Početna Blog Grčka

Lefkada

Ukoliko ste rešili da ovo letovanje učinite posebnim i malo drugačijim nego ranije, Lefkada je idealna destinacija za tako nešto. 

2 min
Lefkada

Lefkada – ostrvo sa najlepšim plažama

Lefkada je nadaleko poznata po tirkizno plavom moru, prelepim peščanim plažama i pogledima na more koji ostavljaju bez daha.

U nastavku je kratak spisak fantastičnih plaža na Lefkadi, od kojih se ni jedna ne može izdvojiti kao najlepša. Koju god da odaberete da posetite, nećete pogrešiti.

Plaža Porto Katsiki

Na ostrvu Lefkada jedna je od najlepših grčkih plaža. Takođe se nalazi na vrhu liste najboljih plaža u Evropi svake godine. Nalazi se 40 kilometara jugozapadno od grada Lefkasa, glavnog grada ostrva. Plaža Porto Katsiki izgleda zaista fascinantno, okružena neverovatnim brdima. To nje možete doći  kada se spustite niz samo 80 strmih stepenica koje se spuštaju niz liticu. Ovo je jedna od najomiljenijih plaža i smatra se jednom od glavnih atrakcija ostrva.

Porto Katsiki krasi fascinantan pejzaž i najviše kristalno čisto more. Zlatna peščana plaža dodaje lepotu celokupnom utisku Porto Katskija. Nije ni čudo što se mnogi baš za ovo mesto odluče kada treba da zaprose svoju lepšu polovinu.

Egremni plaža

Nema sumnje da je i plaža Egremni jedna od najboljih na ostrvu Lefkada, što je čini jednom od najboljih u Grčkoj. To je prelepo mesto sa dugom belom peskovitom plažom oivičenom visokim krečnjačkim liticama. Međutim, boja mora razlikuje Egremni od ostalih plaža na Lefkadi. Fantastično mlečno plava, a opet kristalno čista voda daje neverovatan prizor. Da biste se spustili do plaže tu je  325 stepenika.

Plaža Katisma

Ovo je verovatno jedna od najlepših plaža Lefkade, koja se nalazi 17 km jugoistočno od glavnog grada, blizu mesta Agios Nikitas. Ovo je jedna od najdužih plaža Lefkade, sa finim belim peskom i neverovatnom tirkiznom bojom mora. Plaža je okružena idiličnom planinskom pozadinom koja nudi osećaj potpune izolacije. Omiljena je destinacija među mladima. Ovde možete uživati u kupanju i opuštajućem sunčanju. Katisma je takođe idealno odredište za  vodene sportove. Plaža je opremljna sa mnoštvom ležaljki i suncobrana, a različiti smeštajni objekti nalaze se u blizini.

Izolovana i prelepa plaža Milos

Milos plaža se nalazi u blizini Agios Nikitasa, sa druge strane brda. Do nje se stiže putićem pešice. Plaža Milos je šljunkovita plaža i nije uređena. Na njoj ne postoje suncobrani ni ležaljke za iznajmljivanje tako da morate poneti sve što vam je potrebno. Iz Agios Nikitasa postoji taxi brod koji vozi turiste na ovu plažu.

Plaža Pefkulija

Ova prelepa peščana plaža se nalazi na 10 kilometara od glavnog grada Lefkade i prva je na putu ka najlepšim plažama Lefkade koje smo spomenuli. Ova plaža je nosilac plave zastavice i prilično je popularna kod turista kako zbog čiste vode i peska tako i zbog laganog pristupa. Ovo je uređena plaža, sa suncobranima i ležaljkama za iznajmljivanje i na njoj postoje  beach barovi.

Ukoliko planirate da letujete na jednom od grčkih ostrva ovog leta, Lefkada je naša topla preporuka!

Home
Promo ponude
Kontakt