stena koja je izašla iz mora i pruža fantastičan pogled na Egejsko more.

Letujete ove godine u Alexandropolisu i otkrijte čari Grčkog istoka!

Home
Promo ponude
Kontakt