Početna Blog Halkidiki

Nikiti

Sitonija se izdvaja po tome što je mirnije mesto sa akcentom na borovu šumu, bujnu vegetaciju i manji broj smeštajnih kapaciteta u odnosu na Kasandru.

1 min
Nikiti letovanje

NIKITI

 

Nikiti, nalazi se na početku Sitonije, raskrsnica je između zapadne i istočne strane. Sitonija ili drugi “prst” Halkidikija, izdvaja se po tome što je mirnije mesto sa akcentom na borovu šumu, bujnu vegetaciju i manji broj smeštajnih kapaciteta u odnosu na Kasandru. Sitonija u svom sastavu ima čak preko 70 neverovatno lepih plaža, koje su uglavnom divlje i manje urbane. Za avanturiste i ljubitelje prirode, ona predstavlja pravi izbor.

Pored mesta Nikiti, najpogodnija mesta za porodična letovanja na Sitoniji su:

  • Sarti
  • Neos Marmaras 
  • Akti Elia

 

Nikiti je popularno letovalište sa odličnom pozicijom za obilazak plaža i podeljeno je na novi i stari deo. Stari deo se nalazi iznad magistralnog puta, a novi ispod. U novom delu se nalaze kafići i restorani kao i veliki broj privatnog i hotelskog smeštaja. Stari deo grada odiše tradicijom i karakteristične su uske ulice i kamene kuće. Svakog petka se održava pijaca na kojoj se svašta može naći po pristupačnim cenama.

Plaža u samom mestu je peskovita i široka. Odličan je izbor za porodicu sa decom i neplivače, s obzirom da ima plićak od koga se dubina vode postepeno povećava.

Home
Promo ponude
Kontakt