Početna Blog

Pefkohori

Pefkohori se nalazi na prvom prstu Halkidikija na poluostvru Kasandra. Borove šume okružuju Pefhokori, tu se nalaze i plaže koje se smatraju jednim od najlepših u Kasandri.

Pefkohori

PEFKOHORI

 

Pefkohori se nalazi na prvom prstu Halkidikija na poluostvru Kasandra. Borove šume okružuju Pefhokori pa je vazduh idealan a tu su smeštene i plaže koje se smatraju jednim od najlepših u Kasandri, ali i na čitavom Halkidikiju. Ako vidiš maslinjake, pomorandže , mirno mesto sa belim kućama sigurno ste stigli u Pefhokori. Kada bismo bukvalno preveli reč Pefkohori to bi značilo “borovo selo”.

U Pefhokoriju najviše letuju turisti iz Srbije jer je od Soluna udaljen oko 105 kilometara. Plaža KSENIJA do koje se stiže relativno brzo,odličan je izbor ukoliko letujete sa malom decom ili ste neplivač, uzevši u obzir da je ulaz u vodu postepen. Dugačka je 3 kilometra pa na njoj možete da vidite veliki broj zaljubljenika u šetnji pored mora. Plaža “Glarokavos” je od Pefkohorija udaljena oko 10 kilometara , prostrana je i mogu se naći i oni delovi koji su idealni za turiste kojima prija osama, a na njoj postoje i brojne mogućnosti za različite sportske aktivnosti. Možete da ronite sa maskom u ponudi je i parasejling. Veče završavate uz zalazak sunca, duge šetnje kod starog trga i crkve i uživanje u mediteranskim restoranima ili Grčkim tavernama Pre razvitka turizma većina meštana se bavila ribolovom, pa su morski plodovi nešto što ne smete da zaobidjete. U svim Grčkim klubovima ili barovima može da se čuje aktuelna komercijalna muzika koje je svima poznata. Kada je šoping u pitanju, tu su suveniri , ručno radjen nakit kao i liker od limuna i pomoranže. Odlazak u Solun je uvek dobro rešenje jer je samo 100 km udaljen od Pefhokorija. U Solun, gde osim čuvenog akva parka “Waterland”, možemo da vam pokažemo groblje srpskih ratnika –  “Zejtilnik”, ali i čuvenu Belu kulu, gde je spomenik grčkom vojskovodji Aleksandru Makedonskom,. Ono što Pefhokori čini posebnim je pogled na prelepi zaliv Toroneos gde izletom brodićem možete da prokrstariti njime. Zahvaljujući tome što se nalazi u području zaliva Toroneos, voda u ovom mestu je kristalno čista. Kada je smeštaj u pitanju u Pefhokoriju imate jako bogatu ponudu hotela,privatnog smeštaja ali i vila.

Home
Promo ponude
Kontakt