Početna Blog Grčka

Krf

Ostrvo Krf je pravi biser Grčke. Pripada grupi Jonskih ostrva i svojom prirodnom lepotom, smaragdnim uvalama i kombinacijom istorijskih znamenitosti, mami veliki broj turista širom zemlje.

2 min
Krf

Krf je jedno od najlepših Jonskih ostrva

Krf je pravi biser  Grčke. Pripada grupi Jonskih ostrva i svojom prirodnom lepotom, smaragdnim uvalama i kombinacijom istorisjkih znamenitosti, mami veliki broj turista širom zemlje. Obiluje blagom klimom i poseduje prelepe i jedinstvene plaže koje zapljuskuje kristalno čisto more. Bogat je zelenim površinama i maslinjacima koje se protežu brdovitim predelima. Ostrvo je dugačko oko 65km, široko oko 20km, a zauzima površinu oko 580 m2. Najviši vrh ostrva je Pantokrator (907 m nadmorske visine).

Turistima nudi veliki broj apartmana i hotela različite kategorizacije, u kojima mogu provesti svoj savršeni odmor.

Šta obići na Krfu?

Pored prirodne lepote i divnih plaža, ovo osrvo turistima nudi veliki broj izleta, koje obavezno treba posetiti kada ste na Krfu. Predlažemo da nikako ne propustite posetu starog grada sa venecijanskom arhitekturom, uskim i šarmantnim uličicama, starom i novom tvrđavom, crkvom Starog Spiridona. Pored glavnog grada, tu je i čuveno ostrvo Vido i Srpska kuća, Aqualand, ostrva Paxos i Antipaxos.

  1. Agios Georgios – nalazi se na zapadnom delu ostrva, oko 30km od glavnog grada Krf. Ovo mesto je namenjeno svima koji žele da provedu svoj odmor u miru, na prelepim plažama. Na plaži u Aqios Georgiosu možete iznajmiti ležaljku i uživati u muzici i svom omiljenom piću. Plaža u ovom mestu ponosno nosi plavu zastavicu, i smatra se jednom od najlepših plaža čitavog ostrva.
  2. Dasija – je jedno od najpopularnijih turističkih mesta ovog ostrva. Smešteno je na severostočnom delu Krfa, od glavnog grada je udaljeno svega 12 km. Dasija u prevosu znači “šuma”, što i oslikava samo mesto koje je okruženo zelenilom i platanima. Mesto je savršeno za porodice sa decom, jer je bogato prirodnim hladom i sam ulazak u more je postepen. Ovo je takođe i odlična baza za obilazak okolnih plaža i samog glavnog grada, zbog izuzetno dobre povezanosti autobuskim linijama. Plaža u Dasiji je peščano šljunkovita (dužine oko 3km), i celom njenom dužinom smešteni su restorani, taverne i kafići.
  3. Ipsos – je savršeno mesto za mlade i one koji žele dobar provod i bogat noćni život. Od grada Krfa je udaljeno oko 16km, a smešteno je na istočnoj obali ostrva. Plaža u ovom mestu je peščano šljunkovita, dugačka ali uska, i nalazi se odmah uz magistralu. Mesto sadrži veliki broj kafića, restorana, taverna i noćnih klubova u kojima mladi mogu da uživaju u odličnoj muzici i koktelima.
Home
Promo ponude
Kontakt